Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ολα λάθος

Από την ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ

Αν ο ιστορικός του μέλλοντός μας έχει την έμπνευση και την υπομονή να ερευνήσει ποια από τις κυβερνήσεις των πρόσφατων δεκαετιών και με ποια συχνότητα έπαιρνε πίσω υποσχέσεις - διαβεβαιώσεις - δεσμεύσεις της, σίγουρα δεν θα κουραστεί πολύ να την εντοπίσει: αυτή η κυβέρνηση είναι η σημερινή.

ΑΠΟ τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία η παρούσα κυβέρνηση διατηρεί το προνόμιο να πέφτει σε όλα έξω: διαβεβαίωσε ότι λεφτά υπάρχουν. Υποσχέθηκε αύξηση μισθών και συντάξεων. Διερρήγνυε τα ιμάτιά της ότι δεν έχει προστρέξει στο ΔΝΤ (όταν άρχισαν τα ζόρια). Εβγαλε τα περίστροφα πάνω στο τραπέζι των Ευρωπαίων (και μετά πυροβόλησε τα αυτιά της), και αμέσως μετά αποδέχθηκε -χωρίς καμία διαπραγμάτευση- το Μνημόνιο της τρόικας, με δόσεις του δανείου μέχρι το 2013 και αποπληρωμή του το 2018. Στη συνέχεια επιμήκυνε την αποπληρωμή αυτού του δανείου μέχρι το 2023 και στη συνέχεια μέχρι το 2030, αφού προηγουμένως εφαρμοστούν πλήρως τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και συμφωνήσουν οι δανειστές να αυξήσουν το δανεισμό τους.

ΑΠΟ την αρχή του Μνημονίου μέχρι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση επέμενε ότι τα αναγκαία -για το πρώτο διάστημα μέχρι «να βγει στις αγορές»- εισπρακτικά μέτρα θα αφορούν τους «έχοντες και κατέχοντες» και όχι τους χαμηλόμισθους και μικροσυνταξιούχους και η στοχοποίηση θα αφορά τους μεγάλους φοροφυγάδες.

ΕΓΙΝΑΝ ακριβώς τα αντίθετα. Φορολογούνται ασυστόλως μέχρι αυτή τη στιγμή ακόμα και... τα παπούτσια των φτωχών, μικρομεσαίων και μεσαίων φορολογουμένων, με ένα δαιδαλώδες και σατανικό δίκτυο έμμεσων και άμεσων φόρων και περικοπών σε μισθούς και συντάξεις χωρίς τελειωμό και με έναν σαφή και αντικειμενικό στόχο: να μειωθεί σχεδόν κατά 50% το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων και να μείνει πιεστικά εκεί.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, από την πρώτη στιγμή που αποδέχθηκε τη λεόντεια δανειακή σύμβαση των δανειστών, δέχεται αφόρητες πιέσεις να μειώσει τον τεράστιο δημόσιο τομέα και να κόψει τις δημόσιες δαπάνες που έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να εξυπηρετήσει. Η κυβέρνηση αντιστέκεται σθεναρά. Προτίμησε να διαλύσει τον ιδιωτικό τομέα, να κλείσει επιχειρήσεις, να στείλει σπίτι τους ένα εκατομμύριο και πλέον ανθρώπους, παρά να αγγίξει στα σοβαρά το δημόσιο τομέα. Η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της ένα χρόνο να εγκύψει σοβαρά πάνω από τον «γαργαντούα» του δημόσιου ελλείμματος, να το μειώσει με αποτελεσματικές χειρουργικές επεμβάσεις πάνω σε δημόσιους φορείς αλλά και υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Δεν έκανε τίποτε επ' αυτού, νομίζοντας ότι χαϊδεύει τη δεξαμενή ψηφοφόρων που θεωρείται για όλα τα μεγάλα κόμματα ο δημόσιος τομέας διά των διορισμών σ' αυτόν.

ΚΑΙ τώρα, με όλα τα μαχαίρια και τα πιστόλια των δανειστών και των αγορών στον κρόταφό της η κυβέρνηση μιλάει ψυχρά, αλλά φυσικά για «μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο», για «εφεδρείες» που καταλήγουν σε απολύσεις και για «άλλα μέτρα αν χρειαστούν».

ΕΔΩ η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία για όσα θα έρθουν και για όσα αυτά θα προκαλέσουν.

από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

Προφανώς και έχουν δίκιο για την κατάσταση τους οι απεργούντες στα μέσα μαζικής μεταφοράς..

Προφανώς και έχουν υποχρεώσεις και τα νέα οικονομικά δεδομένα στριμώχνουν κάποιους ή και κάποιους άλλους τους οδηγούν σε αδιέξοδο.

Αλλά έχουν συμμετοχή στην κατηφόρα της κατάστασής τους... Και οι πολλοί και οι συδικαλιστικές οργανώσεις τους... Αυτές μεγαλύτερη!! Καταστροφική συμμετοχή!!

Τόσα χρόνια τι έκαναν?? Το "τίποτα" θα ήταν μια εύκολη απάντηση..
Εκαναν πολλά, κέρδισαν πολλά που δεν ήταν δικαίωμά τους.. Το κωλοβάρεσαν για χρόνια, όλοι τους είχαν εύκολη την χρησιμοποίηση του "μέσου" τους, της πλάτης που είχε ο καθένας στους μηχανισμούς για να βολευτούν, όχι μόνο να βρουν δουλειά, μετά για να βολευτούν στην δουλειά που βρήκαν..

Και πολλοί από αυτούς έφαγαν!! Τα άντερά τους..
Και πολλοί από αυτούς, ανίκανοι και αυτοί σαν τους πολιτικούς (τους) δεν θα μπορούσαν να σταθούν ούτε λεπτό σε μια ιδιωτική επιχείρηση, εκεί όπου άλλοι εργαζόμενοι πηδιόντουσαν κάθε μέρα στην δουλειά και σήμερα και πρώτα δεν μπορούσαν να διανοηθούν πως θα απεργήσουν!!!

Δεν είμαστε μαζί σας λοιπόν....

Δεν γίνεται ένας του ΟΣΕ να παίρνει 2500 - 3000 ευρώ μισθό όταν ένας του ιδιωτικού τομέα(με περισσότερα προσόντα και ασύγκριτα περισσότερη δουλειά)να βγάζει 800 ευρώ τον μήνα!!

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ!!!!!!!!!!!

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Είναι ανίκανοι, όχι μόνο οι της κυβέρνησης, όλων των κομμάτων, και πολλοί είναι ανίκανοι γιατί έτσι είναι, είχαν κάποιο όνομα που το χρησιμοποίησαν και το ξεφτύλισαν τελικά, αλλά δεν τους νοιάζει, ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι αν δεν είχαν αυτό το όνομα, ακόμα θα έψαχναν για δουλειά.

Οι περισσότεροι όμως είναι ανίκανοι γιατί έτσι έμαθαν όλα αυτά τα χρόνια..
Παραπολιτική, επικοινωνιακά παιχνίδια, μεθοδεύσεις για λαμογιές πολιτικές ή οικονομικές, σοφιστείες για κουκουλώματα.. Σε αυτά είναι καλοί πια..

Στο να διαχειριστούν μια κατάστασης κρίσης είναι ανίκανοι..

Είναι εγκλωβισμένοι σε άλλες λογικές.. Ολα αυτά τους είναι πρωτόγνωρα, ξένα..
Δεν μπορούν!! Αδειες φούσκες, με υπετιμημένη αξία, από την προβολή τους στα μέσα ενημέρωσης..
Ατομα κούφια, κουτοπόνηρα, μικρά!!!! Πάρα πολύ μικρά, ασήμαντα!!!!
Δεν γίνεται όλοι αυτοί που με μικρότερη ή μεγαλύτερη συμμετοχή μας οδήγησαν μέχρι εδώ, να κάνουν κάτι...
Ατομα που είναι επικίνδυνα πια...

Ας το αποφασίσουν να φύγουν.. Θα κάνουν χάρη στον τόπο, μα θα κάνουν ακόμα μεγαλύτερη χάρη στον εαυτόν τους...

Τα γιαούρτια θα τους φαίνονται χάδια κάποια στιγμή!!!!



Το μόνο που μπορούν και αυτό κάνουν είναι τα εισπρακτικά μέτρα...

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Μίλησε ο Βενιζέλος (το κράτος είμαι εγώ..) απόψε..

Μίλησε και ο Σαμαράς αλλά είναι ανάξιος σχολιασμού..

Δεν είναι λάθος όσα είπε, ο Βενιζέλος..

Το πρόβλημα είναι ότι τα είπε αυτός. Αυτός που είναι μέρος του προβλήματος, που είναι συνένοχος για την κατάντια του τόπου!!

Αυτός που μαζί με τους άλλους τόσα χρόνια κυβερνούσαν και τώρα κάνουν πως δεν ξέρουν!!

Γιατί τώρα να γίνετε πιστευτοί?????

Γιατί να πληρώνουμε τώρα την δική σας ανικανότητα??
Γιατί να φτάνει τώρα ο κόσμος στα όρια του επειδή εσείς τόσα χρόνια κυβερνούσατε με την λογική των ημέτερων, των συνδικάτων, των δικών μας, της λαμογιάς, του νόμου (του Βενιζέλου είναι αυτός) περί ανευθυνότητας υπουργών??????

Γιατί να σας εμπιστευτεί κάποιος όταν σας έζησε να κερδίζετε τις εκλογές με ψέμματα, όταν σας είδε ανίκανους να κάνετε κάτι στην αρχή της τετραετίας, να κάνετε για την ακρίβεια διάφορα γραφικά (με το πιστόλι στο τραπέζι), όταν σας βλέπει ανίκανους να κάνετε μια σοβαρή μεταρρύθμιση (στα χαρτιά κάνετε διάφορες)??

Οταν σας βλέπει ανίκανους να κάνετε μια πρόβλεψη???

"Υποθετικός υπολογισμός για την πιθανή απόδοση" του έκτακτου μέτρου φορολόγισης της ακίνητης περιουσίας...είπε σήμερα ο Μπένυ...

Υποθετικός, πιθανή.. Μέσα στη σαφήνεια... Μια κυβέρνηση που δεν είναι ικανή να εκτιμήσει, γιατί δεν έχει στοιχεία, γιατί τόσα χρόνια δεν έστησε μηχανισμούς και αναγκάζεται να καταφύγει στην ΔΕΗ... Γιατί έφαγε μαζί με τους άλλους της ΝΔ όλα τα λεφτά των πακέτων μαζί με τους καλοφαγάδες φίλους της τόσα χρόνια..


ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΙΜΟΙ!!!!

ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ!!!!!!!!