Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Είστε ερασιτέχνες, είστε επικίνδυνοι!

Ο Γιάνης είναι λέει τρομοκρατημένος με την κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας. Κι εμείς Γιάνη μου είμαστε τρομοκρατημένοι. Από εσένα και τους συναδέλφους σου. Είστε ερασιτέχνες, είστε ανίκανοι, είστε επικίνδυνοι. Η μόνη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε στην Ελλάδα είναι να σηκωθείτε να φύγετε. Η παραμονή σας στην εξουσία απειλεί σοβαρά το έθνος. 

Έχουμε βαρεθεί τον Γιάνη να δίνει συνεντεύξεις σαν να πρόκειται για σταρ του σινεμά. Έχουμε βαρεθεί τους ερασιτέχνες μάγους να ξεδιπλώνουν κάθε μέρα την αλαζονεία τους στο παζάρι των παραισθήσεων. Εκείνοι που άρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού με ψέματα, μας λένε τώρα ότι τρομάζουν με την κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας. Μάλιστα! Και ποιος τα έκανε έτσι Γιάνη; Όσοι συμμετέχουν στον θίασο των ερασιτεχνών είναι υπεύθυνοι για τα όσα έχουν συμβεί και για τα όσα πρόκειται να συμβούν. Καθαρά και ξάστερα.

Το καθημερινό show του Γιάνη, της Ζωής και των υπόλοιπων σταρ αυτού του θιάσου του τρόμου φτάνει στο τέλος του. Είτε επειδή θα ψηφίσουν ένα νέο μνημόνιο είτε γιατί δεν θα το ψηφίσουν. Μαζί με αυτό τελειώνει και το παραμύθι της ηθικής υπεροχής της αριστεράς. Οι Φλαμπουράρηδες μας έλεγαν μέχρι προχτές ότι δεν έχουν κυβερνήσει. Λάθος! Ορίστε, λοιπόν, κυβέρνησαν. Απολαύστε τους. Το καφενείο των φιλάθλων θα είχε να προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα. Αφήστε που η μισή λαοπρόβλητη κυβέρνηση είχε στασίδι και στα ένδοξα χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

Όταν παίρνεις την εξουσία υποσχόμενος ότι θα σκίσεις το μνημόνιο με ένα άρθρο και στην συνέχεια ισχυρίζεσαι ότι αυτό ήταν «σχήμα λόγου», είσαι ένας κοινός πολιτικός απατεώνας. 
Πως αλλιώς μπορεί κανείς να αποκαλέσει εκείνους που ήξεραν ότι δεν μπορούν να κάνουν πράξη τα όσα υπόσχονται και παρόλα αυτά μοίραζαν πέτσινες επιταγές; Ποιος υποσχέθηκε 13ο μισθό, αύξηση των κατώτερων μισθών και άλλα; Εκτός κι αν πίστευαν ότι τα απαραίτητα χρήματα θα τα έφερνε ο Άγιος Βασίλης. Τότε αλλάζει το πράγμα...

Όχι ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι υπεύθυνος γι' αυτό που μας συμβαίνει. Θέλησε και τον κορόιδεψαν. Του είπαν ότι ανακάλυψαν την μηχανή του χρόνου κι ότι θα τον επαναφέρουν την επομένη των εκλογών στο 2008 και ο ελληνικός λαός το παραμύθι αυτό το «αγόρασε». Ένας λαός που έχει μάθει να του χαϊδεύουν τα αφτιά...

Το χειρότερο όλων είναι ότι σε περίπτωση που φύγουν αυτοί, δεν υπάρχουν άλλοι για να έρθουν. Είναι κατάντια για μία χώρα που θέλει να λέει ότι είναι ο κληρονόμος του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Κατάντια να μην μπορεί να βρει μία ικανή ομάδα έντιμων πολιτικών να την οδηγήσει με ασφάλεια σε ένα ήρεμο λιμάνι.

..................................
capital.gr
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr

Συμφωνώ, αλλά είναι και ο ελληνικός λαός υπεύθυνος, ολοι μας είμαστε υπεύθυνοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: