Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Μάτι. "Δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς". Τι λένε οι πυρόπληκτοι για τον Δ. Λιότσιο


«Εκείνη την ημέρα καταλάβαμε ότι δεν είμαστε ασφαλείς οπουδήποτε. Είναι ανατριχιαστικό να συνειδητοποιείς τόσο νέος ότι δεν σε προστατεύει κανένας, ότι αυτή η απουσία του κρατικού μηχανισμού, για την οποία λίγο ή πολύ συζητάμε κατά καιρούς, στοίχισε ζωές εδώ, δίπλα μας». Είχαν συμπληρωθεί δύο χρόνια από τη φονική πυρκαγιά του 2018 στην Ανατολική Αττική όταν η Αφροδίτη Χατζηαναστασιάδη, 23 ετών τότε, έκανε αυτή τη διαπίστωση: ότι την κρίσιμη στιγμή δεν θα μπορούν να βασιστούν σε κανέναν, παρά μόνο στις δικές τους δυνάμεις.
 
Αυτές τις ημέρες η ίδια και άλλοι νέοι από το Μάτι, ορισμένοι εκ των οποίων παρακολουθούν ανελλιπώς την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο, ακούν τον αξιωματικό της Πυροσβεστικής και πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιο να καταθέτει. Περίμεναν καιρό αυτή τη στιγμή, όπως λένε, μετά το πόρισμα που είχε ο ίδιος συντάξει για τις επιχειρησιακές ευθύνες της 23ης Ιουλίου 2018 και τις απειλές που είχε δεχτεί ώστε να τις συγκαλύψει.
 
«Αυτός ο άνθρωπος σηματοδοτεί ότι ακόμη και ένας μόνος του, αν σταθεί όρθιος, μπορεί κάτι να κάνει. Μας δίνει ελπίδα», λέει.

 Ιωάννης Παπαδόπουλος

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: