Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Ήλθε, Είδε και Απήλθε!

Tου Θεόδωρου Μεσσηνέζη

image

Αχ, φίλοι μου! Πώς να το κάνουμε!  Η ζωή έχει δυο μπάντες! Δηλαδή δυο πλευρές. Μια «μουρτζούκο» , βαριά και σοβαρή , και μια χαρούμενη , παιχνιδιάρα και αστεία! Η πρώτη, η σοβαρή, μ’ έχει κουράσει ψυχικά και για το λόγο αυτό , σήμερα είπα να δω τη Ζωή  από την άλλη της μπάντα , την αστεία !

Ήλθε λοιπόν στη Λέσβο, κεφάτος και γελαστός. Είδε προσεκτικά. Μας είπε λόγια γλυκά παρηγοριάς  και απήλθε, ακόμη πιο χαρούμενος και ασφαλής, μια και για κάθε ενδεχόμενο, τον είχαμε «φιλέψει» με ένα ολοκαίνουριο σωσίβιο, όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι Πρόσφυγες. 

Ναι καλά καταλάβατε . Για τον φίλτατο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) , τον αγαπητό κύριο Μπαν Γκι Μουν , μιλώ ! Στα Αγγλικά το όνομά του θα μπορούσε να γραφότανε « Bang Gi Moon !»;Όπως γράφεται το φεγγάρι στα Αγγλικά : «moon»  κι η πανσέληνος «full moon» , δηλαδή πλήρης σελήνη ! 

Έτσι λοιπόν. Ήλθε ,είδε και απήλθε ! μας καλόπιασε με μερικές κουβεντούλες. Αλλά μας φώτισε ; Δηλαδή μας είπε τι σκοπεύει να κάνει ή να κάνουν όλοι τους αυτοί οι εκ μακρόθεν «ορώντες» τα συμβαίνοντα στο όμορφο Νησί μας και γενικώς στη Πατρίδα μας; Μάλλον όχι !  Αν ερχότανε , τουλάχιστον στις 13 του Ιούνη ή 10 του Ιούλη που είχαμε τότε και θα έχουμε ξανά  Πανσέληνο , ίσως τότε τα «δυο φεγγάρια μαζί , «Bang gi moon» το ένα «full moon» το άλλο , κατορθώνανε κάτι να κάνουν ! Να μας φωτίσουν και τα δυο συγχρόνως λίγο, μπας και βλέπαμε ή και δούμε κι εμείς,  μια «άσπρη μέρα , έστω και μια άσπρη νύχτα!» 

Αλλά φίλοι μου, τα λόγια είναι φθηνά. Τα λόγια πετάνε, φεύγουν, χάνονται ξεχνιούνται . Γι’ αυτό τα λένε και «έπεα πτερόεντα»!
Ό,τι και αν μας πούν αυτοί, είτε «Φεγγάρια» είναι ή και Ήλιοι», ό,τι και να πούν , «γιατρειά» με τα λόγια ας μη περιμένουμε!   Με «χαπάκια και μαντζούνια» καμιά οριστική «γιατρειά» δεν προήλθε ποτέ. Νυστέρι και μάλιστα βαθύ νυστέρι , εγχείριση, χρειάζεται ! 

Αν δεν βάλουν βαθιά το νυστέρι , να υποχρεώσουν όλους αυτούς που κάνουν κριτική εξ αποστάσεως, να αναλάβουν και αυτοί, έμπρακτα τις ευθύνες τους και τις υποχρεώσεις που υποτίθεται ότι ως μέλη του ΟΗΕ και της ΕΟΚ έχουν, και να δεχθούν να πάρουν και αυτοί κοντά τους, την αναλογούσα  μερίδα Προσφύγων και Μεταναστών, που τους αναλογεί βάσει του γηγενούς πληθυσμού τους. Αλλά να πείσουν  και την παμπόνηρη Τουρκία να σταματήσει να μας τους στέλνει , Εεεεε τότε θα έλθει η στιγμή που σε κάθε Έλληνα (αν έχει μείνει κανένας) θα αντιστοιχεί και ένας πρόσφυγας ή μετανάστης !  Τότε θα ψάχνουν να βρούν την ΕΛΛΑΔΗΣΤΑΝ  αλλά χωρίς Έλληνες πιά !!.- Με γειά μας!!!!   Ας σταματήσουν λοιπόν τα λόγια. Φτάνουν όσα ακούσαμε μέχρι εδώ. Τώρα πρέπει , επιτέλους να δούμε και πράξεις  ουσίας!!!

Θ.Σ.Μ. 19/06/16

Από Palmografos.com: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: