Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

ο ποιητής ποιεί


 

Πρέπει να το καταλάβουμε ότι ο ποιητής ποιεί. 

Εάν θέλει να βγάζει από μαύρο, μαύρο -λογαριασμός δικός του. Αναλαμβάνει το βάρος της ευθύνης που αναλογεί στην ψυχή του. 

Εμένα, όπως σας είπα και στην αρχή, μου αναλογεί το λευκό. Και σας εξομολογούμαι πως η κατεργασία του λευκού μέρους της ψυχής είναι πιο σκληρή κι από του μαρμάρου. Αλλά πώς να κάνω αλλιώς; 

Σε τι θα ωφελούσε να γίνω ένας απλός αναμεταδότης της ασχήμιας, με το δικαιολογητικό ότι υπάρχει στην πραγματικότητα; 

Είναι κάτι που το ξέρουμε και δεν υπάρχει λόγος να το επαναλαμβάνουμε.

Τουλάχιστον εγώ αποβλέπω στην μεταμόρφωση

Οδυσσέας Ελύτης

Βροχή - Μάνος Χατζιδάκις


 

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Pain in Any Language (Official Audio)


                                                                   Καλό βράδυ, γλυκό!!!

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟ


 

"Σε λίγο θα σταματήσω να γράφω. Θ' αφήσω το χέρι σου και θα προχωρήσω, χωρίς να κοιτάξω ξανά πίσω. Δε χρειάζεται. Έτσι κι αλλιώς, πάντα μπροστά μου θα σε βλέπω. Πάντα θα βαδίζω στους άγιους τόπους όσων ζήσαμε και μοιραστήκαμε. Πάντα εσύ θα είσαι το μέτρο των πραγμάτων μου, ο καθρέφτης που θα με δείχνει στις αληθινές μου διαστάσεις, που θα αποκαλύπτει τις χάρες και τα κουσούρια μου. Και πάντα θ' ακούω τη φωνή σου. Δε γίνεται διαφορετικά. Ήσουν, είσαι και θα είσαι ο άνθρωπός μου".

 

Το βιβλίο αυτό δεν είναι μυθοπλασία. Είναι η αληθινή ιστορία δύο ανθρώπων που αγαπήθηκαν πολύ, κατάλαβαν βαθιά ο ένας τον άλλο κι έζησαν ευτυχισμένοι. Σήμερα δεν είναι πια μαζί. Αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία, αφού δε θα χωρίσουν ποτέ. Έτσι συμβαίνει με τις μεγάλες αγάπες: είναι άτρωτες. Ακόμα και απέναντι στον θάνατο.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟ)

 

#ΤΑΣΟΥΛΑΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Νίκος Ξανθόπουλος


 

Μιλούσαμε στο τηλέφωνο. Φανατικός αναγνώστης. Αγαπούσε τα βιβλία. Στην αρχή προσπαθούσα να τον πείσω να μου δώσει μια συνέντευξη. Σταθερά δεν ήθελε και δεν του το ξαναείπα ποτέ. Έζησε ευτυχισμένος, πέθανε χορτασμένος. Ενας πολύτιμος άνθρωπος. Λυπάμαι πολύ που έφυγε.

— μαζί με Nikos Xanthopoulos.

 

Της Κυριακής Μπεϊόγλου.