Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Συνέντευξη Κατρούγκαλου



Γιώργος Βήτας f/b

Ελπίζω να τον καμάρωσες.
Ελπίζω να τον είδες. Ελπίζω να τον καμάρωσες. Αυτόν, που στο απολύτως προστατευμένο περιβάλλον ανθρώπων που ισχυριζότανε ότι ήταν συνάδελφοι σου και τον κοιτούσανε με δέος, σε δούλευε και σε ειρωνευότανε. Σε «συναδέλφους» σου που δεν ήξεραν πόσες ασφαλιστικές εισφορές πληρώνουν. Που του έριχναν νερό στο μύλο του για τους νέους δικηγόρους. Που δεν γυρίσανε να του πούνε ότι δεν με αγοράζεις με διακόσια ευρώ λιγότερα για δύο χρονάκια. Ότι δεν είμαι τόσο φθηνός. Που δεν του είπανε, ότι δεν υπάρχει δικηγόρος 60 ετών που βγάζει χιλιάδες ευρώ και είναι ασφαλισμένος μετά το 1993 γιατί απλά επικίνδυνε διαστρεβλωτή της αλήθειας δεν έβγαιναν τα χρόνια. Που δεν του είπανε ότι δεν με προστατεύεις από το συνάδελφό μου πενταετίας που βγάζει 100.000 ευρώ και πληρώνει λιγότερα από μένα γιατί απλά δεν υπάρχει τέτοιος. Που δεν του επιτέθηκαν όταν παρουσίαζε ως ευλογία το να δώσεις παραπάνω 3.000 ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές, επειδή θα έχεις απαλλαγή και μείωση από το από το φόρο 300 Ευρώ. Σε βλέπει ως ηλίθιο. 

Το κατάλαβες, έτσι?
Ελπίζω να καμάρωσες το όραμά του. Ότι ΠΟΤΕ δεν πρέπει να βγάλεις πάνω από δέκα χιλιάδες Ευρώ, γιατί τότε δεν θα είσαι κολίγος. Δεν θα σε ελέγχει. Δεν θα μπορεί να σε αγοράσει με 200 ευρώ. Να σου τάζει συσσίτια. Ότι έχει όραμα, πως αν τυχόν τολμήσεις να βγάλεις περισσότερα, απλά θα πληρώσεις περισσότερο φόρο και ασφάλεια έτσι ώστε ποτέ να μη ξεπεράσεις τα 500 ευρώ το μήνα. Ελπίζω να κατάλαβες ότι σου αφαιρεί τα όνειρα και το μέλλον.

Ελπίζω να καμάρωσες που «πρέπει» να πληρώσεις τη διατήρηση της σύνταξης που ζει τις οικογένειες που δεν έχουν άλλο εισόδημα και είναι όπως είπε μια βοήθεια.. Ελπίζω να καμάρωσες που δεν απαντούσε στα αδυσώπητα νούμερα ότι σου μένουνε το χρόνο 500 ευρώ μετά από φόρους ασφαλιστικές και κάθε είδους εισφορές και κεφαλικούς φόρους.
Ελπίζω να τον καμάρωσες. Αν δεν το έκανες, να αναζητήσεις και να δεις όλη την εκπομπή για να τον καμαρώσεις.

Όταν τον δεις, θα καταλάβεις γιατί πρέπει με τη σειρά σου να καμαρώνεις τον εαυτό σου στο δρόμο και στις πορείες. Να καμαρώνεις όταν λες στο δικαστήριο ότι ΑΠΕΧΩ. Να ξέρεις γιατι το κάνεις. Να ξέρεις ποιος και γιατί είναι πλέον ο εχθρός. Να καταλάβεις με ποιόν έχεις να κάνεις και πως σήμερα δίνουμε τον ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ τον αγώνα. Εκτός και αν δεν θέλεις να είσαι πια δικηγόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: