Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Εκλογές 25/06/23


 

Με τρελαίνει που κάποια κόμματα, για τις εκλογές στις 25/6 υπόσχονται διάφορα για το όταν θα γίνουν κυβέρνηση, όταν έχουν δηλώσει με σαφήνεια πως ενδιαφέρονται για μία «ισχυρή» αντιπολίτευση.

 

Για το ΠΑΣΟΚ δεν το καταλαβαίνω, έστω και μετά την τρομακτική (😊) άνοδο του. Θα έπρεπε να επιμένει στο θέμα της «αντιπολίτευσης» με αποφυγή υπερφίαλων υποσχέσεων.

Έτσι και αλλιώς δεν θα γίνει κυβέρνηση σύντομα.

Αλλά αυτοί διαλέγουν το «λέμε και καμιά μαλακία για να περάσει η ώρα». Οκ..

 

Όσο για τον Τσίπρα (δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρας υπάρχει), που σαφέστατα θέλει, διακαώς, να γίνει συστημικό κόμμα και αυτός πρωθυπουργός, Ανδρέας στη θέση του Ανδρέα, τι να πω..  

 

Έχει μειωμένη αντίληψη για να καταλάβει πως οι εκλογές δεν είναι λύκειο, αυτό δεν θα το καταφέρει με τον διχασμό, τη τοξικότητα, την εμφυλιοπολεμική ρητορική και τις υποσχέσεις. Όσο κι αν «στην κίνηση» προσπαθεί να το αλλάξει..

Γιάννης Κότσιρας - Να μ'αγκαλιάζεις


 

Κυριακή Μπεϊόγλου


 

Εξαιρετικά μικρή η ζωή για να μην αγαπάμε τους ανθρώπους. Εξαιρετικά μικρή για να δείχνουμε τον κακό μας εαυτό πληγώνοντας, θυμώνοντας, κοροϊδεύοντας, εμπαίζοντας, θεωρώντας πως είμαστε πιο έξυπνοι, πιο άνετοι, πιο σπουδαίοι. Και εξαιρετικά μικρή για να μην προχωράμε. Η ζωή είναι ένα δώρο που της αξίζει ένας καλύτερος σκοπός. Τα είπε πολύ ωραία ο Εμπειρίκος: Σκοπός της ζωής μας δεν είναι η χαμέρπεια. Υπάρχουν απειράκις ωραιότερα πράγματα και απ' αυτήν την αγαλματώδη παρουσία του περασμένου έπους.

Σκοπός της ζωής μας είναι η αγάπη…

Σκοπός της ζωής μας είναι το σεσημασμένον δέρας της υπάρξεώς μας.

 

Κυριακή Μπεϊόγλου

Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Σφεντόνα


 

ΑΣ ΤΟΝ ΤΡΕΛΛΟ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ ΤΟΥ


 

Μαντινάδες

 

Την τρέλα από τη λογική,

μια τρίχα τσι χωρίζει...

γι 'αυτό φοβάται ο λογικός..

μα κι ο τρελός....ελπίζει!!

 

Μαντινάδα