Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

οι σκοτεινές πλευρές





         Το να γνωρίσεις τη δική σου σκοτεινή πλευρά είναι ο καλύτερος τρόπος για να  
         αντιμετωπίσεις τη σκοτεινή πλευρά των άλλων.

                                                                                                                    Carl Jung 

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

To μήνυμα του Αρκά για την σφαγή των “ελεύθερων” επαγγελματιών


Σε έναν ελεύθερο επαγγελματία που δηλώνει 50.000 ,το κράτος με το νέο ασφαλιστικό, για το οποίο γίνεται η απεργία σήμερα τον καλεί να πληρώσει 15.000 φόρο , 15.000 προκαταβολή φόρου και 20.000 ασφαλιστικές εισφορές , δηλαδή όλο του το εισόδημα προκειμένου να στηρίξει τις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων ,τις συντάξεις των 45άρηδων που συνεχίζουν να βγαίνουν σε αυτές πρόωρα ακόμα, και να στηρίζει με 1,1 δις ευρώ το χρόνο τα ταμεία της ΔΕΗ και του ΟΤΕ προκειμένου να συνεχίσει να δίνει παχυλά εφάπαξ και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στους πελάτες τους, καθώς και τους διορισμούς άεργων συντρόφων στο δημόσιο .

Από τους ιδεοληπτικούς κομμουνιστές που ψηφίσαμε και οι οποίοι όταν εγώ στην Ιατρική Σχολή δούλευα οικοδομή για να τελειώσω, αυτοί έκαναν καταλήψεις και μερικοί εξ αυτών τώρα έχουν ιατρεία στο Κολωνάκι δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Δηλώνω όμως πως ο ελεύθερος επαγγελματίας που δεν έγλειψε κανέναν για να βγάλει το ψωμί του, ο μισθωτός του ιδιωτικού τομέα που δουλεύει σαν σκυλί και με το φόβο της απόλυσης και ο φιλότιμος δημόσιος υπάλληλος που βγάζει τα μάτια του μέσα στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας που πνίγει τον ίδιο και τη δουλειά του θα βρουν τη λύση. 

Το νέο ασφαλιστικό είναι τόσο εξώφθαλμα άδικο και στραγγαλίζει τόσο πολύ την ιδιωτική οικονομία που το μόνο που θα καταφέρει είναι να την κάνει παραοικονομία, να αφήσει κι άλλους ανέργους και στο τέλος να οδηγήσει και τον εαυτό του στον πρόωρο θάνατο γιατί κανείς πια δεν θα μείνει να χρηματοδοτεί το τέρας.
Το τέλος των αριστερών ονειρώξεων έρχεται.
Ελπίζω όχι και της χώρας.

pesotithes.gr

Ανάρτηση απο

Συνέντευξη Κατρούγκαλου



Γιώργος Βήτας f/b

Ελπίζω να τον καμάρωσες.
Ελπίζω να τον είδες. Ελπίζω να τον καμάρωσες. Αυτόν, που στο απολύτως προστατευμένο περιβάλλον ανθρώπων που ισχυριζότανε ότι ήταν συνάδελφοι σου και τον κοιτούσανε με δέος, σε δούλευε και σε ειρωνευότανε. Σε «συναδέλφους» σου που δεν ήξεραν πόσες ασφαλιστικές εισφορές πληρώνουν. Που του έριχναν νερό στο μύλο του για τους νέους δικηγόρους. Που δεν γυρίσανε να του πούνε ότι δεν με αγοράζεις με διακόσια ευρώ λιγότερα για δύο χρονάκια. Ότι δεν είμαι τόσο φθηνός. Που δεν του είπανε, ότι δεν υπάρχει δικηγόρος 60 ετών που βγάζει χιλιάδες ευρώ και είναι ασφαλισμένος μετά το 1993 γιατί απλά επικίνδυνε διαστρεβλωτή της αλήθειας δεν έβγαιναν τα χρόνια. Που δεν του είπανε ότι δεν με προστατεύεις από το συνάδελφό μου πενταετίας που βγάζει 100.000 ευρώ και πληρώνει λιγότερα από μένα γιατί απλά δεν υπάρχει τέτοιος. Που δεν του επιτέθηκαν όταν παρουσίαζε ως ευλογία το να δώσεις παραπάνω 3.000 ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές, επειδή θα έχεις απαλλαγή και μείωση από το από το φόρο 300 Ευρώ. Σε βλέπει ως ηλίθιο. 

Το κατάλαβες, έτσι?
Ελπίζω να καμάρωσες το όραμά του. Ότι ΠΟΤΕ δεν πρέπει να βγάλεις πάνω από δέκα χιλιάδες Ευρώ, γιατί τότε δεν θα είσαι κολίγος. Δεν θα σε ελέγχει. Δεν θα μπορεί να σε αγοράσει με 200 ευρώ. Να σου τάζει συσσίτια. Ότι έχει όραμα, πως αν τυχόν τολμήσεις να βγάλεις περισσότερα, απλά θα πληρώσεις περισσότερο φόρο και ασφάλεια έτσι ώστε ποτέ να μη ξεπεράσεις τα 500 ευρώ το μήνα. Ελπίζω να κατάλαβες ότι σου αφαιρεί τα όνειρα και το μέλλον.

Ελπίζω να καμάρωσες που «πρέπει» να πληρώσεις τη διατήρηση της σύνταξης που ζει τις οικογένειες που δεν έχουν άλλο εισόδημα και είναι όπως είπε μια βοήθεια.. Ελπίζω να καμάρωσες που δεν απαντούσε στα αδυσώπητα νούμερα ότι σου μένουνε το χρόνο 500 ευρώ μετά από φόρους ασφαλιστικές και κάθε είδους εισφορές και κεφαλικούς φόρους.
Ελπίζω να τον καμάρωσες. Αν δεν το έκανες, να αναζητήσεις και να δεις όλη την εκπομπή για να τον καμαρώσεις.

Όταν τον δεις, θα καταλάβεις γιατί πρέπει με τη σειρά σου να καμαρώνεις τον εαυτό σου στο δρόμο και στις πορείες. Να καμαρώνεις όταν λες στο δικαστήριο ότι ΑΠΕΧΩ. Να ξέρεις γιατι το κάνεις. Να ξέρεις ποιος και γιατί είναι πλέον ο εχθρός. Να καταλάβεις με ποιόν έχεις να κάνεις και πως σήμερα δίνουμε τον ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ τον αγώνα. Εκτός και αν δεν θέλεις να είσαι πια δικηγόρος.

Η διαπλοκή των άλλων

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Ολοι συμφωνούμε ότι η διαπλοκή είναι επιβλαβής για την κοινωνία και φθοροποιός για την οικονομία. Αποτελεί μια μορφή διαφθοράς και στρεβλώνει τον αναγκαίο ανταγωνισμό στην αγορά. Είναι διαφθορά γιατί πολιτικοί και κόμματα χρησιμοποιούν, διά υπερτιμολογήσεων σε έργα ή προμήθειες του Δημοσίου, τα λεφτά των φορολογουμένων για να έχουν ευνοϊκή προβολή από τα ΜΜΕ. Στρεβλώνει τον ανταγωνισμό διότι αν κάποιος επιχειρηματίας έχει μια καλύτερη ή φθηνότερη ιδέα για κάποιο έργο ή προμήθεια του Δημοσίου, δεν θα προτιμηθεί επειδή δεν έχει τα Μέσα για να προβάλει εκείνους που αποφασίζουν.

Είναι λοιπόν θεάρεστο έργο η καταπολέμηση της διαπλοκής και μπράβο στις κυβερνήσεις που την επιχειρούν. Μόνο που και η διαπλοκή είναι σαν το ταγκό. Χρειάζεται δύο. Δεν διαπλέκονται μόνοι τους οι επιχειρηματίες. Διαπλέκονται και οι πολιτικοί και οι δημόσιοι λειτουργοί.

Το πρόβλημα και με την κυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή, που έκανε το μεγάλο «ντου» με τον βασικό μέτοχο κατά της διαπλοκής, και με την κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα, που δηλώνει ότι «θα περιορίσει τις άδειες της ραδιοτηλεόρασης για να πλήξει τη διαπλοκή», είναι ότι στοχεύουν στη λάθος πλευρά της εξίσωσης. Προσθέτουν ρυθμίσεις στην αγορά και αφήνουν στο απυρόβλητο, τη δική τους πλευρά ή –ακόμη χειρότερα– ενισχύουν το φαινόμενο. Κατ’ αρχάς, προσθέτουν πολυπλοκότητα, η οποία είναι φυτώριο για περισσότερη διαφθορά και διαπλοκή. Επιπλέον προσθέτουν γραφειοκρατία: την εποχή του βασικού μετόχου όλοι οι επιχειρηματίες έπρεπε να καταθέσουν χαρτιά για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες ή καναλάρχες. Γενικώς, όσο πιο φλογερό είναι το ηθικό κήρυγμα τόσο περισσότερο πρέπει να κουμπωνόμαστε. Το θέμα λοιπόν δεν είναι η ρύθμιση των ΜΜΕ, για να καταπολεμηθεί η διαπλοκή, αλλά η ελαχιστοποίησης των δυνατοτήτων διαπλοκής. Αυτό σημαίνει κατ’ αρχάς μικρότερο κράτος. Κακά τα ψέματα: όποιος διαχειρίζεται ξένα λεφτά δεν τα υπολογίζει. Από την άλλη πλευρά, όσους νόμους και διατάγματα κι αν ψηφίσει η Βουλή, τα λεφτά είναι τόσα πολλά, που πάντα βρίσκεται τρύπα για να τα καταχραστεί κάποιος. Οσο, δε, μεγαλώνει το ρυθμιστικό πλαίσιο, και συνεπώς γίνεται πολυπλοκότερο, τόσο αυξάνουν και οι τρύπες. Οι ποινές –όπως έδειξε και η εμπειρία των κομμουνιστικών καθεστώτων– δεν διορθώνουν το πρόβλημα. Επειδή αυξάνουν το ρίσκο, μεγαλώνει το ύψος του ανταλλάγματος.

Ομως υπάρχουν τομείς που το κράτος αναγκαστικά θα κάνει προμήθειες και έργα. Εκεί εκ των πραγμάτων θα υπάρξουν διαπλοκή και διαφθορά. Αυτή όμως μπορεί να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό από εργαλεία λογοδοσίας και ηλεκτρονικής διαφάνειας. Η «Δι@ύγεια» το αποδεικνύει.

Σήμερα, όμως, έχουμε στην ίδια κυβέρνηση τον κ. Νίκο Παππά, ο οποίος δηλώνει ότι περιορίζει τις άδειες για να καταπολεμήσει τη διαπλοκή, και τον κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος εξαιρεί μέχρι το 2017 τα δημόσια έργα από το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ). Μπίνγκο! Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια.

Η κυβέρνηση δεν θέλει να καταπολεμήσει τη διαπλοκή γι’ αυτό και αναβάλλει την ηλεκτρονική διαφάνεια των έργων. Περιορίζοντας όμως τις άδειες, απλώς κάνει υψηλότερα τα πολιτικά ή/και οικονομικά ανταλλάγματα. «Είναι η δική μας διαπλοκή, ανόητε», που θα ’λεγε και κάποιος...

Έντυπη  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πληροφορίες για διορισμό του συντρόφου της Σβίγκου και η οργισμένη απάντηση της Γεροβασίλη

Πληροφορίες από το iefimerida.gr αναφέρουν ότι η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου έχει διορίσει τον σύντροφό της σε θέση ειδικού συνεργάτη στο πολιτικό γραφείο του Γιάννη Δρίτσα, στο υπουργείο Ναυτιλίας. Σύμφωνα με αυτές, ο Χρήστος Φωτιάδης είναι 31 ετών, φοιτητής ΤΕΙ χωρίς πτυχίο και σύντροφος της Ράνιας Σβίγκου.
Το ΦΕΚ του διορισμού του στο υπ. Ναυτιλίας

Η απάντηση της Όλγας Γεροβασίλη σε ερώτηση του star για το κομματικό κράτος και για το αν όντως έχει διοριστεί ο σύντροφος της Ράνιας Σβίγκου ήταν οργισμένη: Αρχικά αποκρίθηκε μισογελώντας «ποιος σύντροφος;» και μετά το γύρισε στο… ενοχλημένο:  «Αυτό είναι εξαιρετικά μεγάλο θέμα, πάρα πολύ σοβαρό για εμάς και για τη χώρα. Η χώρα πρέπει να πάψει να βρίσκετε στη δίνη ενός κομματικού κράτους το οποίο φρόντισαν με πολύ επιστημονικό τρόπο να στήσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις».

Αυτοί, ίσως εκτός από τους συντρόφους και τις συντρίφισσες να διόριζαν και τους γκόμενους, γκόμενες,  αλλά εσείς ούτε αυτό δεν μπορείτε να κάνετε με "επιστημονικό τρόπο".

Ο Λογιστής με τη «γραβάτα» !!!

By on  


Η λογική του κοινωνικού αυτοματισμού* διαχρονικά μετατράπηκε σε μέθοδο…
Σε μέθοδο, που χρησιμοποιεί κάθε μορφή εξουσίας  όταν επιδιώκει να «καταπολεμήσει» αντιδράσεις και αιτήματα κοινωνικών ή επαγγελματικών Ομάδων.

Πρόσφατο παράδειγμα κοινωνικού αυτοματισμού, το λεγόμενο «κίνημα της γραβάτας», όπως αποκάλεσαν κυβερνητικοί ιθύνοντες τους επιστήμονες και τους Ελεύθερους Επαγγελματίες, που αντέδρασαν, στη δημοσιοποίηση του Νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Αν εξαιρέσουμε την ολίγον(sic) ρατσιστική αντιμετώπιση των «επαγγελματιών με τη γραβάτα» , η όλη συμπεριφορά των κυβερνητικών παραγόντων απέναντι στις αντιδράσεις και τα αιτήματα των φορέων -κυρίως- των επαγγελματιών, δεν συνιστά πρόθεση για επίλυση του ιδιαίτερα σοβαρού Ασφαλιστικού προβλήματος, που αντικειμενικά αντιμετωπίζουμε ως Χώρα.

…και ο Λογιστής με τη «γραβάτα» ;

Είναι αυτός που εκτός από τις ενδυματολογικές του «ιδιοτροπίες», βρίσκεται εδώ και χρόνια στη πρώτη γραμμή των φορολογικών, εργατικών, ασφαλιστικών και οικονομικών ανακατατάξεων ή αναταράξεων…
Επαγγελματίας της μάχης, μέσα σε ένα «εμπόλεμο» περιβάλλον που διαμόρφωσε η οικονομική μα και η κοινωνική κρίση, της τελευταίας 6ετίας στη Ελλάδα.
Είναι αυτός που κλήθηκε να υποκαταστήσει και υποκατέστησε τους δημόσιους φορείς (πχ. Δ.Ο.Υ) εξυπηρέτησης του Πολίτη και των επιχειρήσεων ,χωρίς δική του επιλογή, με μια πρωτότυπη επαναστατική μέθοδο !!!
Αν και επαγγελματίας του Ιδιωτικού τομέα, μετατράπηκε σε «υπηρέτη» ( ο υπάλληλος είναι τιμητική λέξη) του Υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα αδυνατώντας σε αυτό το περιβάλλον να διεκδικήσει… Τις εύλογες αποδοχές για την επιβίωση του !!!
Είναι αυτός ο επαγγελματίας, που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει, τα ίδια ακριβώς προβλήματα που «υιοθέτησαν» όλες οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, στην εποχή αυτή.
Όμως έπρεπε να μείνει αλώβητος, πειθήνιος στο νομοθετικό αλαλούμ των εκάστοτε πολιτικών ιθυνόντων του Υπ.Οικονομικών και χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα αντίδρασης.
και τώρα ;
ΝΑΙ αντιδρά ο «πειθήνιος», όχι για να υποστηρίξει τις «ενδυματολογικές επιλογές» του και τη συντεχνία του , αλλά για να διεκδικήσει την ύπαρξη του, από ένα σύστημα που βάλθηκε να τον εξαφανίσει…
Αντιδρά με άλλους μαζί, που αντιλαμβάνονται ότι τούτη η πράξη δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία, ενός πολυπαιγμένου έργου,εξαθλίωσης και υποβάθμισης της ζωή μας…
Συναντάται με όλους και όλες, χωρίς διάκριση, διεκδικώντας Αξιοπρέπεια στην Επιβίωση του, τελικά…
Συμμετέχει στις κινητοποιήσεις με γραβάτα ή χωρίς…
Απεργεί στις 4 Φεβρουαρίου…
Αντιδρά !!!

Τάσος Σακελλαρόπουλος
Λογιστής – Φοροτεχνικός


*Ο όρος κοινωνικός αυτοματισμός εισήχθη στην ελληνική πολιτική και κοινωνική ζωή κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη. Η πατρότητα του όρου κατά άλλους αποδίδεται στο Δημήτρη Ρέππα και κατά άλλους στον μεγάλο «στρατηγό» Θόδωρο Τσουκάτο (θα τον ενθυμίστε φαντάζομαι). Πρόκειται μέσες άκρες για την ακόλουθη φιλοσοφία και πρακτική διακυβέρνησης: όταν μια κοινωνική ή επαγγελματική ομάδα η τάξη αντιδρά (δικαίως ή αδίκως) σε μια ρύθμιση που την αφορά προσπαθούμε να στρέψουμε την υπόλοιπη κοινωνία εναντίον της ή περιμένουμε αυτό να συμβεί λόγω των προβλημάτων και της ταλαιπωρίας που δημιουργούν στους υπολοίπους πολίτες τυχόν κινητοποιήσεις της επαγγελματικής ομάδας που αντιδρά και λόγω της συνήθους αβελτηρίας και υπερβολής των συνδικαλιστικών ηγεσιών των αντιδρώντων. (Πηγή: http://sxoliopoliti.blogspot.gr/ -Σταμάτης Κυρζόπουλος)

foroline.gr

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Και ηλίθιοι και απατεώνες..

 Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την απεργία της Πέμπτης: «Συνιστά αγωνιστική παρέμβαση»

"Την απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 4/2/2015 οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, χαιρετίζει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι η κινητοποίηση αυτή συνιστά αγωνιστική παρέμβαση για την προάσπιση του δημόσιου, καθολικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος."

iefimerida

Σοβαρή διάσταση απόψεων ΣΥΡΙΖΑ και Κυβέρνησης

Η μια πιθανότητα είναι να είναι απλά ηλίθιοι!

Η άλλη να κοροϊδεύουνν τον κόσμο ξεδιάντροπα.

Τι πιθανότερο και τα δύο!!!! Ηλίθιοι απατεώνες!!!!

Όσο για το "αναδιανεμητικού" εννοούν αναδιανομή του εισοδήματος από αυτούς που έντιμα πληρώνουν, στα λαμόγια που δηλώνουν ελάχιστο εισόδημα.
Γιατί, αυτό βασικά θα γίνει, μαζί με την μείωση τελικά των συντάξεων.





Διπλή καταιγίδα στον ορίζοντα

  ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Μ​​ια τέλεια καταιγίδα διαγράφεται στον ορίζοντα, πάνω από την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η ανεξέλεγκτη ροή προσφύγων και μεταναστών φέρνει στο τραπέζι σενάρια που μόνο «παλαβοί» αναλυτές, από εκείνους που έχουν την ευθύνη να σκέπτονται ανάποδα, θα μπορούσαν να σκεφθούν. Ας υποθέσουμε ότι η Συνθήκη Σένγκεν παύει να ισχύει προσωρινά και πως η Ευρώπη αποφασίζει ότι τα πραγματικά της σύνορα δεν βρίσκονται πλέον στην Ελλάδα. Οι ροές δεν θα σταματήσουν. Εκείνοι που γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει προβλέπουν ότι, σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί να βρεθούν 500.000 άνθρωποι επί ελληνικού εδάφους χωρίς διέξοδο προς τη Βουλγαρία και τη FYROM. Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να χειρισθεί το ζήτημα και, αναπόφευκτα, πολλές χιλιάδες προσφύγων/μεταναστών θα βρεθούν στα βόρεια σύνορά μας. Οσο καλά οργανωμένα και να είναι, κανείς Ευρωπαίος δεν θα αντέξει για πολλές ώρες το θέαμα χιλιάδων προσφύγων να σπρώχνουν σύρματα ή φράχτες σε ζωντανή μετάδοση από το BBC και το CNN.

H καγκελάριος Μέρκελ και άλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι το γνωρίζουν καλά αυτό το σενάριο. Βρίσκονται, όμως, αντιμέτωποι με δημοσκοπήσεις και την προοπτική ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων. Η Ελλάδα έχει μπει στην κατηγορία των εύκολων αποδιοπομπαίων τράγων. Προφανώς δεν βοηθάει τον εαυτό της. Αντί να έχει έναν μοναχικό ιεραπόστολο να τρέχει μόνος του ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη, θα έπρεπε να έχει φτιάξει γύρω του ένα στιβαρό συντονιστικό όργανο με ό,τι καλύτερο διαθέτει ο τόπος σε θέματα οργάνωσης, ασφάλειας και μετανάστευσης. Υπάρχουν άνθρωποι σε αυτήν τη χώρα που ξέρουν τη δουλειά τους και αυτό φαίνεται όποτε έχουμε υπηρεσιακές κυβερνήσεις και τα κόμματα ασχολούνται με τα του οίκου τους και όχι με τα του κράτους. Η παρέα και οι κάθε λογής παππούδες είναι καλοί για το σπίτι και για το κόμμα, όχι για σοβαρές κρατικές υποθέσεις.

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα ζούμε στον κόσμο μας. Δεν έχουμε καταλάβει τι σεισμός είναι αυτός που γίνεται ολοένα και πιο αισθητός στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες, στην υπόλοιπη Ευρώπη. Κανείς δεν έχει ιδιαίτερη διάθεση, χρόνο και υπομονή για να ασχοληθεί μαζί μας. Εμείς ζητάμε να μην κοπούν οι συντάξεις. Οι δανειστές, και όχι μόνο το ΔΝΤ, λένε «εντάξει, αλλά τότε πρέπει ή να σας δανείσουμε και άλλα λεφτά ή να μειώσουμε το χρέος». Ομως, η πολιτική ατμόσφαιρα στα κέντρα αποφάσεων είναι βαριά και δεν σηκώνει τέτοιου είδους αποφάσεις. Κινδυνεύουμε να βρεθούμε, λοιπόν, αποκομμένοι από την Ευρώπη εξαιτίας των προσφύγων/μεταναστών και με τη συζήτηση περί Grexit να ξαναζωντανεύει λόγω της μετέωρης διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Οι σειρήνες του αντιευρωπαϊκού λαϊκισμού θα αρχίσουν πάλι την προσπάθεια να σαγηνεύσουν, ακόμη και τον κ. Τσίπρα. Ο πειρασμός μπορεί να γίνει μεγάλος, έστω και αν αποδειχθεί καταστροφικός για τον ίδιο και βεβαίως για τη χώρα. Πιο βόρεια, όμως, θα δυναμώνουν τη γοητεία τους και οι σειρήνες του ανθελληνικού λαϊκισμού. Και όπως έχουμε δει, όταν συνδυάζονται οι σειρήνες του Βορρά με αυτές του Νότου, χωρίς την παρουσία ισχυρής πολιτικής ηγεσίας, η καταιγίδα δεν αργεί να ξεσπάσει.

Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ