Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΘΕΣ/ΚΗ

"Υπάρχει κανείς που να μη πιστεύει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε?"
Ο Γιωργάκης απόψε...
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΕΣΑΣ????
Δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα ή το χειρότερο και πιο πιθανό άλλη μια μπούρδα όπως το "λεφτα υπάρχουν"!!

"Υπάρχει κανείς που να μη καταλαβαίνει πως τόσα χρόνια χτίζαμε παλάτια στην άμμο?"
Ο Γιωργάκης πάλι απόψε...

ΠΟΙΟΙ?? ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ? ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ?? ΠΟΥ???
ΕΣΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗ?? που και για αυτά μίλησες απόψε??

Εσύ, το κουτσαβάκι ο "Εγώ είμαι το κράτος" και οι άλλοι οι αμέτοχοι, για όλα αυτά θα μας σώσετε??

Νομίζετε πως ένα περισπούδαστο ύφος, επικοινωνιακές σαχλαμάρες και ηλίθια εισπρακτικά μέτρα μπορούν να σώσουν τη χώρα???

Παραίτηση όλων των πολιτικών, όλων των κομμάτων τώρα!!!
ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ!!
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ!!
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!!
ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ ΚΑΤΙ, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΙΑ...
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σχηματισμός εθνικής κυβέρρνησης

ΧΑΛΙΑ!!!!

Τα τσακάλια του νομισματικού ταμείου μαζί με τους άλλους τους ερασιτέχνες τους δικούς μας δεν είχαν προβλέψει λέει τόση ύφεση.. Νόμιζαν πως με όλα αυτά τα μέτρα και το κλίμα της αγοράς η κατανάλωση θα πήγαινε μια χαρά, και θα είχανε πάρτυ εσόδων.

Οι ερασιτέχνες οι δικοί μας κάνουν το κορόΙδο, αλλαγές επί αλλαγών, αλλά στα χαρτιά, χωρίς προεδρικά διατάγματα, χωρίς ουσία, προσπάθεια απλά να κοροϊδέψουν να μεταθέσουν καταστάσεις στο κάποτε, να αποφύγουν να ταράξουν συντεχνίες, να κάνουν πως κάνουν χωρίς να κάνουν..
Γιατί έτσι είναι μαθημένοι. Είχαν μάθει να τρέχει το χρήμα,και αυτοί να περνάνε την ώρα τους με το πως θα στήνουν καταστάσεις...
Κατά τα άλλα λόγια βαρύγδουπα και μπούρδες!!!! Σαχλαμάρες και αοριστίες.. Ξανακούστηκε η "πράσινη ανάπτυξη":)
Εξαντλήθηκαν τα εύκολα εισπρακτικά μέτρα και τώρα κοιτάνε σαν ηλίθιοι γύρω γύρω και πάνε να κάνουν ψευτομαγκιές... Και εξυπνάδες.. Και επικοινωνιακά παιχνίδια.. και ..
Ολα αυτά στα οποία είναι καλοί....

Δημοσίευσαν λίστα με οφειλέτες (νομικά πρόσωπα) στο δημόσιο..
Και???? Τι κάνατε ρε άχρηστοι τόσα χρόνια???????? Μιλάμε για πολλά χρόνια!!!!

Που είσασταν?? ΠΟΥ??????

Και τώρα που τα δημοσιεύσατε ?? Τι ακριβώς σκέφτεστε να κάνετε???

Ξέρω.. Τώρα είσαστε απασχολημένοι να οργανώσετε την φιέστα-τραγωδία της Θεσ/κης...

μεγαλομανής μαινόμενος...

Η οίηση κι ο ναρκισσισμός οδήγησαν τον κ. Λοβέρδο στην αμετροέπεια. Μικρό το κακό. Η προχειρότης τον έκανε να ανεβάσει στο 1.000.000 τους 700.000 υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Μικρό το κακό.
Ο πολιτικός αμοραλισμός του πρώην καριερίστα στην αριστερά, όταν η αριστερά ήταν της μόδας για τα μαλάκια, τον έκαναν να εκφραστεί για τους αριστερούς, όπως ο τελευταίος κομπλεξικός ακροδεξιός. Μικρό το κακό.
Η αυτάρεσκη αυτοαναφορικότητά του τού επέτρεψε να παρουσιάζει τον κυνισμό του ως ελικρίνεια με όλην την ελαφρότητα μιας στάρλετ του '60, όταν δήλωνε ότι: «το μεγαλύτερο ελάττωμά μου είναι η ειλικρίνεια»! Μικρό και πάλι το κακό.
Κι εκ κόρακος, κρα... Ομως αυτό το μικρό κακό είναι Υπουργός Υγείας! κι αυτό είναι μεγάλο κακό για τη δημοκρατία, όσον δεν την έχουν κάνει ακόμα τελείως ζούγκλα ο κ. Λοβέρδος και οι μεταλλαγμένοι του...

Πολλά έχει κάνει ο Υπουργός Αναλγησίας κ. Λοβέρδος, για τα οποία, αν ποτέ «ξυπνήσουν οι Νόμοι», θα λογοδοτήσει. Αλλά, ένα εξ αυτών των ανδραγαθημάτων, κορυφαίο,και μόνον αυτό θα αρκούσε, για να κερδίσει ο θλιβερός αυτός άνθρωπος την αιώνια καταισχύνη στο επιτύμβιό του.

Τι έπιασε κι έκανε ο Υπουργός Υγείας και -άκουσον-άκουσον- Κοινωνικής Αλληλεγγύης;

Μάγκωσε τους ψυχικώς πάσχοντες που περιθάλπονται έγκλειστοι στα Νοσοκομεία και διέταξε (νόμος 3984/2011, ΦΕΚ Α150) να «συμμετέχουν στη δαπάνη περίθαλψής τους με ποσοστό επί της σύνταξης που λαμβάνουν»!!

Περίφροντις ο καλός αυτός Υπουργός (τσιφ κληρονόμος της βυζαντινής παράδοσης του «αλληλέγγυου») προσδιόρισε και την κλίμακα συμμετοχής του άρρωστου στα έξοδα για τη νοσηλεία του ως εξής:

Αν λαμβάνει ο πάσχων σύνταξη μέχρι 360 ευρώ θα του παρακρατείται το 40%!

Για σύνταξη από 360,01 έως 500 ευρώ, ο Υπουργός θα βουτάει το 50%!

Από 501,01 έως 1.000 ευρώ το νεοφιλελεύθερο κράτος που δημιουργεί ο κ. Λοβέρδος θα υπεξαιρεί απ' τον άρρωστο το 60%!

Για σύνταξη από 1.000,01 ευρώ έως 1.500, το 70% κι από 1.500,01 και πάνω το 80% !

Είναι βέβαιον ότι ο σπουδαίος αυτός σοσιαλιστής πολιτικός, ο κ. Λοβέρδος, πριν να πάρει αυτές τις σκληρές, απάνθρωπες και πολύ γελοίες αποφάσεις το έψαξε το πράγμα.

Τι να τα κάνει, σου λέει, ο τρελούλης γεροντάκος τα 300, τα 400 ή τα 1.000 ευρώ; γιαουρτάκι θέλει; του δίνουμε!

Οσο για χαρτί τουαλέτας, πάνες, τσιγάρα (ευκαιρία να το κόψουν κι αυτό οι φουκαράδες), εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά, γλυκά, καφέδες, χαρτζιλίκι για τα ανηψάκια στο επισκεπτήριο, κάνα βιβλιαράκι να περνάει η ώρα, φιλοδωρήματα καμμιά φορά στους κακόκεφους απ' το προσωπικό, μονάδες για το κινητό, δανεικά σε άπορους συμπάσχοντες -όλες αυτές οι κραιπάλες, κομμένες!

Οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει πιο ανθρώπινη τη ζωή ανθρώπων με χρόνιες ψυχικές παθήσεις, δεν έχει θέση στη «δωρεάν υγειονομική περίθαλψη» που εποπτεύει και ανα(παρα)μορφώνει, ο σπλαχνικός κ. Λοβέρδος καθώς και οι άθλιοι βουλευτές που ψήφισαν, ατιμάζοντας το Κοινοβούλιο, έναν τέτοιο νόμο-τέρας.

Απ' του «φτωχού τ' αρνί», πάτε, ωρέ ληστές της συμφοράς, να βγάλετε ξύγκι; Μια μέρα

θα «ξυπνήσουν οι Νόμοι» και ο δυστυχής πάσχων από ασθένεια φρικτή θα σε δείξει με το δάκτυλο εσένα Υπουργέ που δίχως ίχνος ανθρωπιάς, δίχως σταλιά ευαισθησίας, του στέρησες τις περισσότερες απ' τις ελάχιστες μικροχαρές του φτωχού του βίου.

................................................

Οι ξετσίπωτοι που ψήφισαν τέτοιον νόμο δεν διέπραξαν Υβριν - για να προκαλέσεις τους θεούς και τους ανθρώπους πρέπει να 'χεις κάποιο ανάστημα. Ούτε Υβριν λοιπόν διέπραξαν οι πυγμαίοι ούτε η Νέμεσις τους περιμένει -η περιφρόνηση των ίδιων τους των παιδιών αρκεί...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 9.ΙΧ.2011 stathis@enet.gr

Από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Το να κάνεις τον μάγκα, τον τσάμπα μάγκα, επειδή έτσι πρέπει να γίνει και δεν γίνεται διαφορετικά κλπ κλπ είναι εύκολο όταν αφορά στις ζωές των άλλων..

ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ!!!! Και εσύ Αντρέα μου και όλοι οι άλλοι που μας καταντήσατε όπως μας καταντήσατε.. ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!!

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

(χαμαι)λεονταρισμοί...

Αυτός θα φύγει νύχτα με το όνομα Τζέφρυ Τριανταφυλλίδης...

Είναι μήνες τώρα που πάμε απ' το κακό στο χειρότερο.

Κι όλο για τα κακά που μας έχουν βρει μιλάμε (και παραμιλάμε) -παντού! Κατ' ιδίαν, στις οθόνες (έχουν γίνει οι οικονομολόγοι κάτι σαν σεισμολόγοι μετά από 7 Ρίχτερ), στις παρέες, διαβάζοντας -λίγες οι στιγμές που ξεχνιόμαστε.

Και φορώντας μήνα το μήνα το κακό κι άλλο κακό ανταμώνοντας βδομάδα τη βδομάδα, όλο
και για τα νέα αλλεπάλληλα επίπεδα του κακού μιλάμε, ξεχνώντας τα πιο παλιά.
Ποιος ενθυμείται τώρα πώς ξεκίνησε το κακό ο Γιώργος Παπανδρέου με κραυγές για χρεωκοπίες και ψιθύρους για τεμπέληδες -ένας ανίκανος (ή βαλτός) και συκοφάντης...

Οπως φαρμάκι το φάρμακό τους και κάθε μέρα το νέο κακό σκάει πάνω στα κακά, δεινότερο, διαρκώς δεινότερο το καθένα απ' το προηγούμενο· κι εμείς πρέπει όλα μαζί να τα αφομοιώνουμε και να τα διαχειριζόμαστε ενώ κάθε μέρα και μια νέα κεραμίδα πέφτει στο κεφάλι των ανδρείκελων και συνεπώς στο δικό μας.

Εχουμε μπει σε μια τρέλα χωρίς τέλος, σε μια κατάσταση contra naturam, αφύσικη.

Ο επίλογος αυτής της κυβέρνησης είναι ο κ. Βενιζέλος. Ο άνθρωπος «γαία πυρί μιχθήτω» -«το κράτος είμαι εγώ» και «μετά από μένα το χάος» - όλα μαζί. Θα είναι ένα κύκνειο άσμα που θα το τραγουδήσουν όλοι μαζί χίλιοι πίθηκοι...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 3.ΙΧ.2011 stathis@enet.gr
Από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Το πολιτιστικό κράτος



Tου Nικου Bατοπουλου

Είναι να απορεί κανείς με την αδυναμία της κυβέρνησης να περιορίσει το κράτος. Στον τομέα του πολιτισμού, υπάρχουν θέματα που ζητούν εξηγήσεις. Εχει άραγε ποτέ δημοσιοποιηθεί, π.χ., η αξιολόγηση φορέων που εξακολουθούν και επιχορηγούνται από το κράτος, όταν το έργο τους είναι είτε περιορισμένης εμβέλειας είτε άνευ ουσιαστικού αντικειμένου;

Eξηγούμαι. Υπάρχει, από το 1994, η Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής (ΚΟΕΜ) υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου. Η ορχήστρα επιχορηγείται με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ετησίως. Γνωρίζει κανείς ποια είναι η προσφορά της; Και αν συμβαίνει να έχω ελλιπή ενημέρωση και να αδικώ τον καθόλα άξιο κ. Στ. Ξαρχάκο, πώς θα ενημερωθώ ως φορολογούμενος πολίτης, όταν η επίσημη ιστοσελίδα της ορχήστρας (στην οποία με παραπέμπει το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού) έχει να ενημερωθεί από το 2002;

Σε μια χώρα, όπως η δική μας, στην οποία η πολιτική για τη μουσική είναι ανύπαρκτη, με την παραπαιδεία να θεριεύει ελλείψει Μουσικής Ακαδημίας (που έχουν ακόμη και τα Τίρανα), επιβάλλεται αν μη τι άλλο ένας σοβαρός εξορθολογισμός. Οταν δεν περισσεύουν για την Ορχήστρα των Χρωμάτων, πώς περισσεύουν για την ΚΟΕΜ;

Αλλο μείζον θέμα είναι το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ), που ξεκίνησε με άριστες προδιαγραφές το 1992 για να γίνει το «Ινστιτούτο Γκαίτε» της Ελλάδας. Σέβομαι και εκτιμώ τον καθηγητή κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη που προΐσταται του ΕΙΠ. Με εξαίρεση, όμως, το παράρτημα του Βερολίνου, τα υπόλοιπα καθώς και οι εστίες περιορίζονται σε μαθήματα ελληνικών (όχι ότι είναι αμελητέο) και εκθέσεις χωρίς σημασία (διότι είναι «περιθωριακές» στις χώρες όπου γίνονται). Αν δούμε, όμως, τη δράση (και τη στελέχωση) του ΕΙΠ σε ένα διεθνή χάρτη και αν εξετάσουμε την αντίστοιχη δράση ανταγωνιστριών χωρών σε θέματα επιρροής στα Βαλκάνια, π.χ., όπου επαιρόμαστε ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές, θα δούμε ότι η Ελλάδα είναι «επαρχία». Και ας δούμε, μετά, για ποιο λόγο έχουμε αφήσει διακοσμητικό, όπου δεν έχουμε καταργήσει εντελώς, τον μορφωτικό ρόλο των πρεσβειών μας.

Είναι ερωτήματα που ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις. Ολοι επιθυμούμε το καλό αυτής της χώρας, αλλά οφείλουμε να προχωράμε κάνοντας τις σωστές ρήξεις.

Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ