Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Ο Λαφαζάνης που έχει τρεις κόρες, δεν σχολίασε ποτέ τις παρενοχλήσεις, του πρέσβη

By Επαμεινώνδας Μονοκλής


** Δεν ξέρω πώς είναι να έχεις κόρη πόσω μάλλον κόρη που την χουφτώνει ο εργοδότης της. Δεν ξέρω πώς είναι να πολιτεύεσαι με βλέψεις και να έχεις κόρη που την χουφτώνει εργοδότης που σχετίζεται με τις βλέψεις. Είναι πολύ χαμηλό το επίπεδο σε όλα αυτά εξ ου και δικαιολογείται η λαϊκή γλώσσα που χρησιμοποίησε το Μαξίμου για να σχολιάσει το χούφτωμα. «Ξεφτίλα και κιτρινισμός». Στην αρχή νόμισα ότι η αριστερή κυβέρνηση υποστηρίζει το θύμα. Κι όμως κι όμως, στο σύμπαν του Αλέξη Τσίπρα είναι ξεφτίλα ξεμπροστιάζεις το ανδρείκελο που απλώνει χέρι. Είναι κιτρινίλα να κοινοποιείς το χούφτωμα.

 *Θέλω πρώτα να εξηγηθώ. Για μένα κάθε γυναίκα είναι πιθανή ερωμένη. Όλες τις κοιτάζω ερωτικά. Για να είμαι ειλικρινής, τις κοιτούσα όλες ερωτικά στο παρελθόν. Τώρα μεγάλωσα αλλά ο κανόνας παραμένει. Θέλω να έρχονται σε μένα οικειοθελώς. Δεν άγγιξα ποτέ χωρίς να μου ζητηθεί. Τα λέω αυτά για να μην νομίσετε ότι είμαι κάποιο συντηρητικό γεροντάκι που ταράζεται με τους ερωτύλους. Απλά αηδιάζω με τους άνδρες που χρησιμοποιούν τη θέση τους για να θωπεύσουν οπίσθια γυναικών που δεν έχουν καμία όρεξη. Στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα έγιναν σημεία και τέρατα.

Από το 2012 ο πρέσβης στην Αθήνα Φράγκλιν Ραμόν Γκονσάλες ασχημονούσε σε βάρος των υπαλλήλων του. Θα σας τα πω αναλυτικά για να καταλάβετε. Έβγαζε τα ρούχα και ζητούσε μασάζ, χάιδευε με το ζόρι στήθη, μηρούς, οπίσθια, έλεγε βρομοκουβέντες. Όσο ωραίο είναι να ρωτάμε μια γυναίκα την κατάλληλη στιγμή εαν είναι υγρή, τόσο άσχημο είναι να την ρωτάμε εν ώρα εργασίας. Στην άρνηση η επωδός του πρέσβη ήταν «έχεις μεγάλο μισθό», «μπορώ να σε διώξω και να πάρω άλλη». Στεγνός εκβιασμός όσο στεγνές ήταν και οι γυναίκες απέναντι στον γελοίο άνδρα, που τα έκανε αυτά με διπλωματική ασυλία.

*Ο Αλέξης Τσίπρας είδε σε αυτήν την ιστορία την πιθανότητα εξευτελισμού των συντρόφων του. Ξέχασε και τις ισότητες και την χειραφέτηση και την αξιοπρέπεια. Έστειλε στον σύντροφο Μαδούρο γράμμα λέγοντας περίπου «μην ανησυχείς φιλαράκο, η επανάσταση πάει καλά, είναι εδώ κάτι πορνίδια που σκούζουν αλλά, άσε φιλαράκο, το διαχειρίζομαι». Ο πατέρας της μιας κοπέλας, κατοπινός υπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ενήμερος αλλά, εντάξει, δεν πειράζει, να γίνει επανάσταση κι ας χουφτώνουν το κορίτσι μου. (Επακριβώς από την επιστολή: ο προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα»).

*Η ανησυχία του Μαξίμου είναι να μην μαθευτεί η παρενόχληση. Η ανακοίνωση λέει ότι είναι «ξεφτίλα και κιτρινισμός» η δημοσιοποίηση. Η παρενόχληση δεν είναι ενόχληση, η παρενόχληση είναι σέξυ. Τι να πω… Ντρέπομαι, ντρέπομαι πολύ για τον Τσίπρα ως άνδρα.

** Λέμε λέμε για την Βενεζουέλα και την Ελλάδα και θυμήθηκα τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που είχε πολύ φιλικές σχέσης με την πρεσβεία. Ήθελε να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας, να φέρνει ενέργεια από το Καράκας. Ο Λαφαζάνης που έχει τρεις κόρες, δεν σχολίασε ποτέ τις παρενοχλήσεις, τουλάχιστον όχι δημόσια. Έκανε δηλώσεις για τον αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού, είπε ένα σωρό καλά λόγια για το πόσο πρωτοπόρος είναι η κυβέρνηση, άνοιξε διαύλους, αγάπησε και αγαπήθηκε.

Για το χούφτωμα δεν είπε λέξη. Δηλαδή τι; Να δημουργήσει θέμα επειδή ένας άντρας, ένας σύντροφος, ένας επαναστάστης έχει στύση; Στο κάτω κάτω η στύση του πρέσβη φούσκωνε αριστερά από το φερμουάρ. Μην το κοροιδεύετε αυτό. Στύση επ’ αριστερά, καμία σχέση με την άλλη πλευρά…

**Επειδή δεν θέλω να αφήσω κενά, να σας πω ότι από τις πέντε γυναίκες που έκαναν καταγγελία για την παρενόχληση, οι τέσσερις απολύθηκαν. 
Κουζ: ποια έμεινε στο πόστο της; 
Η κόρη του πρώην υπουργού. 
Τι είπε το Μαξίμου; Ξεφτίλα και κιτρινισμός.

mononews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: