Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Αποχώρησε ο Νίκος Ασημακόπουλος από την “Εφημερίδα των Συντακτών” εξαιτίας της ΕΡΤ!

Τριγμούς στην “Εφημερίδα των Συντακτών” προκαλεί η ΕΡΤ πριν από ακόμη αυτή ξεκινήσει! Ο Νίκος  Ασημακόπουλος αποχώρησε από την “Εφημερίδα των Συντακτών” μετά από το σχόλιο που δημοσίευση ο διευθυντής του φύλλου, Νικόλας Βουλέλης με τίτλο “Ασυγχώρητη διπλή αστοχία”, για τον τρόπο που ο δημοσιογράφος επέκρινε την επιλογή του Σταύρου Καπάκου, διευθυντή Σύνταξης της “Αυγής” στη νέα ΕΡΤ, η οποία δεν έχει ακόμη εκπέμψει.

Λάβαμε από το Νίκο Ασημακόπουλο,  το κείμενο που δεν δημοσιεύτηκε στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και επικρίνει το Νικόλα Βουλέλη:

Ο «αριστερός» φασισμός του διευθυντή
Με μεγάλη μου λύπη αναγκάζομαι να αποχωρήσω από την εφημερίδα μας. Αιτία το κείμενο του διευθυντή μας Νικόλα Βουλέλη εναντίον μου με αφορμή ένα σχόλιό μου το περασμένο Σάββατο για τη νέα ΕΡΤ που κατασκευάζεται.
Αντιγράφω την παράγραφο του σημειώματος που δημιούργησε το θέμα για να μην υπάρχουν παρερμηνείες: «Αυτή τη βδομάδα», έγραφα επί λέξει, «μάθαμε ότι διευθυντής ειδήσεων αναλαμβάνει ο διευθυντής σύνταξης της “Αυγής”! Πριν ξεκινήσει δηλαδή η άλλη ΕΡΤ, μπήκε η ταφόπλακα. Η νοοτροπία παραμένει ίδια. Οσα διάφοροι είχαν καταγγείλει ως αντιπολίτευση, κάνουν τα ίδια τώρα που έγιναν κυβέρνηση. Η κομματική σαβούρα θα αρχίσει σιγά σιγά να φορτώνεται στο καράβι επειδή έχει αποκτήσει “δικαιώματα” ως “διωκόμενη” της παλιάς κατάστασης».
Περισσότερο από φανερό για όποιον ξέρει λίγα ελληνικά, ότι όλο αυτό που περιγράφω δεν είναι θέμα… Καπάκου, ή οποιουδήποτε προσώπου, αλλά κατακρίνει το γεγονός ότι ο διευθυντής σύνταξης της κομματικής «Αυγής» διορίζεται διευθυντής ειδήσεων στη Δημόσια -άρα και πλουραλιστική- ΕΡΤ, «για να ακολουθήσει σιγά σιγά η κομματική σαβούρα».

Μόνο όποιος διαστρεβλώσει συνειδητά το νόημα του κειμένου μπορεί να ισχυριστεί ότι με αυτό που γράφτηκε φωτογραφίζεται σαν «κομματική σαβούρα» ο Καπάκος, ο οποίος ως πρόσωπο και δημοσιογράφος μού είναι παντελώς άγνωστος και αδιάφορος.

Αυτή ήταν, όμως, η άποψη του διευθυντή μας, «κάποιων φίλων του που τον πήραν τηλέφωνο»(!) και (συμπτωματικά) της εφημερίδας «Αυγή» η οποία με τίμησε με ένα τεράστιο σχόλιο – παραλήρημα.
Κατ΄ αρχάς θεωρώ απαράδεκτο ο διευθυντής μας να υπερασπίζεται δημόσια και χωρίς κανένας να τον προκαλέσει κάποιον Καπάκο εναντίον οποιουδήποτε συντάκτη αυτής της εφημερίδας. Κατά δεύτερο, έχοντας διαβάσει το κείμενό του πριν δημοσιευτεί τον επισκέφθηκα στο γραφείο του και του ζήτησα να σβήσει τη φράση που περιείχε τη λέξη «λάσπη» και αφορούσε τον κύριο Καπάκο, αφού κατά τα λοιπά δεν είχα κανένα πρόβλημα με τη δημοσίευση οποιασδήποτε απάντησής του. Την άλλη μέρα είδα δημοσιευμένη στη θέση της την ακόμη χειρότερη λέξη «σπίλωση», ενώ στη σύσκεψη της διευθυντικής ομάδας επανέλαβε ότι «συκοφάντησα τον Καπάκο».

Μετά απ΄ αυτό δεν γίνεται να συνεργάζομαι από δω και πέρα μαζί του. Θεωρώ όλη αυτή τη μεθόδευση ως εκδήλωση «αριστερού» φασισμού, με τον οποίο δεν θέλω να έχω καμιά σχέση.
Ευχαριστώ όλους για τη μέχρι σήμερα συνεργασία. Εύχομαι δύναμη για τη συνέχεια και μακάρι αύριο μεθαύριο να μην έρθει η σειρά κάποιου άλλου…

Ν. Ασημακόπουλος
Τυπολογίες, ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακης
16/5/2015
Αυτό το λέμε ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτική περιδίνηση

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ (θα τη βρείτε στο σύνδεσμό κάτω από το σχόλιο) χαρακτηρίζεται από τρία θεμελιώδη λάθη:
  • Απουσιάζει κάθε ίχνος αυτοκριτικής για την ερασιτεχνική  μετάβαση του κόμματος από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, ιδιαίτερα στο θέμα της διαπραγμάτευσης: για όλα φταίνε οι δανειστές, σε τίποτα η δική μας προετοιμασία και οι χειρισμοί.
  • Επαναλαμβάνει το επικίνδυνο παραμύθι της αναδιανομής, ως λύση του προβλήματος της Οικονομίας, αντί να επικεντρώνεται σε σταθερές και αξιόπιστες λύσεις.
  • Δείχνει να πιστεύει, ως κορυφαίο πολιτικό όργανο του κυβερνώντος κόμματος, ότι ο λαός είναι έτοιμος να συγκρουστεί μέχρις εσχάτων με τους δανειστές και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να ηγηθεί αυτής της επικής πάλης.
Κάθε ένα από τα τρία  αμαρτήματα που ανάφερα είναι δυνητικά θανάσιμο για τη χώρα. Και τα τρία μαζί δημιουργούν ένα σκηνικό που δυσκολεύει αφάνταστα όσους από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να βρουν μια διέξοδο επί του πεδίου της πραγματικότητας, όπως τη συνδιαμόρφωσε και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ., ως αντιπολίτευση και κυρίως ως κυβέρνηση.

Το πολιτικά σκανδαλώδες και εντελώς ανήθικο μέρος του πράγματος, να βάζει η Πολιτική Γραμματεία (αλλά και κορυφαία στελέχη) τρικλοποδιές στην ίδια τους την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τη διαπραγματευτική τους ομάδα, δεν θα το σχολιάσω ιδιαίτερα: δεν έχει νόημα, οι συριζαίοι το θεωρούν απολύτως φυσιολογική κατάσταση.

Υποστηρίζουμε τον Αλέξη Τσίπρα, όσο προσπαθεί για τη χώρα στο σύνολό της και δεν υποτάσσεται στην έξαλλη ομάδα των Ιακωβίνων, που σπεκουλάρουν με τις ιδεοληψίες του περιορισμένου τους κύκλου στην αγωνία των πολιτών, υποδεικνύοντας μια διαδρομή ολοκληρωτικής αποτυχίας.
ΚΕΡΔΟΣ – Χαμός στην κυβέρνηση – Ρουκέτες από Ζωή Κωνσταντοπούλου και ΣΥΡΙΖΑ.

 Η καλύβα ψηλά στο βουνό

Χαμός στην κυβέρνηση - Ρουκέτες από Ζωή Κωνσταντοπούλου και ΣΥΡΙΖΑ

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι πολιτικές εξελίξεις με αφορμή τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές καθώς σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί μεγάλη αναταραχή.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στάθηκε αφορμή για να φανούν οι ηχηρές διαφοροποιήσεις στην κυβέρνηση για την πολιτική που ασκεί καθώς και για τη διαπραγματευτική τακτική της. Παράλληλα, κορυφαία στελέχη έστειλαν μηνύματα στο Μαξίμου να μην προχωρήσει σε συμφωνία που θα είναι επώδυνη για το λαό και θα κινείται εκτός πλαισίου της λαϊκής εντολής.

Ακόμη πιο ηχηρή ήταν, πάντως, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που φανερά προετοιμάζει τον κόσμο για ρήξη με τους δανειστές.

Στην ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, με μηνύματα στο εξωτερικό αλλά και στην κυβέρνηση, γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να δεχθεί τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, ανοίγοντας ορθάνοιχτο το παράθυρο της ρήξης με τους δανειστές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι είναι παραβίαση της δημοκρατίας η απαίτηση των ξένων να εφαρμόσουν μνημονιακά μέτρα και ζητά αναδιανομή του πλούτου ενώ καταλήγει με τη φράση «θα νικήσουμε».

Βαρύ είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ και με τις παρεμβάσεις από κορυφαία στελέχη που εξαπολύουν έντονη κριτική στην κυβέρνηση. Το πρώτο «μπαϊράκι» σήκωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κάνοντας λόγο για αναξιοπιστία και αθέτηση των δεσμεύσεων της ΔΕΘ.

Η κα Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία στο θέμα των διαπραγματεύσεων και των υποχωρήσεων απέναντι στους δανειαστές. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας μέσω του κ. Δραγασάκη που βρέθηκε στη συνεδρίαση, σαφές μήνυμα στο Μαξίμου ότι εγκαταλείπει το προεκλογικό τους πρόγραμμα.

Επίσης, στελέχη κυρίως προερχόμενα από το Αριστερό Ρεύμα, ο Ρούντι Ρινάλντι κ.α. εξέφρασαν τη δυσφορία τους για πτυχές της διαπραγματευτικής τακτικής της κυβέρνησης. Κριτική στάση φέρεται να άσκησε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, κυρίως για την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητρόπουλος και το πρωί, στη Βουλή είχε αφήσει σαφείς αιχμές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη. Αλλά και ο Κ. Λαπαβίτσας προκάλεσε ταραχή με τη θέση του η Εξεταστική Επιτροπή να ερευνήσει και την παρούσα περίοδο.

Από την πλευρά του ο κ. Δραγασάκης φέρεται να τους ενημέρωσε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συμφωνία μέχρι τις 19 Μαΐου, αλλά υπό αυτό το δυσμενέστατο κλίμα περιορίστηκε σε αυτό και αποχώρησε από τη συνεδρίαση, η οποία ωστόσο συνεχίστηκε.
Και σε όλο αυτό
το εσωκομματικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ που μοιάζει με δαμόκλειο σπάθη, έρχεται να προστεθεί και η Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία εκφράζει αντιρρήσεις σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για συμφωνία και τα πιθανά μέτρα που θα προβλέπει αυτή.

Η σκληρή ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει:

Από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση, κατέστη σαφές- τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας- ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι δεσμευτική και αποτελεί την πυξίδα στις διαπραγματεύσεις.

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας.

Εκφράζουν την ανάγκη της χώρας να μπει σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, με πυρήνα της την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου. Η επιμονή των δανειστών να εφαρμόσουν το μνημονιακό πρόγραμμα τηςκυβέρνησης Σαμαρά, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό πολιτικών πιέσεων και χρηματοδοτικής ασφυξίας στη χώρα, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την έννοια της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας στην Ευρώπη.

Εκφράζει την εμμονική προσήλωση στη λιτότητα που αποδομεί το κοινωνικό κράτος, την ολιγαρχική διεύθυνση των ευρωπαϊκών υποθέσεων σε κλειστές αίθουσες ανεπηρέαστες από την κοινωνική βούληση, οι οποίες στρώνουν το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Οι απαιτήσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τον ελληνικό λαό που αγωνίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια για να μπει τέλος στις εγκληματικές πολιτικές τωνμνημονίων.

Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους ευρωπαϊκούς λαούς και από τις προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, πουαγωνίζονται για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας.

Οι πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης δεν είναι οι παθητικοί καταναλωτές των ειδήσεων των 8, αντίθετα πιστεύουμε ότι μπορούν να είναι συμπρωταγωνιστές σε μια διαπραγμάτευση που αφορά την κοινή μοίρα όλων μας στην κλίμακα της Ευρώπης και του κόσμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την ενημέρωση τη ςελληνικής κοινωνίας αλλά και των ευρωπαϊκών λαών. Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, αλλά και σε όλες τις χώρες τιςΕυρώπης οι βουλευτές, ευρωβουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν μαζί με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αλληλέγγυες με αυτόνδυνάμεις σε ένα πλατύ κάλεσμα κινητοποίησης για την νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας.

Τώρα είναι η ώρα να μπουν οι ίδιοι οι λαοί στην μάχη. Θα νικήσουμε.

Κέρδος online   15/5/2015 7:21

Η ερώτηση είναι: Εχει κανείς καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το πρόγραμμα που θέλει η Ζωή και ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμοστεί προκειμένου να βγούμε από την άθλια κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε??? 



Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

«Δεν υπάρχει πια τίποτε για να γράψω…»


«Δεν υπάρχει πια τίποτε για να γράψω…», δηλώνει σε συνέντευξή του στο BBC ο αμερικανός συγγραφέας κ. Φίλιπ Ροθ και ξεκαθαρίζει πως σκοπεύει να σταματήσει το γράψιμο.

Ο συγγραφέας που έκλεισε πρόσφατα τα 81 του χρόνια,  εξομολογείται στον δημοσιογράφο κ.  Αλαν Γέντομπ: «Είναι η τελευταία μου εμφάνιση στην τηλεόραση, πραγματικά, η τελευταία μου δημόσια εμφάνιση οπουδήποτε».

Ο Φίλιπ Ροθ είχε προετοιμάσει εδώ και 18 μήνες τον λογοτεχνικό κόσμο δηλώνοντας στο γαλλικό περιοδικό Les Inrockuptibles ότι σταματά το γράψιμο: «Εφθασα στο τέρμα. Δεν υπάρχει πια τίποτε για να γράψω», είχε δηλώσει.

Το τελευταίο του βιβλίο «Νέμεσις» κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 2013.
«Συγκεντρώνομαι στο μεγάλο έργο του να μην κάνω τίποτε. Πέρασα πολύ ωραίες στιγμές αυτά τα τρία -τέσσερα τελευταία χρόνια. Τώρα που δεν γράφω πια, δεν θέλω παρά να φλυαρώ», λέει στο BBC.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 53 ετών ο συγγραφέας τιμήθηκε με σημαντικά βραβεία: Pulitzer το 1998 για το «Αμερικανικό ειδύλλιο», National Book Award το 1960 για το «Αντίο Κολόμπους» και το 1995 για το «Θέατρο του Σάμπαθ».

Εγγονός Εβραίων μεταναστών της ανατολικής Ευρώπης, γεννημένος στο Νιού Τζέρσεϊ, ο Φίλιπ Ροθ έγραψε 31 βιβλία: αιρετική περιγραφή των ηθών της αμερικανο-εβραϊκής μικροαστικής τάξης, πολιτικές σάτιρες, σκέψεις για το βάρος της Ιστορίας ή, πιο πρόσφατα, για τα γηρατειά, τα έργα του κινούνται συχνά ανάμεσα στην αυτοβιογραφία και την μυθοπλασία.

Hit&Run

"Ο Αστακός"



«Μια αποθέωση της αγάπης» στις Κάννες

ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗ
 
 
Εάν οι πρώτες εντυπώσεις όσων, εκ των στενών συνεργατών, έχουν δει την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Ο Αστακός» δεν είναι προϊόν συναισθηματικής εμπλοκής αλλά αντικειμενικής κρίσης, τότε η νέα παραγωγή του Έλληνα σκηνοθέτη βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για κάποιο από τα βραβεία του 68ου Φεστιβάλ Καννών. «Είναι η καλύτερη ταινία του, η πιο συναισθηματική, η λιγότερο αποστασιοποιημένη. Μια αποθέωση της αγάπης», μας είπε ένας εκ των πρώτων θεατών της.

Αύριο, Παρασκευή, το πρωί είναι η δημοσιογραφική προβολή και το βράδυ, στην επίσημη πρεμιέρα, ο Γ. Λάνθιμος μαζί με τον σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου  και τους πρωταγωνιστές του, Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Γουάις, Τζέσικα Μπάρντεν, Oλίβια Κόλμαν, Αριάν Λαμπέντ, Aγγελική Παπούλια, Τζον Ρέιλι, Λεά Σεϊντού, θα ανέβουν το «κόκκινο χαλί» του Παλαί ντι Φεστιβάλ.

Ο ανταγωνισμός, φέτος, στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα είναι οξύς: Τοντ Χέινς, Ζακ Οντιάρ, Χου Χσιάο Χσιεν, Νάνι Μορέτι, Ματέο Γκαρόνε, Γκας Βαν Σαντ κ.ο.κ έως και τον πρωτοεμφανιζόμενο Ούγγρο σκηνοθέτη Λάζλο Νέμες, βοηθό ως τώρα του Μπέλα Ταρ. Όμως, πρόεδροι της κριτικής επιτροπής είναι οι αδελφοί Κοέν και το απρόβλεπτο των δικών τους επιλογών μπορεί να μην απέχει από το απρόβλεπτο, ελλειπτικό και αινιγματικό, του κινηματογραφικού ύφους του Γ. Λάνθιμου. Το επόμενο Σάββατο (25 του μηνός), στην απονομή των βραβείων, όλα θα είναι πλέον σαφή.

«Ο Αστακός» είναι συμπαραγωγή Ιρλανδίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ολλανδίας, τέταρτη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου (μετά την «Κινέτα», τον «Κυνόδοντα», που συμμετείχε στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» των  Καννών το 2009 αποσπώντας το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής  και τις «Αλπεις»,  βραβείο σεναρίου στη Βενετία). Περιγράφεται ως μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον. Όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο Δάσος.

Ένας απελπισμένος άντρας το σκάει από το Ξενοδοχείο, στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί κι εκεί ερωτεύεται μια γυναίκα ενάντια στους κανόνες… Η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Θύμιου Μπακατάκη και το μοντάζ του Γιώργου Μαυροψαρίδη. Ο Γ. Λάνθιμος σημειώνει: «Είναι μια ιστορία για την αγάπη, δίχως να είναι μια συμβατική ερωτική ιστορία. Παρατηρεί τους τρόπους και τους λόγους που κάποιοι άνθρωποι έρχονται κοντά και γίνονται ζευγάρια, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Είναι μια ιστορία για τα τρομακτικά αποτελέσματα της μοναξιάς, του φόβου να πεθάνεις μόνος, του φόβου ότι θα ζήσεις μόνος και πάνω απ όλα, του φόβου ότι θα ζήσεις με κάποιον άλλον. Το να πιέζουμε τον εαυτό μας να αγαπήσει κάποιον είναι ένα είδος βασανιστηρίου. Το να ψάχνουμε να βρούμε κάποιον να αγαπήσουμε είναι ένα διαφορετικό είδος βασανιστηρίου. «Ο Αστακός» προσπαθεί να ανακαλύψει συνώνυμα για την αγάπη σε λέξεις όπως φόβος, κανόνες, διορίες, ταίριασμα, συγχρονικότητα, αφέλεια, ευημερία, ψέματα».

Η ελληνική παρουσία στο 68ο Φεστιβάλ περιλαμβάνει το σκηνοθέτη Πάνο Χ. Κούτρα ως μέλος της κριτικής επιτροπής του τμήματος «Ενα Κάποιο Βλέμμα»  (πέρσι η ταινία του «Xenia» είχε κάνει εδώ την πρεμιέρα της), με πρόεδρο την Ιζαμπέλα Ροσελίνι. Ο Ελληνο-Ιρανός  Σιαμάκ Ετεμάντη συμμετέχει με το «Pari»  στο Atelier της φετινής Cinefondation, μαζί με 15 σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο, των οποίων τα πρότζεκτ «γεννούν εξαιρετικές προσδοκίες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωσή.

Στο «Pari» ο  ήρωας , ένας Ιρανός σπουδαστής στην Ελλάδα, δεν  εμφανίζεται για να υποδεχτεί τους γονείς του στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, και η μητέρα του, η Παρί, αναγκάζεται να ξεκινήσει μια αναζήτηση που θα την οδηγήσει πολύ μακρύτερα από την αναζήτηση μιας μητέρας για τον εξαφανισμένο γιο της.

Τέλος, από τα πιο δημοφιλή τμήματα του Φεστιβάλ, το «Cannes Classics» που παρουσιάζει κάθε χρόνο αποκατεστημένα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, έχει φέτος τιμώμενο πρόσωπο τον Κώστα Γαβρά. Ο διεθνής σκηνοθέτης θα παρευρεθεί στην προβολή του αποκατεστημένου «Z», 36 χρόνια μετά την πρεμιέρα και βράβευσή του στις Κάννες.
Online
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Λαφαζάνια






Χωρίς σχόλια... :)

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Η ελληνική κοινωνία έχει γίνει σκληρή, υποκριτική και συντηρητική

Η ελληνική κοινωνία έχει γίνει σκληρή, υποκριτική και συντηρητική

Μια κουβέντα με το Νίκο Βατόπουλο για την υποκουλτούρα της ασχήμιας και άλλα πολλά.

(Απόσπασμα)

Τα κείμενα του απορρέουν χιλιάδες  σκέψεις και εικόνες, ενώ  οι φωτογραφίες του είναι γεμάτες από λέξεις που θέλουν να αποδράσουν. Αυτός είναι ο κόσμος του δημοσιογράφου και Αθηναιογράφου Νίκου Βατόπουλου. Διαδρομές ανάμεσα σε λέξεις και εικόνες με φόντο την πόλη που αγαπά, την Αθήνα. Συναντηθήκαμε ένα κυριακάτικο απόγευμα στο σπίτι του, στην Γλυφάδα. Σε όλους τους  χώρους υπάρχει πλήθος από βιβλία, δίσκους και cd, μικρά αντικείμενα τοποθετημένα προσεκτικά και πίνακες ζωγραφικής. Είναι αναμφισβήτητα το προσωπικό του καταφύγιο για τις ώρες που του αρέσει να μένει μόνος. Μέσα σε λίγη ώρα αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις απέναντί σου έναν κοσμοπολίτη, λάτρη του αστικού πολιτισμού και εραστή του ρομαντισμού. Όπως έχει γράψει «οι πόλεις είναι οι άνθρωποί της».

Τι τίτλο θα έδινες στην εποχή που ζούμε;
Είναι μια εποχή διαρκούς μετάβασης γιατί όλο νιώθεις ότι προσεγγίζεις ένα στόχο και διαρκώς αλλάζουν όλες οι προτεραιότητες και οι προϋποθέσεις. Τουλάχιστον για την ελληνική κοινωνία θεωρώ ότι είναι βαθύτατα συντηρητική και αυτό είναι που χαρακτηρίζει την εποχή μας. Ως άνθρωπος που έχω ενηλικιωθεί σε προγενέστερες δεκαετίες, ακόμη δεν έχω συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι αντί η κοινωνία να ανοίγεται και να αντιμετωπίζει τις ανομοιογένειές της με ένα τρόπο πιο διαλλακτικό και πιο κριτικό, γίνεται πιο σκληρή, υποκριτική και συντηρητική. Είναι κάτι που με προβληματίζει πολύ βαθιά και θεωρώ ότι συμβαίνει σε όλους τους ιδεολογικούς χώρους. Γενικώς υπάρχει μια σκλήρυνση του γενικού χειρισμού όλων των θεμάτων. Μόνο μια μειοψηφία που πάντα υπήρχε είναι φωτισμένη, κοσμοπολίτικη και φιλελεύθερη, αλλά  δυστυχώς δεν επηρεάζει το γενικό κλίμα.
...........................


Η κρίση είναι μια κατασκευή ή συσσωρευμένα λάθη πολιτικών;
Δεν θεωρώ ότι ήταν κατασκευή. Ήταν συνάρτηση μιας πολύ βαθιάς εθνικής εσωτερικής παθογένειας σε συνδυασμό με μια διεθνή κρίση. Απλά η Ελλάδα αποδείχτηκε η πιο ανέτοιμη και πιο δυσχερής περίπτωση.

Με την ομάδα «ΠΟΛΙΤΕΣ» που δημιούργησες πού στοχεύεις;
Έχει δύο στόχους, αφενός να δημιουργήσει ένα δίχτυο ανθρώπων οι οποίοι μοιράζονται κοινές αξίες και αφετέρου να ξεκινήσω σταδιακά την δημιουργία εκδηλώσεων, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να γνωριστούν, να δημιουργηθούν ζυμώσεις και να εξετάσουν και χημείες. Δεν αποσκοπεί σε κάποια πολιτική κίνηση αλλά υποστηρικτικά σε κάποια πρόσωπα είτε που ανήκουν σε πολιτικά κόμματα, είτε είναι άνθρωποι που έχουν κάτι να πουν. Με ενδιαφέρει να δώσω βήμα σε πρόσωπα και να μπορέσω να κάνω μια ομάδα που θα είναι ένα πολιτικό «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα». Κανείς δεν ξέρει πώς μπορεί να εξελιχθεί κάτι γιατί η ορμή ενός σχηματισμού μπορεί να σε πάει όπου δεν μπορείς να φανταστείς. Είμαι ανοικτός πάντως για να ανταποκρίνομαι και να προσαρμόζομαι σε ό,τι απαιτεί η πραγματικότητα. Χωρίς να πω ότι έχω κάποια συγκεκριμένη πολιτική φιλοδοξία, σίγουρα είμαι πολύ πιο κοντά σε μια κοινωνική και πολιτική εξωστρέφεια. Βλέπω τον εαυτό μου να οργανώνεται σε πολλά πράγματα.

.........................





Τι θεωρείς επαναστατικό σήμερα;
Το να προκρίνεις την κοινή λογική έναντι του λαϊκισμού.

Έγραψες «πόσο διαβρωτική είναι η πολιτική καθημερινότητα, πόσο δηλητηριασμένοι είμαστε αποκομμένοι από τα ωραία, ευγενή και συναρπαστικά επιφυλάσσει η ζωή».
Αυτό το σκέφτομαι όταν αποσπώ τον εαυτό μου από την τρέχουσα πολιτική σκηνή και καθημερινότητα και έρχομαι σε επαφή με κάτι που έχει σχέση με την τέχνη. Πόσα ευγενή πράγματα έχει η ζωή και εμείς στην Ελλάδα είμαστε σε μια συνεχή διαπραγμάτευση βασικών κανόνων καθημερινότητας και δεν ξεκολλάμε ώστε να δούμε τα συναρπαστικά της ζωής. Θλιβερό.

Είναι η δημιουργία η μόνη μορφή αντίστασης;
Σαφώς. Είναι η βασική μορφή αντίστασης σε συνδυασμό με την αλληλεγγύη και την ανοχή με την έννοια ότι επιτρέπεις στον απέναντι να είναι ο εαυτός του.

Πώς κατακτά κάποιος το δικαίωμα να είναι αυτό που θέλει;
Είναι πολύ δύσκολο, θέλει εσωτερική εκπαίδευση, πειθαρχία και διαρκή αναδιαπραγμάτευση με τον εαυτό σου.

Ποια αξία θεωρείς ότι είναι η πιο σημαντική στην ζωή;
Το να εξελίσσεις και να επενδύεις τον εαυτό σου. Να αναπτύσσεις τους στόχους σου, χωρίς να θεωρείται εγωιστικό. Τότε μόνο μπορείς πραγματικά να προσφέρεις και να είσαι χρήσιμος για  τους άλλους.


«Η υποκουλτούρα της ασχήμιας εξουσιάζει την Αθήνα καθώς είναι μια αντιδημοκρατική πόλη». Θα ήθελα να μας το σχολιάσεις.
Η άποψη ότι η Αθήνα είναι μια αντιδημοκρατική πόλη είναι κάτι που διαμόρφωσα τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Είναι μια πόλη που δεν είναι ανεκτική στις πολλές ομάδες που έχει μια μητρόπολη. Πέρα του ότι δεν μπορεί να κινηθεί ένα άνθρωπος πάνω σε αμαξίδιο, υπάρχουν και τεράστια γκέτο στην Αθήνα, μια διαρκής  υπενθύμιση στον πολίτη ότι δεν έχει δύναμη. Και ότι έχουν δύναμη κάποιες μειοψηφίες που φωνασκούν, μια ένδειξη υπανάπτυξης και μιας κοινωνίας αποπροσανατολισμένης. Η ασχήμια είναι φανερό ότι έχει ιδεολόγημα από πίσω, υπάρχει ιδεολογία που υποστηρίζει όλη αυτή την κατάσταση. Κάποιους εξυπηρετεί, βολεύει και ευχαριστεί αυτή η εικόνα.

Εκνευρίστηκες πολύ με το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο, είναι μέρος  της ασχήμιας που περιγράφεις;
Εκνευρίστηκα γιατί θεωρώ ότι είναι μια ακόμη ένδειξη αντιδημοκρατικότητας και μια πολύ μεγάλη επίδειξη αυθάδειας. Πως μια μειοψηφία προχωρά σε μια κίνηση τεραστίου θράσους απλά και μόνο για να προκαλέσει και να ενοχλήσει. Σαφώς το Πολυτεχνείο δεν περίμενε το γκράφιτι για να αποκαλύψει το χάλι του, αλλά αυτό είχε μια τεράστια επικοινωνιακή δύναμη που προκάλεσε πολλές συζητήσεις  και ένα μεγάλο διχασμό. Επίσης,  φάνηκε πόσοι υποστηρίζουν παρόμοιες κινήσεις, είναι σαν να πετάς μια μολότοφ και να τρέχεις.

Ποιες πλευρές της πόλης λατρεύεις περισσότερο  και  ποιες  σε απογοητεύουν;
Με απογοητεύει πάρα πολύ ο άξονος Ομόνοια- Εξάρχεια. Θα σου πω χαρακτηριστικά ότι μια μέρα είχα πάει από την Ομόνοια προς την οδό Καποδιστρίου για να βρω κάτι που ήθελα να φωτογραφίσω. Στην συνέχεια περπάτησα προς το Κολωνάκι που είχα μια συνάντηση και πήγα από Ακαδημίας, Εξάρχεια και βγήκα σταδιακά στο Κολωνάκι. Ήταν απομεσήμερο, από εκείνα που δεν έχει καθόλου κίνηση στους δρόμους, σαν  η πόλη  να είναι ναρκωμένη. Όσο παρατηρούσα είδα ξεκάθαρα και με σαφήνεια το τεράστιο θέμα της υποκουλτούρας και της γκετοποίησης μια μεγάλης περιοχής. Από την άλλη πλευρά με γοητεύουν περιοχές που έχω παιδικά βιώματα όπως ο άξονας της οδού Πατησίων. Επίσης μου αρέσει η περιοχή του Μακρυγιάννη, της Πλατείας Μαβίλη και της Βασιλίσσης Σοφίας.

Είναι η Αθήνα μια πόλη που δεν έχει πλέον μνήμη;
Πιστεύω ότι δεν είναι χωρίς μνήμη, απλά η μνήμη έχει πάει στην άκρη λόγω ζωτικών θεμάτων της καθημερινότητας . Είναι θέμα πολίτη να αποκωδικοποιήσει το περιβάλλον. Είναι θλιβερό ότι η Αθήνα δεν έχει ένα καφενείο ή ένα ιστορικό βιβλιοπωλείο κοινωνικής όσμωσης. Είναι ένα δείγμα μεγάλης αναπηρίας για την Αθήνα. Το καφενείο είναι ένας καθρέπτης της κοινωνίας και ένας αγωγός συμφιλίωσης, νιώθεις ότι συμμετέχεις, σε καθησυχάζει και σε εμπνέει μαζί. Δυστυχώς στην Ελλάδα κάθε γενιά επαναγράφει και συνήθως με τον χειρότερο τρόπο.


Σε τι περιβάλλον μεγάλωσες και τι επιρροές σε οδήγησαν στην δημοσιογραφία;
Σε ένα μεσοαστικό κλασικό περιβάλλον της Αθήνας. Ο πατέρας μου ήταν επιχειρηματίας και η μητέρα μου δεν δούλευε. Μεγάλωσα ανάμεσα σε βιβλία και μουσική όπως μεγάλωνε ένα παιδί της δεκαετίας του ’60. Είχα μια δασκάλα που ήταν ελληνοβελγίδα που από την πρώτη δημοτικού μέχρι να τελειώσω το σχολείο μου έκανε διαπαιδαγώγηση. Μου άνοιξε τα μάτια σε μια σύνθετη ανάγνωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Δεν ήταν κάτι ελιτίστικό αλλά ένα άνοιγμα στον κόσμο. Από παιδί είχα έμφυτη την ανάγκη να παρατηρώ το περιβάλλον, θυμάμαι στην προσχολική ηλικία παρατηρούσα τις κατεδαφίσεις των κτιρίων και είχα τα δικά μου αγαπημένα σπίτια. Μια φορά είχε γκρεμιστεί ένα από αυτά στην Αγίου Μελετίου και Πατησίων,  όταν ήμουν πέντε ετών, και όταν είδα τις μπουλντόζες είχα σοκαριστεί και ένιωσα ένα ρήγμα. Είναι βιωματική και καταγωγική η σχέση μου με το αθηναϊκό περιβάλλον.

Με την δημοσιογραφία πότε  ασχολήθηκες;
Μπήκα αργά όταν ήμουν 28 ετών. Οδηγήθηκα εκεί επειδή ήθελα κάνω κάτι που να έχει σχέση με έντυπα. Τότε μέσω ενός γνωστού πήγα για συνέντευξη στον διευθυντή της Καθημερινής, Δημήτρη Παπαπαναγιώτου, ενός σπουδαίου δημοσιογράφου και συγγραφέα. Έκατσα περίπου ενάμιση χρόνο άμισθος ως μαθητευόμενος και πήγα σε μια εποχή αρκετά περίεργη όταν είχε πουληθεί στον Κοσκωτά. Τότε τα γραφεία ήταν στην Παλλήνη, εγώ δεν ήμουν στο μισθολόγιο, η εφημερίδα δεν ξέραμε αν θα επιβιώσει, οπότε όταν μετακόμιζε σε κάτι γραφεία στην Σταδίου με φώναξε ο κ. Παπαπαναγιώτου και με έβαλε να υπογράψω ένταξη στο μισθολόγιο της Καθημερινής ούτως ώστε να μεταφερθώ και εγώ ως έμψυχο υλικό, αλλιώς δεν θα ήμουν εκεί.

Τι έχεις να θυμάσαι τόσα χρόνια στην Καθημερινή;
Πρώτα από όλα την δική μου ενηλικίωση. Επίσης, συναντήσεις με σπουδαίους ανθρώπους όπως ο Κωνσταντίνος Καλλιγάς και ο Αντώνης Καρκαγιάννης. Εμπειρίες και  μαθήματα ζωής, διότι ο δημοσιογράφος ακούει όλες τις αφηγήσεις και γίνεται ένας ανατόμος που μέσα σε μια ώρα πρέπει να αντιληφθεί το στίγμα και το αποτύπωμα ενός ανθρώπου που συναντά για πρώτη και τελευταία φορά. Η σωστή δημοσιογραφία είναι μια διαρκής εκπαιδευτική αποστολή.

Πώς ορίζεις τον έρωτα και τι θα πει αληθινή αγάπη;
Όσο μεγαλώνω τον απομυθοποιώ τον έρωτα. Πιστεύω ότι αυτό που μας οδηγεί στον έρωτα δεν είναι ο ‘άλλος’ αλλά μια αδυναμία ή μια ανάγκη, μια φοβία, μια προβολή των δικών μας επιθυμιών πάνω στον άλλο. Οι καλύτερες σχέσεις είναι αυτές που επιτρέπουν στον άλλο να είναι αυτό που θέλει και όχι να διαμορφώνεις τα δικά σου θέλω εναντίον του. Όχι να υπάρχει αδιαφορία αλλά να μην υπάρχει έλεγχος, αυτή η εμμονική κτητικότητα. Η αγάπη είναι το καύσιμο της ζωής, μπορείς μέσα από αυτή να προσεγγίσεις την συγχώρεση. Είναι αυτή που γεφυρώνει την απόσταση όταν είσαι το  μεγαλείο μέσα σε ένα τίποτα και ένα τίποτα μέσα σε ένα μεγαλείο. Ένα αντίδοτο στην παροδικότητα και στο αναπάντητο της ζωής.

Ο μεγαλύτερος σου φόβος;
Το να μην γίνουν τα πράγματα, να υπάρχει κενό, αυτό το μούδιασμα. Θέλω πάντα να κάνω ένα απολογισμό, κάθε μέρα, ακόμη και με πράγματα όπως η συνάντηση μας, σήμερα, είναι δείγμα ότι κάτι  προχωράει, δημιουργεί νευρώνες. Φοβάμαι όταν δεν συμβαίνουν πράγματα.

 Ευτυχία τι θα πει;
Η κατάκτηση της  εσωτερικής αρμονίας.

Μια δυνατή ανάμνηση από ένα βράδυ στο κέντρο της πόλης;
Θυμάμαι μια εκδήλωση που είχε κάνει η Λυρική Σκηνή για την Μαρία Κάλλας. Ήμασταν ένα γαϊτανάκι ανθρώπων που πήγαμε περπατώντας από το Μουσείο της Ακρόπολης στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Εκείνη την μέρα ένιωσα την αίσθηση της κοινότητας μέσα στην πόλη. Αλληλεγγύη, ψυχική εκτόνωση δεσμοί και η τέχνη να λειτουργεί συγκολλητικά.

Κάθε Σάββατο στην Αθήνα, μια ομάδα που…;
Μια ομάδα που είναι φαινόμενο. Είναι κάτι που γέννησα ερήμην μου διότι το σκέφτηκα ως πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και εξελίχθηκε σε ένα τεράστιο δίκτυο φιλίας, συνάντησης και ιδεών για 24.000 ανθρώπους.

Το ωραιότερο ταξίδι σου;
Όταν ήμουν έφηβος είχα πάει για δύο χρόνια στην Αγγλία σε summer school. Ήταν από τις πιο ευτυχισμένες εμπειρίες στην ζωή μου διότι ήμουν ελεύθερος και αυτόνομος, μεθούσα από χαρά επειδή βίωνα εμπειρίες με μια διεθνή κοινότητα συνομήλικων μου. Εκτέθηκα σε πάρα πολλές οπτικές και ένιωσα πραγματικά κομμάτι του κόσμου.

Το όνειρα κάνεις;
Ονειρεύομαι πολύ, είναι αυτά που με κρατάνε σε εγρήγορση. Πρώτα από όλα να συνεχίσω να δημοσιογραφώ στην Καθημερινή, το λατρεύω. Επίσης αυτά τα κοινωνικά που κάνω με τις ομιλίες και τις εκθέσεις, με βάζουν στην κοινωνία, συγγραφή βιβλίων και τέλος θέλω να ασχοληθώ περισσότερο με την φωτογραφία. Πέρα από την αθηναϊκή φωνογραφία, φτιάχνω κάτι συνθέσεις με κολάζ και θα πάρω μέρος στην «ART ATHINA».

Το μέλλον σε ποιους ανήκει;
Θέλω να πιστεύω ότι θα ανήκει στους λογικούς.

Γιάννης Πανταζόπουλος
Δημοσιογράφος. Ταξιδευτής της ζωής, πολίτης του κόσμου, λάτρης των εφημερίδων και των βιβλίων, του κινηματογράφου, της ιστορίας και του σουρεάλ χιούμορ. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστήμιου και το ημερολόγιο της ζωής του είναι γεμάτο από αφηγήσεις, διαδρομές και συναντήσεις. 
ΓΚΡΕΚΑ
 Και στους ....τρελούς Νίκο. Όχι στους ανόητους, στους τρελούς!
Μια συνέντευξη ενός καλού φίλου, ενός ανθρώπου που εκτιμώ πολύ.

κούραση...

                                                                                    ανθρώπινο αυτό.....

Αλλά μη σε δει η Ζωή!!!!
 Είδες τι έπαθε ο υπυργός άμυνας της Β. Κορέας που αποκοιμηθηκε!!!!!

Ανακοινώθηκε το νέο ΔΣ της ΕΡΤ: τελικά δεν ήταν πλάκα!

Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι η μεγάλη είδηση: αποκαθίσταται η νομιμότητα και η λογική, μετά την κακομεταχείριση που τους επιφύλασσαν αυτοί που (νόμιζαν ότι) έσπαζαν αυγά.

Και πάλι όμως η κυβέρνηση κατάφερε να στείλει λάθος μήνυμα, με την επιλογή της ηγεσίας της νέας ΕΡΤ. Σήμερα το πρωί σε κάποιο ραδιόφωνο ο Παππάς προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις επιλογές του είπε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν ένα κόμμα του 4%, συνεπώς δεν διαθέτει δεξαμενή στελεχών και πρέπει να αξιοποιήσει πρόσωπα πέραν του δικού του χώρου.

Υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνεις αυτό: ή θα αναζητήσεις τα στελέχη που μπορούν να κάνουν τη δουλειά στην κοινωνία ή θα ψάξεις και θα τα βρεις στη δεξαμενή των τοξικών καταλοίπων της πασοκαρίας, η οποία αποδεικνύεται πιο απέθαντη κι από το Δράκουλα. Και παντός καιρού!

Η τάση της κυβέρνησης στις ως τώρα επιλογές που έχει κάνει είναι σαφής: δεν εμπιστεύεται την κοινωνία, εμπιστεύεται την πασοκαρία. Εκτιμώ ότι αυτό το λάθος είναι θανάσιμο για την ίδια την κυβέρνηση, αλλά αυτό είναι το μικρότερο από τα προβλήματα που δημιουργεί η άτυπη παλινόρθωση του ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις (διορισμών) προς τους ΑΝΕΛ.

Ανακοινώθηκε το νέο ΔΣ της ΕΡΤ.


 Η καλύβα ψηλά στο βουνό

Κώστας Σημίτης: Λυπάμαι για τις αθλιότητες επί πρωθυπουργίας μου


 Απόσπασμα
«Λυπάμαι διότι όλες αυτές οι αθλιότητες συνέβησαν επί δικής μου πρωθυπουργίας». Με αυτή τη φράση ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης «άδειασε» τον πρώην υπουργό και κατηγορούμενο Άκη Τσοχατζόπουλο.
Παρότι υπεραμύνθηκε της επιλογής του ως υπουργού Άμυνας στον πρώτο ανασχηματισμό μετά το 1996 τόνισε και τις «πολιτικές διαφορές» που είχε με τον κατηγορούμενο. Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτησή του ότι διακινήθηκαν μίζες γεγονός, το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου του πρώην υπουργού Γιάννη Παγορόπουλου.

.................................

Ο ίδιος τότε έλεγε με πολύ θυμό, στις όποιες καταγγελίες, το περίφημο : 
"Όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα" 
Τώρα λυπάται που ήταν ανίκανος να αντιληφθεί.....

Γνώρισα τον άνθρωπο, αγάπησα το ζώο

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ 

 

Γνώρισα τον άνθρωπο, αγάπησα το ζώο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



  
​Είναι προφανές, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, ότι η κ. Φωτεινή Αθανασοπούλου αγαπά τα ζώα όσο και τους ανθρώπους, αν όχι και λίγο περισσότερο. Το υποθέτω, επειδή η εν λόγω κυρία, την οποία οι ΑΝΕΛ πρότειναν για αντιπρόεδρο του ΕΦΕΤ, εκτός από πολιτικός, είναι και κτηνίατρος· έχει αφιερώσει, δηλαδή, τη ζωή της στον άνθρωπο και στα ζώα.

Ατυχώς για την ίδια την κ. Αθανασοπούλου (ενδεχομένως και για κάποια ζώα) η υποψηφιότητά της αποσύρθηκε, εξαιτίας των απόψεων που κατά καιρούς ανέβασε στο Facebook περί ψεκασμών και άλλων τινών εξίσου γελοίων. Κάποιοι μάλιστα είπαν ότι η κ. Αθανασοπούλου, ίσως λόγω της αγάπης που αναφέραμε παραπάνω, συγχέει τα όρια ανθρώπου και ζώου.

Προσωπικώς, χλευάζω τις παιδαριώδεις μπούρδες περί ψεκασμών, που υποτίθεται ότι γίνονται για να μας αποβλακώσουν· ωστόσο, θα υπερασπισθώ την κ. Αθανασοπούλου, γιατί όσο μεγαλώνω και μαθαίνω καλύτερα τον εαυτό μου και τους άλλους τόσο καταλαβαίνω ότι τα όρια του ζώου και του ανθρώπου είναι σε πολλές περιπτώσεις δυσδιάκριτα.

Ως προς ένα σημείο, δε, η κ. Αθανασοπούλου μπορεί να έχει και δίκιο. Συγκεκριμένα, όταν μας προτρέπει να προσέξουμε ότι, αφότου αποκτήσαμε κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας, έπαψαν και οι ψεκασμοί, ίσως πρέπει να της αναγνωρίσουμε το ελαφρυντικό της αμφιβολίας. Διότι ακόμη και αν δεχθούμε ότι γίνονταν ψεκασμοί για τους σκοπούς που πιστεύει η κ. Αθανασοπούλου, από την ώρα που ελεύθερα και δημοκρατικά αποφασίσαμε ότι θέλουμε να μας κυβερνούν η Ριζοσπαστική Αριστερά μαζί με μια αρχαϊκή εκδοχή της Λαϊκής Δεξιάς, οι ψεκασμοί περιττεύουν.

Μια στιγμή όμως. Διαβάζω την τελευταία πρόταση που έγραψα παραπάνω και το ξανασκέπτομαι. Οτι μπορούμε και μόνοι μας να αποβλακωθούμε δεν είναι λόγος για να σταματήσει να μας ψεκάζει αυτός που θέλει να μας αποβλακώσει. Διότι πρέπει να είναι τόσο ηλίθιος για να αποδίδει τόσο μεγάλη σημασία στους Ελληνες, ώστε θα του είναι αδύνατο να μπορεί να συλλάβει την έννοια της οικειοθελούς αποβλάκωσης...

Για να επιστρέψω όμως στην κ. Αθανασοπούλου, αυτό που κάνει την περίπτωσή της χαρακτηριστική της (φαινομενικά μόνο) αφύσικης κυβερνητικής συνύπαρξης, είναι η πολιτική προέλευσή της. Ενώ για ένα πρόσωπο με τις δικές της απόψεις περί ψεκασμών και σιωνιστικών συνωμοσιών θα περίμενε κανείς να προέρχεται από κάποια πρωτόγονη φυλή της Δεξιάς, η κ. Αθανασοπούλου ξεκίνησε την πολιτική δράση της το 1975 από το ΚΚΕ Εσωτερικού, πέρασε στον Συνασπισμό και, τρέχα γύρευε πώς, κατέληξε στους ΑΝΕΛ. (Αυτά λέει η ίδια στο βιογραφικό της, που το χαρακτηρίζει «ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν»...).

Η κ. Αθανασοπούλου, με τη διαδρομή της, τις αντιφάσεις της και τις αστείες απόψεις της, είναι το πρόσωπο του ελληνικού εθνολαϊκισμού. Του εθνολαϊκισμού, που όπως ο κρατισμός στη δεκαετία του 1980, ξεπερνά τους διαχωρισμούς Δεξιάς και Αριστεράς και ενώνει έναν μεγάλο αριθμό Ελλήνων. Απορώ ειλικρινά τι την εμποδίζει να έχει μια θέση στον κρατικό μηχανισμό! Αν κάποιος τη δικαιούται είναι αυτή!

Μήπως είναι η μόνη που έχει ανόητες απόψεις στον συρφετό των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Οι ισοπεδωτικές απόψεις του απερίγραπτου κ. Μπαλτά στο υπουργείο Παιδείας, καθώς και το μίσος του για την αριστεία, νομίζω ότι κάνουν απείρως μεγαλύτερη ζημιά από τον χαβαλέ γύρω από τις σαχλαμάρες της κ. Αθανασοπούλου. Η πολιτικός και κτηνίατρος Φωτεινή Αθανασοπούλου είναι ό,τι πρέπει για αντιπρόεδρος οργανισμού σε μια χώρα η οποία, με «πρώτη φορά Αριστερά» στην κυβέρνηση, υποδέχεται το υποτιθέμενο λείψανο της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους.

Εχει τη σημασία του, δε, ότι την Αγία υποδέχθηκε αυτοπροσώπως ο Μεσογαίας Νικόλαος, σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ στον ωραίο αγώνα που δόθηκε στην Κερατέα, για το ιδεώδες της δημοκρατικής διασποράς των σκουπιδιών ανά την επικράτεια. Υπό τις ευλογίες του, ουσιαστικά, πολεμούσαν τις μπουλντόζες οι κουκουλοφόροι, παρότι οι απόψεις του για τα εκκλησιαστικά ζητήματα είναι το λιγότερο μεσαιωνικές. (Αυτός εμπόδισε τη δημιουργία κλιβάνου αποτέφρωσης των νεκρών στον δήμο Μαρκόπουλου και να είστε σίγουροι ότι και σε αυτό θα βρει στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις προχθές, π.χ., ο γραφικός βουλευτής Μιχελογιαννάκης δήλωσε ότι είναι εναντίον της καύσης των νεκρών...).

Επίσης, όταν η κ. Αθανασοπούλου συμφωνεί με τον Ταϊλανδό πρωθυπουργό, ο οποίος θα ήθελε τη θανατική ποινή για όσους δημοσιογράφους «δεν λένε την αλήθεια», έρχεται τόσο κοντά στο πνεύμα του ΣΥΡΙΖΑ, που λες μήπως δεν έφυγε ποτέ. Γιατί η δυσανεξία στην αντίθετη άποψη και η μισαλλοδοξία, καθώς και η έμφαση στην πίστη προς κάποια απόλυτη «αλήθεια», δεν κρύβεται όσο φιλότιμα και αν προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για εμένα, πάντως, αλλού είναι το πρόβλημα με την κ. Αθανασοπούλου και όχι στον διορισμό της που ματαιώθηκε.

Αυτό που με κάνει να ανατριχιάζω όταν το σκέπτομαι, με κάνει να συνειδητοποιώ πόσο βαθιά έχει προχωρήσει η σήψη και ότι αυτή η χώρα δεν σώζεται, είναι το γεγονός ότι η κτηνίατρος-πολιτικός Φωτεινή Αθανασοπούλου είναι καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας...
Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ο Κουρουμπλής θα συνοδεύσει τα λείψανα στον Αγιο Σάββα



Υπό τη συνοδεία του Παναγιώτη Κουρουμπλή θα μεταφερθούν τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας».
Κι αυτό προκειμένου να τα προσκυνήσουν οι ασθενείς και να γιατρευτούν, όπως αναφέρει η στήλη «Μικροπολιτικός» στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Ο υπουργός Υγείας, εξάλλου, είναι από τα στελέχη της κυβέρνησης που δεν δυσανασχετούν για τα λείψανα και το προσκύνημά τους.

iefimerida

Ο κ. Κουρουπλής ξεδιπλώνει το πρόγραμμά του για την αναστήλωση του κατεστραμμένου συστήματος υγείας. Η τελευταία καταλυτική μεταρρύθμιση "Λείψανο" ενδυναμώνει  το πρόγραμμά του. 
Βοήθειά μας! 

Να το ξεκαθαρίσω! Δεν αναφέρομαι καθόλου στην όποια, δικαιολογημένη, ανάγκη Πίστης και Ελπίδας έχουν οι ασθενείς και οι δικοί τους. Την κατανοώ, και τους εύχομαι το καλύτερο!!!

Για τον υπουργό μιλάω, και τον λαϊκισμό του!!

Υπό τη συνοδεία του Παναγιώτη Κουρουμπλή θα μεταφερθούν τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας».

ΚΙ αυτό προκειμένου να τα προσκυνήσουν οι ασθενείς και να γιατρευτούν, όπως αναφέρει η στήλη Μικροπολιτικός στην εφημερίδα Τα Νέα.
Ο υπουργός Υγείας, εξάλλου, είναι από τα στελέχη της κυβέρνησης που δεν δυσανασχετούν για τα λείψανα και το προσκύνημά τους.
- See more at: http://arouraios.gr/o-kouroumplis-tha-sunodeusei-ta-leipsana-ston-agio-sabba/#sthash.cpqWvljW.W5VadYLG.dpuf

Μιχελογιαννάκης: Όχι στην καύση των νεκρών γιατί κανείς δεν ξέρει ποιου λείψανα θα αγιάσουν


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιάννακης, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στον ΣΚΑΪ, όπου μεταξύ άλλων σχολίασε και την δήλωση του έτερου βουλευτή του κόμματος, Νίκου Φίλη, ο οποίος είχε πει σχετικά με τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» ότι πραγματοποιείται ένα «εμπόριο λειψάνων», σημειώνοντας πως «είναι λάθος να δίνουμε το σήμα ότι μπορεί να αντικατασταθεί η Ιατρική».

Ο κ. Μιχελογιαννάκης με την ιδιότητά του ως γιατρός, όπως δήλωσε, ανέφερε ότι ο ίδιος έχει δει τα Άγια Λείψανα να βοηθούν πολύ κόσμο και γι’ αυτό το λόγο είναι αντίθετος με την καύση των νεκρών. Όπως εξήγησε επειδή κανείς δεν ξέρει ποιου ανθρώπου τελικά τα λείψανα θα είναι Άγια, δεν πρέπει να καίγεται κανένα σώμα.


Ποιοι και γιατί, έκαναν αυτόν τον τύπο, βουλευτή??????????????????????????
Και αυτός τώρα νομοθετεί... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




«Τη συμβολή των λειψάνων στη γιατρική την έχω δει - "θαυματουργή η δράση των λειψάνων - η θεία χάρις... εμποδίζει το AIDS.... να μεταδοθεί μέσω της θείας κοινωνίας". Αυτές είναι μόνο τρεις από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη που έκαναν τουλάχιστον αίσθηση. Ο κος Μιχελογιαννάκης ήταν καλεσμένος σε εκπομπή του ΣΚΑΙ και όταν η συζήτηση έφτασε στον "πόλεμο" που ξέσπασε μετά τις δηλώσεις Νίκου Φίλη «για εμπόριο λειψάνων» χαρακτήρισε ατόπημα τη δήλωση αυτή και στη συνέχεια έσπευσε να υπερασπιστεί τις θαυματουργές ιδιότητες που και ο ίδιος έχει βιώσει από λείψανα αγίων. Πηγή: www.lifo.gr
«Τη συμβολή των λειψάνων στη γιατρική την έχω δει - "θαυματουργή η δράση των λειψάνων - η θεία χάρις... εμποδίζει το AIDS.... να μεταδοθεί μέσω της θείας κοινωνίας". Αυτές είναι μόνο τρεις από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη που έκαναν τουλάχιστον αίσθηση. Ο κος Μιχελογιαννάκης ήταν καλεσμένος σε εκπομπή του ΣΚΑΙ και όταν η συζήτηση έφτασε στον "πόλεμο" που ξέσπασε μετά τις δηλώσεις Νίκου Φίλη «για εμπόριο λειψάνων» χαρακτήρισε ατόπημα τη δήλωση αυτή και στη συνέχεια έσπευσε να υπερασπιστεί τις θαυματουργές ιδιότητες που και ο ίδιος έχει βιώσει από λείψανα αγίων. Πηγή: www.lifo.gr

Τσίπρας σε Ρώσο υφυπουργό Οικονομικών: Θα εξετάσουμε διεξοδικά την πρόταση για τράπεζα BRICS

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον υφυπουργό Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπο/αντιπρόσωπο της νέας αναπτυξιακής τράπεζας που δημιουργούν οι χώρες BRICS, Σεργκέι Στόρτσακ.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υφυπουργό Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπο/αντιπρόσωπο της νέας αναπτυξιακής τράπεζας που δημιουργούν οι χώρες BRICS (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν. Αφρική), Σεργκέι Στορτσακ. Ο κ. Σεργκέι Στορτσακ κάλεσε, μάλιστα, την Ελλάδα να γίνει το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS!

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Στόρτσακ εκφράζοντάς του, παράλληλα, τη θετική του έκπληξη για την πρόσκληση να γίνει τη Ελλάδα το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας τού εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ελλάδος και τη δέσμευση να εξετάσει διεξοδικά την πρόταση την οποία και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά με τους ηγέτες, των κρατών των BRICS. στην Αγία Πετρούπολη, την οποία θα επισκεφτεί ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνεται 18 με 20 Ιουνίου.

Από LEFT..gr

Τώρα μάλιστα!!! Σωθήκαμε κι εμείς, σωθήκανε κι αυτοί!!!!  

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Βόμβα Μητρόπουλου: «Το θέμα είναι να αποτρέψουμε τον Τσίπρα να φέρει τέτοια μέτρα στη Βουλή!»


Αρθρο του/της: Palmografos.com
Μια φράση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου, για την ενδεχόμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές έρχεται να ταράξει τα νερά και να δείξει το κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup.
Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Μητρόπουλος και όταν ρωτήθηκε αν θα ψηφίσει τα μέτρα όταν αυτά θα έρθουν στην Βουλή, είπε:

«Κατά συνείδηση θα πράξω, θα πολεμήσω να μείνω όρθιος και να μην ευτελιστώ αλλά το θέμα είναι να αποτρέψουμε μέχρι τότε τον Τσίπρα να φέρει τέτοια μέτρα. Δεν είναι θέμα προσωπικής επιβίωσης, είναι τέτοιο πακέτο να μην το χρεωθεί η Αριστερά».

Πιο αναλυτικά, για το δημοψήφισμα είπε:

«Επειδή είχα πει ότι η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη ήταν σε κακή κατεύθυνση και είχα αναδείξει τα σημεία σε βάρος της χώρας και επειδή είχα πει ότι ο έντιμος συμβιβασμός στα πλαίσια εκείνης της συμφωνίας ήταν ανέφικτος και ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα είχε και όρους σε βάρος του λαού των μισθωτών, των συνταξιούχων, των επιτηδευματιών και των αγροτών υπό αυτή την έννοια ήταν ανάγκη να ισχυροποιηθεί η ισχυρή εντολής της 25ης Γενάρη και να ενδυθεί , να εξοπλιστεί η κυβέρνηση με ισχυρότερη νομιμοποίηση.  Όχι ως τρίπλα πολιτική ούτε τακτικισμός και μάλιστα θεωρώ ότι έχει αργήσει διότι θεωρώ ότι σήμερα επειδή το χάσμα είναι αγεφύρωτο δεν θα υπάρξει συμφωνία, φοβάμαι ότι δεν θα υπάρξει ούτε «πιστοποιητικό καλής προόδου» που θέλει η κυβέρνηση για να εκταμιευτεί τμήμα του ποσού, υπό αυτή την έννοια θεωρώ ότι έχουμε αργήσει να ζητήσουμε ισχυρότερη νομιμοποίηση από το λαό μας».

Όταν του ζητήθηκε να ξεκαθαρίσει αν το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει πριν την συμφωνία είπε:

«Προ πάσης συμφωνίας, προ πάσης υπογραφής και προ πάσης διευθέτησης που θα οδηγούσε σε συμφωνία γιατί αυτό θα ισχυροποιούσε τη θέση της κυβέρνησης μήπως επετύγχανε καλύτερο αποτέλεσμα. Φοβάμαι ότι αν σήμερα έχουν εξελίξεις απρόβλεπτες θα είναι ίσως περιττό να κουβεντιάζουμε για αναγκαιότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος αν η χώρα δεσμευτεί σε ζητήματα που θα ήταν περιεχόμενο του δημοψηφίσματος.
Το ερώτημα που θα ετίθετο στο δικό μας δημοψήφισμα είναι ότι επειδή το ελληνικό ζήτημα πρέπει να τεθεί μέσα στο ευρώ και να λυθεί μέσα στο ευρώ συμφωνείτε με τρίτο μνημόνιο και με νέα μέτρα;
Ο λαός σε ένα τέτοιο διπλού ερωτήματος δημοψήφισμα θα αποφαινότανε και υπέρ της λύσης μέσα στο ευρώ και κατά των μέτρων.
Θέλω να πω ότι η διεστραμμένη παρώθηση, ενθάρρυνση ενδεχομένως του Σόιμπλε προς τον Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα με ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ» δεν απηχεί την βούληση την πλειονοψηφίας του περήφανού λαού μας άρα είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο».

Ερωτηθείς για ποιο λόγο να γίνει δημοψήφισμα από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία του κόσμου με το μέρος της ο κ. Μητρόπουλος είπε:

«Γιατί το 36% το βλέπουν ισχνό για μια διαπραγμάτευση οι δανειστές και δεύτερον επειδή ένα 70%, ένα 80% του πιθανού δημοψηφίσματος θα το έβλεπαν σοβαρότερα οι δανειστές. Ενδεχομένως λέω, δεν έχω ψευδαισθήσεις ότι θα μας έβλεπαν καλύτερα… Δεν είναι τρίπλα ούτε τακτικισμός είναι το έσχατο μέσο μήπως οι δανειστές πάψουν να επιδιώκουν την ακύρωση της λαϊκής εντολής που την βλέπουν ισχνή».

Για την αυριανή δόση προς το ΔΝΤ  είπε ότι «Τα χρήματα έχουνε βρεθεί απ’ ότι έχω εγώ σοβαρή ενημέρωση. Τα 770 έχουν βρεθεί, έχω ασφαλή πληροφορία ότι και θα καταβληθεί και έχουν βρεθεί».

Χαρακτήρισε αδιανόητο, τον ενιαίο ανεβασμένο ΦΠΑ. «Είναι γενικευμένος έμμεσος φόρος δεν μπορεί η Αριστερά να συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο. Υπό αυτή την έννοια η μάχη γίνεται μέχρις εσχάτων μήπως καταφέρουμε διότι αν πέσουμε σε συμφωνία μεγάλης, μικρότερης ή ενισχυμένης δόσης μνημονίου τότε δεν μας σώζει τίποτε. Αυτό πάμε να αποφύγουμε, αυτό απευχόμεθα».

Για τον ΕΝΦΙΑ επίσης είπε ότι δεν πρέπει να παραμείνει. «Έχουμε δεσμευτεί αν είναι μισός και να αφορά τους μισούς. Είναι η σούπερ κόκκινη γραμμή ή το 62ο υποχρεωτικά για γυναίκες και άνδρες και το 67ο είναι ο απόλυτος όλεθρος του συνταξιοδοτικού. Ξέρετε σε τι επιμένουν οι δανειστές; Κανένας να μην βγαίνει από τον επόμενο χρόνο και μετά κάτω από το 62ο έτος είτε θεμελιωμένος είτε όχι, αν αυτό ισχύσει ο μισός γυναικείος πληθυσμός και ο νεανικός πληθυσμός που έχει μπει λίγα χρόνια στη δουλειά ή μπαίνει τώρα δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη. Είναι ο απόλυτος όλεθρος γιατί το 62ο έτος της ηλικίας δηλαδή τα 12χιλιαδες ένσημα σήμερα τα πιάνουν 10 χιλιάδες έλληνες . Ποιος νέος με την αγορά εργασίας τετριμμένη, εξαθλιωμένη θα φτάσει στα 12 χιλιάδες ένσημα;»


Αλλος προκομένος!!!! 
"Κατά συνείδηση θα πράξω, θα πολεμήσω να μείνω όρθιος και να μην ευτελιστώ..."
Όταν μυξόκλαιγε στη βουλή, επικαλούμενος ...παραγραφή, για να μη πληρώσει τα 750.000 ευρώ δεν ευτελιζόταν!!!!!!
Αι σιχτίρ ανθρωπάκια!!!!!!! 

Επιτέλους οι πολίτες αποκτούν ελπίδα! Ο Μιχελογιαννάκης ιδρύει νέα ...τάση στον ΣΥΡΙΖΑ

                                                       Ο νέος ηγέτης
Δεν είναι τρολιά!

Την ίδρυση νέας τάσης στον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο βουλευτής Ηρακλείου,  Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

 Ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έδωσε συνέντευξη τύπου και, ανέλυσε τις αρχές  της νέας τάσης που θα ονομάζεται "Υποστηρικτική Λαϊκή Αντιμνημονιακή Τάση"  και δήλωσε μεταξύ άλλων: "Αν ένα πράγμα κατάλαβα στην πολιτική μου διαδρομή, είναι ότι το σπουδαιότερο είναι να παραμένεις ανέπαφος από τα κακά της κάθε είδους εξουσίας. Να διαφυλάττεις αρχές, αξίες και ιδεώδη, παρά τις προκλήσεις και τις ανθρώπινες αδυναμίες. Να στέκεσαι φύλακας στην διατήρηση των εξαγγελιών σου. Να παλεύεις ιδεολογικά και κινηματικά να ενεργοποιείς τον κόσμο στο να σε στηρίξει, όταν απειλείσαι από συμφέροντα. Αυτό νομίζω ότι είναι και η απαίτηση σήμερα του κόσμου"

Το μανιφέστο που παρουσίασε ο νέος οραματιστής στηρίζεται στα εξής:

1. Η μη διαγραφή του χρέους, είναι γνωστό ότι θα οδηγήσει όπως και να ‘ναι σε αδιέξοδο.

2. Το να φύγεις από το μνημόνιο, το αγγλικό δίκαιο, την άρση ασυλίας του δημοσίου, του λογαριασμού προτεραιότητας, επίσης, επιβάλλεται αν μιλάς για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.

3. Το να μετρήσεις το επαχθές, το απεχθές και το επονείδιστο χρέος και να επιβάλεις να αφαιρεθεί είναι ιστορική ανάγκη.

4. Το να διεκδικήσεις χρήματα από τις γερμανικές αποζημιώσεις, είναι λαϊκή εντολή.

5. Στους μισθούς καμμιά ρήτρα. Στα 751 ευρώ ο κατώτατος μισθός.

6. Στις συντάξεις: Να μάθει ο κόσμος ότι εισφορές, παροχές και ρήτρα οδηγούν σε σύνταξη 360 ευρώ.

Όχι ρήτρα, όχι πλαφόν κύριας και επικουρικής, όχι μείωση συντελεστών αναπλήρωσης από 70% στο 53%.

7. Όχι στα 5.500 ένσημα, από τα 4.500.

8. Όχι πρόωρη συνταξιοδότηση από το 2016.

9. Όχι στα 2,5 δις από ΕΝΦΙΑ με τις νέες αντικειμενικές.

10. Όχι στα 2 δις που θα πάρουν με την κατάργηση του 12.000 αφορολογήτου.

11. Όχι στα 500 εκατ. από τη μη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

12. Όχι στο να γίνει επίδομα η 13η σύνταξη.

13. Όχι στο κόψιμο των 82 εκατ. του ΕΚΑΣ και στην κατάργηση του εφάπαξ.

14. Όχι στο κόψιμο των 320 εκατ. των επικουρικών με ρήτρα.

15. Όχι στα 1,2 δις από πώληση αεροδρομίων.

16. Όχι στα 96 εκατ. από πώληση Αστέρα Βουλιαγμένης.

17. Όχι στα 300 εκατ. από πώληση Ελληνικού.

18. Όχι στα 87 εκατ. από πώληση ΔΕΣΦΑ.

19. Όχι πωληση ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

20. Όχι στα 40 και 40 εκατ. , αντίστοιχα, από πώληση ιπποδρομικού στοιχήματος και Αφάντου Ρόδου.

21. Όχι πώληση ΟΛΠ.

"Αυτοί είναι 21 λόγοι και υπάρχουν κι άλλοι, για τους οποίους οφείλουμε να αντισταθούμε", είπε ο κ. Μιχελογιαννάκης.

"Όσοι συμφωνούμε, ελάτε να φτιάξουμε την Υποστηρικτική Λαϊκή Αντιμνημονιακή Τάση στο ΣΥΡΙΖΑ, που θα στηρίξει την κυβέρνηση, ενεργοποιώντας το λαό με την συμμετοχή του.

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μνημονιακός. Η πείρα, όμως, με έχει διδάξει ότι οφείλουμε να τον στηρίξουμε με υποστηρικτική λαϊκή αντιμνημονιακή δράση.

Η στήριξη είναι αναγκαία ιστορικά, για τη μη αλλοίωση της Αριστεράς και τη σωτήρια του τόπου μας" τόνισε.

Από logia starata

Καμαρώστε τον!!!! Και υπήρξαν άνθρωποι που τον έβαλαν στη βουλή!!!!! 
Τι τραβάμε ρε γαμώτο!!!!!!!!!