Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Βουλή: Αριστερά «μαργαριτάρια», με θρήνους, δάκρυα και πολιτικές νίκες

Βουλή: Αριστερά «μαργαριτάρια», με θρήνους, δάκρυα και πολιτικές νίκες

Του Αλέξανδρου Διαμάντη
 
«Ιστορικές» στιγμές ζει η Ελληνική Βουλή τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με τους βουλευτές της συμπολίτευσης να έχουν πραγματοποιήσει απίστευτες αναδιπλώσεις, κατά το κοινώς λεγόμενο «κωλοτούμπες»! Η προσπάθειά τους να κάνουν το άσπρο- μαύρο, για να δώσουν στον εαυτό τους άλλοθι να πουν το απόγευμα της Κυριακής «ναι σε όλα», έχει ως αποτέλεσμα εντός της Ολομέλειας να ακουστούν ορισμένα …μαργαριτάρια! Ας σταχυολογήσουμε, λοιπόν, μερικά από αυτά.

Πρώτος και καλύτερος ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, ο οποίος τόνισε στην ομιλία του: «Δεν γίνεται να χωνευτεί εύκολα το γεγονός πως η οικονομία τα πήγε καλύτερα από τα προβλεπόμενα και τα προσδοκώμενα από αυτούς, πως υπάρχει δυναμική ανάκαμψης και κυρίως, πως είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μια διευθέτηση του χρέους η οποία θα επιτρέψει αυτό που ο Υπουργός Οικονομικών χθες ονόμασε «καθαρό διάδρομο» για πολίτες και επενδυτές».

Την απίστευτη (κι όμως αληθινή) ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε η βουλευτής Έφη Σαλτάρη! Τι είπε; Ότι «Ο ΣΥΝ καταψήφισε το 1997 το μέτρο του ΕΚΑΣ γιατί λειτούργησε ως ελεημοσύνη προς του χαμηλοσυνταξιούχους δεν έλυνε πρόβλημα εισφοροδιαφυγής και λειτουργούσε τυχοδιωκτικά με προεκλογικούς όρους»! Δηλαδή ευτυχώς που ο ΣΥΡΙΖΑ το κόβει! Η ίδια όμως δεν έμεινε εκεί αλλά μίλησε και τον ΦΠΑ. Ούτε λίγο ούτε πολύ συνέδεσε την αύξηση του ΦΠΑ με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Άλλη μια βουλευτής που αναδιπλώθηκε πλήρως σήμερα είναι η Κατερίνα Ιγγλέζη. Τόνισε, λοιπόν: «Είναι τα τελευταία μέτρα για να οδηγηθούμε πλέον σε μια άλλη προοπτική».  «Η κυβέρνηση Ακυρώνει τους νόμους ιδιωτικοποίησης της μικρής ΔΕΗ. Και αυτό συνάδελφοι είναι πολιτική νίκη»!
Αν και χθες τα άκουσε (κυριολεκτικά) από τους κτηνοτρόφους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Δημητριάδης υποστήριξε, μιλώντας στη Βουλή, ότι εισπράττει κλίμα αυτοπεποίθησης από τους πολίτες με αυτό το νομοσχέδιο! Μάλιστα, υπογράμμισε ότι νιώθει υπερήφανος…

Από τους ΑΝΕΛ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Βασίλης Κόκκαλης προσέθεσε το λιθαράκι τους στην ρητορική της κυβέρνησης. Αφού εγκάλεσε την αντιπολίτευση ότι δεν διάβασε το νομοσχέδιο, τόνισε: «Η κυβέρνηση με αυτό το να παρέχει τις δικλείδες ασφαλείας στους δανειολήπτες σε περίπτωση μεταβίβαση των κόκκινων δανείων. Γιατί ο κόσμος θέλει την αλήθεια πρέπει να λέμε τα πράγματα με όνομά τους. Και η δικαιοσύνη έχει να κάνει όχι μόνο με την προστασία των αδυνάμων αλλά και με των ενήμερων οφειλετών!»

Χθες, εξάλλου έλαβε χώρα και η «συγκινητική» ομιλία …θρήνου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Δημαρά, ο οποίος βέβαια θα ψηφίσει «ναι σε όλα». Και σήμερα ήρθε να συμπληρώσει το σκηνικό ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης που ισχυρίστηκε ότι θα …κλάψει, αν πουληθεί έστω μια μετοχή της ΔΕΗ!

liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: