Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Τσίπρας για Βαρουφάκη




«Έχω κάνει λάθη, μεγάλα λάθη»,
ανάμεσα στα οποία και στην επιλογή προσώπων για θέσεις-κλειδιά, παραδέχθηκε προχθές ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian, αφήνοντας εμμέσως, πλην σαφώς, αιχμές εναντίον του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

«Όταν φτάσαμε στο σημείο να δούμε αυτό που παρουσίασε ως Plan B που ήταν τόσο θολό που δεν άξιζε καν να το συζητήσουμε. Ήταν αδύναμο και αναποτελεσματικό»

«Να φύγουμε από την Ευρώπη και να πάμε πού; Σε άλλο γαλαξία;
Τι θα ήταν η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα; »  (εδώ εξέφρασε την ανησυχία του για την Ευρώπη, στην Ελλάδα τα είχαμε λύσει τα προβλήματα μας).

Ενώ αναγνωρίζει ότι όταν έγινε πρωθυπουργός δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο δύσκολη είναι διαχείριση των θεμάτων, ειδικά σε καθημερινή βάση.

-          Ποια είναι τα άλλα λάθη (που δεν γνωρίζουμε ή που ο ίδιος έχει τουλάχιστον συνειδητοποιήσει? Και πότε θα ζητήσει μια «συγνώμη» για αυτά?

-          Αφού το Plan B ήταν τόσο θολό που δεν άξιζε καν να το συζητήσουμε. Ήταν αδύναμο και αναποτελεσματικό»,
γιατί προχώρησε σε δημοψήφισμα??
Προφανώς αυτό ήταν ένα από τα μεγάλα του λάθη που και τη χώρα έβλαψε και το ίδιο ξεφτίλισε!!! Θυμάται τι έλεγε τότε, στα πλαίσια των ομιλιών του για το δημοψήφισμα??

-          «Να φύγουμε από την Ευρώπη και να πάμε πού; Σε άλλο γαλαξία;
«Μενουμευρωπαίος ο Αλέξης..
Ο Κυρίτσης, ο Πολάκης και οι άλλοι στο συνάφι του το ξέρουν???Γιατί αυτοί επιμένουν για άλλα και συνεχίζουν να βρίζουν..

-          Αυτή τη περίοδο έχει υποψίες για τρέχοντα λάθη του ή θα έρθει πάλι σε λίγο, με «είχαμε αυταπάτες», «έκανα πολλά λάθη», «μπορεί να μας πουν ψεύτες» (και αυτό το είπε στην ίδια συνέντευξη), αλλά..  

Απλά δημαγωγός.. τίποτα άλλο.. Με αγωνία να πραγματοποιήσει όσο πιο γρήγορα και όσο πιο αποτελεσματικά το όνειρό του. Να γίνει κατεστημένο!! Πληρώνει όσο όσο για αυτό.. Και μαζί του και εμείς!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: