Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Για να δούμε τι έχουμε…
Έχουμε την Τρόικα, που επιμένει να ακολουθεί μια συνταγή προβληματική..
Ειδικά για την μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, το μόνο που θα έχει σαν αποτέλεσμα θα είναι κάποιες καταθέσεις παραπάνω των επιτήδειων επιχειρηματιών στην Ελβετία, με την οποία ακόμα περιμένουμε την υπογραφή αυτή της φορολόγησης των καταθέσεων εκεί…

Έχουμε την Κυβέρνηση, για την ακρίβεια τα κόμματα, να ακολουθούν την επίσης αποτυχημένη συνταγή που μας οδήγησε ως εδώ…

Που σημαίνει απροθυμία ή ανικανότητα για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, κομματική λογική, ατιμωρησία κλπ..
Επιμένουν στον να εξακολουθεί να υπάρχει αυτός ο ηλίθιος φορολογικός κώδικας, λες και κατάφερε να αποτρέψει την φοροδιαφυγή τόσα χρόνια…
Επειδή διατηρεί τις πελατειακές σχέσεις..
Ανίκανα να μειώσουν την γραφειοκρατία..
Ανίκανα να απλοποιήσουν καταστάσεις που ταλαιπωρούν χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις στην καθημερινότητα τους για τα πιο απλά πράγματα.
Ανίκανα να σκεφτούν έναν τρόπο να ενθαρρύνουν και να βοηθήσουν αντί να αποτρέπουν όποιον δεν έχει «παραιτηθεί»,να ασχοληθεί με την όποια σοβαρή μορφή παραγωγής και προσπάθεια για εξαγωγές…
Ανίκανα να τιμωρήσουν την φαυλότητα , ικανοί μόνο για δημοσίευση λίστας, λέει, φοροφυγάδων κλπ… Λες και είναι δημοσιογράφοι..

Βγαίνουν στα παράθυρα οι πολιτικάντηδες και μπουρδολογούν, σαν να μην έχουν ευθύνη για τα χάλια μας, χωρίς να λένε τίποτα….
Προσπαθώντας απλά να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα…
Ανίκανοι να απελευθερώσουν ουσιαστικά το οποιοδήποτε επάγγελμα.
Ικανοί για κουραδομαγκιές και σαχλαμάρες περί «κόκκινων γραμμών» , κάτι σαν «μαχαίρι στο κόκαλο», που μετά κάνουν κωλοτούμπες και τις ξεχνάνε..
Ικανοί για 30, λέει το NON PAPER, και βάλε μέτρα, που ήταν όμως εισπρακτικά..
Ανίκανοι να συνειδητοποιήσουν πως στην κατάσταση που είμαστε το να βγούν στην εξουσία δεν έχει κανένα απολύτως νόημα , αν δεν αντιμετωπιστούν ουσιαστικά τα προβλήματα.

Έχουμε και τους Φωτόπουλους, της ΔΕΗ, και τις άλλες συντεχνίες να προσπαθούν να προστατέψουν τα προνόμια τους , με διάθεση, τάχα μου, για το καλό του τόπου….

Και κάποιους ανεκδιήγητους να τους δίνουν ψήφους…

Κανείς δεν αντιλαμβάνεται πως αν έρθει η πτώχευση βίαια, που εκεί είμαστε ή εκεί πάμε έτσι κι αλλιώς, βίαια ή όχι, τα πράγματα θα εκτραχυνθούν…

Κανείς δεν φαίνεται να φοβάται αυτήν την εκτράχυνση… εκτός αν την επιδιώκει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: