Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Πού πήγε ο τσαμπουκάς του κυρίου Πολάκη;

Πηγή: www.lifo.gr

Ο «μάγκας στα εύκολα» αν. Υπουργός Υγείας, μοιάζει ανίσχυρος τώρα που τον χρειάζονται πραγματικά Πηγή: www.lifo.gr

Ο «μάγκας στα εύκολα» αν. Υπουργός Υγείας, μοιάζει ανίσχυρος τώρα που τον χρειάζονται πραγματικά 14.12.2015 | 21:00 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ Τον θυμόμαστε να τσαμπουκαλεύεται πριν λίγες ημέρες στη συνέντευξη τύπου του, με τον ανώτερο του Υπουργό Υγείας δίπλα του σε ρόλο κομπάρσου. 


Ο αμφιλεγόμενος αν. υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ (που κατά δήλωση του, εκτός των άλλων παραπλανούσε την εφορία διατηρώντας δίπλα βιβλία στον Δήμο του) είχε κλέψει την παράσταση καταφέρνοντας να τσακωθεί ακόμα και για το πως προφέρεται ο ιός HIV. Την ίδια στιγμή όμως που ο κος Πολάκης κατηγορούσε την Διαπλοκή για τις ερωτήσεις που του γίνονταν, ήταν γνωστό πως οι οροθετικοί της Ελλάδας έχουν σταματήσει να παίρνουν τα φάρμακα τους. Δεν έχουν να πάρουν ούτε χάπι, πράγμα τρομερα επικίνδυνο για την υγεία τους. 

Πριν μέρες κάναμε πρώτο θέμα την έλλειψη φαρμάκων με αφορμή την καταγγελία του δημοσιογράφου Τάσου Θεοδωρόπουλου. Το ζήτημα ακούστηκε παντού, το έπαιξαν οι τηλεοράσεις, οι υπεύθυνοι δήλωσαν πως θα λυθεί αμέσως, και επιστρέψαμε στις δουλειές μας ήσυχοι. Έλα όμως που τίποτα δεν άλλαξε. 

Πέρασαν 11 κρίσιμες μέρες απ' το μεγάλο μπαμ (και πολύ περισσότερες από τότε που τα φάρμακα τελείωσαν) και ακόμα και σήμερα, παρά τις υποσχέσεις το Λαϊκό Νοσοκομείο δεν έχει φάρμακα να δώσει και οι οροθετικοί βγαίνουν στους δρόμους μπας και καταφέρουν να συγκινήσουν το Υπουργείο Υγείας, δηλαδή τον κύριο Πολακη και τον, αμίλητο κομπάρσο στον πρόσφατο καβγά του, κύριο Ξανθό. 

Από παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε στα τέλη Νοεμβρίου στο ΑΧΕΠΑ για τις ελλείψεις σε αντιρετροϊκά. 

[Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, στην είσοδο του Λαϊκού Νοσοκομείου, θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη 15/12, στις 08:30 το πρωί, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή». Η διαμαρτυρία γίνεται για το πρόβλημα των σοβαρών ελλείψεων αντιρετροϊκών φαρμάκων στα νοσοκομεία της χώρας και ζητείται από το υπουργείο Υγείας να αποκαταστήσει άμεσα την ομαλή διάθεση τους. Ο Σύλλογος οροθετικών αναφέρει ότι θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις και πως θα καταθέσει και μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου «να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ευθεία απειλή έναντι της ζωής και της υγείας των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS».] 

Είναι εύκολο να τα βάζει ο κάθε Πολάκης (στα λόγια βέβαια) με την Διαπλοκή και τους Κακούς δημοσιογράφους. Τον τσαμπουκά του όμως πρέπει να τον δείξει στην πράξη, κάνοντας τη δουλειά του. Αν φταίει ο Πρωθυπουργός που δεν εγκρίθηκαν οι δαπάνες, ας πάει να τον βρει και με τσαμπουκάδες ή ευγένειες να τον πείσει να λύσει τώρα το θέμα. Αν φταίει ο ίδιος, ας παραιτηθεί. 

Δεν χρειάζεται να ξέρει αν διαβάζεται ΧΙΒ ή HIV. Αρκεί να γνωρίζει πως λίγο ακόμα αν αφήσει τους ανθρώπους χωρίς τα φάρμακα τους μπορεί να γίνει και υπεύθυνος για το θάνατο τους.

Ο «μάγκας στα εύκολα» αν. Υπουργός Υγείας, μοιάζει ανίσχυρος τώρα που τον χρειάζονται πραγματικά 14.12.2015 | 21:00 Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: