Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ????

«Επαχθές» το νέο καθεστώς χρηματικών ποινών για φορολογικές παραβάσεις, λένε οι βιοτέχνες Εάν τα νέα «δυσβάσταχτα» πρόστιμα εφαρμοστούν, θα οδηγήσουν σε νέα «λουκέτα», λένε οι βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης.

Την εκτίμηση ότι αν δεν ανασταλεί η εφαρμογή των «δυσβάσταχτων προστίμων του νέου Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ΚΦΔ)», πολλές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε οριστικό λουκέτο, εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Όπως λέει, «το καθεστώς χρηματικών ποινών που προβλέπουν οι διατάξεις του νέου ΚΦΔ για τις παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας είναι επαχθές» και «στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ποσά με τα οποία θα επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι αναμένεται να είναι άκρως δυσανάλογα με το μέγεθος των εντοπιζόμενων φορολογικών παραβάσεων».

Κατά τον κ. Παπαδόπουλο, «είναι επιεικώς απαράδεκτο την ώρα που το κράτος καθυστερεί επί μήνες ή και χρόνια να επιστρέψει στους πολίτες χρήματα που δικαιούνται είτε από επιστροφή φόρου, είτε από ΦΠΑ, να επιβάλει προσαυξήσεις στους φορολογούμενους ακόμη και για καθυστέρηση μίας ημέρας», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Ενδεικτικά αναφέρει το πρόστιμο ύψους 1.000 που θα καλούνται να πληρώσουν, από το Φεβρουάριο, όσοι επιτηδευματίες με βιβλία β' κατηγορίας υποβάλλουν εκπρόθεσμα την περιοδική δήλωση ΦΠΑ και υπενθυμίζει ότι το ποσό αυξάνεται στις 2.500 ευρώ για όσους τηρούν βιβλία γ' κατηγορίας.

kathimerini.gr

Συν η φορολογία από το πρώτο ευρώ (ποιός έντιμος μικρομεσαίος, που δεν έχει σχέση με "μαύρα", μπορεί να αντέξει?) συν η γραφειοκρατία για την οποία τελικά δεν φαίνεται καμία μεταρρύθμιση, συν η ανύπαρκτη χρηματοδότηση,συν η πτώση της αγοράς, συν...

Τελικά θέλουν να κλείσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις???

Δεν υπάρχουν σχόλια: