Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Τα κίνητρα στο δάσος του Κατύν

Του Θόδωρου Σκυλακάκη*
Στο δάσος του Κατύν (και όχι μόνο) οι Σοβιετικοί, με ρητή διαταγή του Στάλιν, διέπραξαν ένα από τα πιο προκλητικά εγκλήματα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Δολοφόνησαν την άνοιξη του 1940 πάνω από 20 χιλιάδες Πολωνούς –οι περισσότεροι αξιωματικοί– που είχαν αιχμαλωτιστεί όταν ο Στάλιν συμμάχησε με τον Χίτλερ και από κοινού οι δύο δικτάτορες κατέλαβαν την Πολωνία. Ο Andrzej Wajda, ο πατέρας του οποίου ήταν ένας από τους δολοφονημένους αξιωματικούς, στο πρόσφατο ομώνυμο φιλμ του, περιγράφει τον τρόπο της δολοφονίας. Πως οι Πολωνοί αξιωματικοί γονάτιζαν δεμένοι πισθάγκωνα και δέχονταν από πίσω μια σφαίρα στο κεφάλι.

Την αποτρόπαια αυτή σκηνή την θυμήθηκα, καθώς βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ (αν περάσουν τα ανοσιουργήματα που έχει συμφωνήσει) να δολοφονεί εν ψυχρώ τα κίνητρα για επένδυση και εργασία στην ελληνική οικονομία. Σκεφθείτε:

Φορολογία επενδύσεων = 29% φόρος επιχειρήσεων + 15% φόρος μερισμάτων + 5 - 10% εισφορά «αλληλεγγύης» + ΕΝΦΙΑ επιχειρήσεων + οι πανάκριβοι φόροι στην ενέργεια και την τηλεφωνία + ο ΦΠΑ στο 24%. Που πάει να πει δολοφονία των κινήτρων για επένδυση και επιχειρηματικότητα με πυροβολισμό από τα τριάντα εκατοστά. Κι αν είστε επενδυτής κι ακόμα σπαρταράτε, θα έρθουν για τη χαριστική βολή ο Σκουρλέτης (Σκουριές) ή ο Μπαλτάς (Αφάντου) κι αν ξεφύγετε κι από αυτούς, θα αναλάβουν η διαφθορά και η γραφειοκρατία για να σας αποτελειώσουν.

Φορολογία εργασίας. Συντελεστές 29% - 37% - 45% πάνω από τα 20.000 ευρώ + 5% - 10% εισφορά «αλληλεγγύης» + κρυφή φορολογία μέσω των ασφαλιστικών εισφορών που φτάνει σε επίπεδο δήμευσης + 24% ΦΠΑ (αν είστε ελεύθερος επαγγελματίας) + οι πανάκριβοι φόροι στην ενέργεια και την τηλεφωνία. Που πάει να πει δολοφονία των κινήτρων για εργασία με πυροβολισμό από τα τριάντα εκατοστά.

Θέλετε να αποταμιεύσετε; Τον κακό σας τον καιρό. Θα βάλετε τα λεφτά σας στις τράπεζες σε ένα κράτος που λόγω χρεοκοπίας δεν μπορεί να εγγυηθεί τις αποταμιεύσεις σας. Θα λαμβάνετε ανύπαρκτα επιτόκια και αν βάλετε τα χρήματά σας σε ακίνητα, θα έχετε δημευτικό ΕΝΦΙΑ με ψεύτικες αντικειμενικές αξίες και φόρο ενοικίων από 15% ως 45% + 5 - 10% εισφορά «αλληλεγγύης» + δημοτικά τέλη κλπ. Που πάει να πει δολοφονία των κινήτρων για αποταμίευση με πυροβολισμό από τα τριάντα εκατοστά.

Θέλετε να ασφαλιστείτε στο σύστημα (αντι)-κοινωνικής ασφάλισης. Εκεί να δείτε: Αν λαμβάνετε τον κατώτατο μισθό 600 ευρώ όλη σας τη ζωή και φτάσετε στα είκοσι χρόνια θα δικαιούστε σύνταξη 479 ευρώ. Αν τώρα είστε επίμονος και εργατικός ή εργατική και αποφασίσετε να συνεχίσετε να εργάζεστε άλλα είκοσι χρόνια (μέχρι τα 67 είναι πολύ καιρός για να κάθεται κανείς), τότε θα κερδίσετε με τα επιπλέον είκοσι χρόνια εργασίας και με τον ίδιο μισθό άλλα 162 ευρώ σύνταξη το μήνα. Θα βάλετε δηλαδή πρόσθετες εισφορές από το έτος εικοσιένα ως το έτος 40 ύψους 34 χιλ. ευρώ και θα πάρετε πίσω για τις επιπλέον αυτές εισφορές (αν ζήσετε ως τα 82– πάνω από το μέσο όρο ζωής δηλαδή) 34 χιλ. ευρώ. Θα σας κρατούν δηλαδή για τριάντα χρόνια τις εισφορές σας με μηδέν επιτόκιο! Που πάει να πει δολοφονία των κινήτρων για ασφάλιση με πυροβολισμό από τα τριάντα εκατοστά.

Τα εγκληματικά αυτά μέτρα, που δολοφονούν τα κίνητρα στην ελληνική οικονομία, θα την οδηγήσουν στον τάφο. Που θα σκαφτεί σε ένα δάσος βαθύτερο κι πιο ανήλιαγο ακόμα κι από το ίδιο το Κατύν. Δεν πρέπει να περάσουν. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πέσει. Όλα τα άλλα έπονται.

liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: