Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Του κόσμου οι πυρκαγιές

Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Μεθαύριο που οι Αγανακτισμένοι θα πάνε σπίτια τους με το «όπλο» παρά πόδα, έτοιμοι να ξαναβγούν στους δρόμους και στις πλατείες -μόνιμη υπόμνηση ότι πέρασε ο καιρός της φοβικής αποχής από τα κοινά-, η Αγανάκτηση θα πάρει νέες μορφές.

Οι τσακισμένοι μεσαίοι και οι λογής πληβείοι που τρεμοσβήνουν, και είναι αδύνατον να πληρώσουν ξανά τα δυσβάσταχτα χαράτσια -πού να βρουν λεφτά;-, θα ορθώσουν ένα νέο κίνημα, μπροστά στο οποίο το «Δεν Πληρώνω» θα φαντάζει μαθητική παράσταση... Φέρ' ειπείν, οι άνθρωποι που αγόρασαν ένα σπίτι με χίλιους κόπους -και με δάνειο, φυσικά- και καλούνται να πληρώσουν νέα έκτακτη εισφορά για τα λίγα τετραγωνικά τους, θα πάρουν στο κυνήγι και τους εισπράκτορες, και τις τράπεζες και όποιον βρουν μπροστά τους. Δεν έχει άλλο δρόμο η απελπισία τους... Θα κρώζουν οι καθεστωτικές διμοιρίες της «ευρυθμίας», θα απειλούν οι δανειστές και οι ενθάδε μπιστικοί τους, αλλά ο κόσμος δεν θα παίρνει χαμπάρι. Η ανάγκη θα τον οδηγήσει στον μονόδρομο της σύγκρουσης και όχι ο... λαϊκισμός -αυτή η ανούσια καραμέλα των εστέτ- ούτε η απώλεια προνομίων ούτε πολλώ μάλλον επειδή οι βουλευτές... δεν κάνουν πλέον ρουσφέτια, όπως έγραψε κάποια πεφωτισμένη πέννα με τα φανάρια της σβηστά και τέρμα το γκάζι στην ιδεοληπτική λεωφόρο του μυωπικού «εκσυγχρονισμού» *** CUT: Και οι δικοί μας θα φύγουν από το Σύνταγμα, αργά ή γρήγορα. Και θ' αρχίσουν ενθουσιασμένες οι αβροδίαιτες πέννες να κραυγάζουν ότι δικαιώθηκαν στις εκτιμήσεις τους περί εκφυλισμού των δονκιχωτικών συγκεντρώσεων. Δεν έχουν καταλάβει ότι το ηφαίστειο αυτό ήρθε για να μείνει. Οτι θα εκρήγνυται και θα σιωπά, θα επανέρχεται και θα βρυχάται κάνοντας τον πολιτικό χάρτη να τρέμει. Τουλάχιστον μέχρι κάπως να ροδίσει στη χώρα... Εκείνος ο αγλαός Βάσκος, ο Μιγέλ ντε Ουναμούνο, μιλώντας για τον Δον Κιχώτη, θα πει: «Ποια είναι λοιπόν η αποστολή του Δον Κιχώτη σήμερα, μέσα σ' αυτόν τον κόσμο; Να φωνάζει! Να φωνάζει! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Αλλά η έρημος ακούει καλά αυτό που οι άνθρωποι δεν ακούνε. Και κάποια μέρα η έρημος θα μεταβληθεί σε ηχηρό δάσος»


**** Πού να τα βρει τα κότσια η κυβέρνηση αυτή για να κινηθεί προς τα 'κεί που δείχνει ο Κον - Μπεντίτ...

Αρση του τραπεζικού απορρήτου, «πόθεν έσχες» για τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν οι Ελληνες στο εξωτερικό και έλεγχο για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή, ζήτησε ο Κον Μπεντίτ, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο...

Από το «Εθνος»:

- «Τα κεφάλαια της ελληνικής φοροδιαφυγής ευρίσκονται μεταξύ άλλων στην Ελβετία, στην Αυστρία και στο Λουξεμβούργο. (...) Θα μπορούσαμε να θέσουμε το ερώτημα κατά πόσο ως πρώτο μέτρο μπορούμε να ζητήσουμε το πάγωμα των ελληνικών κεφαλαίων στις χώρες αυτές, και κατά πόσο οι τράπεζές τους μπορούν να ανακοινώσουν στην ελληνική κυβέρνηση τα ποσά των Ελλήνων καταθετών. Ετσι θα μπορέσουμε να εξακριβώσουμε εάν οι φόροι που αναλογούν στα ποσά αυτά έχουν πληρωθεί».

- «Εφόσον μπορούμε να παγώσουμε τους λογαριασμούς του Καντάφι και άλλων, γιατί να μην μπορούμε να παγώσουμε και των Ελλήνων, ώστε με διαφάνεια η ελληνική κυβέρνηση να βρει ένα μέρος από τα ποσά που της οφείλουν».

- «Θα πρέπει να δώσουμε στην ελληνική κυβέρνηση τη δυνατότητα να νοικοκυρευτεί και μια από τις δυνατότητες για τη διαπίστωση φοροδιαφυγής είναι να γίνουν γνωστά τα ποσά που έχουν Ελληνες πολίτες στις τρεις χώρες που προανέφερα. Αυτό σημαίνει την άρση του τραπεζικού απόρρητου».

Από ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ

Επικοινωνιακά τερτίπια οι δικοί μας, επικοινωνιακά τερτίπια χαμηλού επιπέδου..
Παγερή αδιαφορία, απελπιστική ανικανότητα να κάνουν κάτι..
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κοροϊδέψουν..
Να κοροϊδέψουν τον κόσμο, να κοροϊδέψουν τους ευρωπαίους..

Δεν υπάρχουν σχόλια: