Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ας κάνουν μια θυσία και οι "πάση θυσία"

 Του Γιώργου Κυρίτση



Το Σύνταγμα λέει ότι η συμμετοχή στα δημόσια βάρη είναι ανάλογη της φοροδοτικής ικανότητας του καθενός και όχι ότι είναι ισόποση ή ίση ποσοστιαία. Το τέλειο θα ήταν να μην πλήρωνε κανείς την κρίση. Το ακόμη καλύτερο θα ήταν να μην υπάρχει καν κρίση και να έχουμε ειρήνη, αγάπη, μόρφωση, ευημερία, αναρχία και ελεύθερο σεξ. Αλλά έχουμε κρίση, και κάποιος πρέπει να την πληρώσει. Και το λογικό είναι να αρχίσουν να την πληρώνουν και οι «Μένουμε Ευρώπη». Όχι για λόγους ρεβανσισμού, ούτε φυσικά επειδή «δεν είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ».

Ας μας εξηγήσει κάποιος, πως ο Κυρίτσης, περνάει από το Σύνταγμα και  την "συμμετοχή στα δημόσια βάρη ανάλογη της φοροδοτικής ικανότητας του καθενός"στην λογική του -μένουμε Ευρώπη ή όχι - ... Πως τα συνδέει??? 
Η αντιληπτική μου ικανότητα δεν μπορεί να τον παρακολουθήσει.. Παράκληση....

Μάθαμε πάντως πως θέλει και "ελεύθερο σεξ" ο Κυρίτσης... 
Κρατικοποιημένο εννοεί???? Να παρέχεται δωρεάν?? Πάντα ήταν ελεύθερο το σεξ Κυρίτση, απλά δεν το είχες καταλάβει. Πάντως, για σκέψου out of the box... Με ακόμα 1% στους Ελεύθερους Επαγγελματίες, εεε?? Κάτι μπορεί να γίνει και για την απελευθέρωση του σεξ..
Να πληρώσουν!!! Και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και πλούσιοι είναι και Ευρώπη ήθελαν και (για το Σύνταγμα δεν ξέρω, λέει κάτι?)


Όταν λέμε «Μένουμε Ευρώπη», εννοούμε όχι αυτούς που ψήφισαν "Ναι" στο δημοψήφισμα, αλλά τους πιο εύπορους. Οι "Μένουμε Ευρώπη" είναι εισοδηματικά στρώματα και όχι επαγγέλματα. Είναι οι πλούσιοι μηχανικοί, οι πλούσιοι δικηγόροι, γιατροί, αγρότες, στελέχη επιχειρήσεων, και όχι οι αντίστοιχοι φτωχοί, που σε πολλές περιπτώσεις είναι μάλιστα τυπικά ή ουσιαστικά υπάλληλοι των παραπάνω.

Πολύ σωστά.. Αρα μιλάμε για φορολογία αντίστοιχη της φοροδοτικής ικανότητας όλων ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ και όχι δήμευση της περιουσίας μόνο των Ελεύθερων Επαγγελματιών, τάχα μου, μέσω του ασφαλιστικού.. 

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Να μιλήσουμε  για διαφορετική φορολογία όλων.. Ναι, να το κάνουμε, έντιμα...
Γιατί αυτό το έκτρωμα δεν είναι μεταρρύθμιση ασφαλιστικού, Κυρίτση.

Είναι αυτό που, με ανικανότητα αντίληψης του τι λες, ή με θρασύτατη προσπάθεια κοροϊδίας ψηφοφόρων, περιγράφεις, Κυρίτση...

 Ο ισχυρισμός αυτός βασίζεται στην παρατήρηση ότι η κοινωνική πόλωση στην Ελλάδα απεικονίζεται πλέον αδρά στους εκλογικούς χάρτες. Με ταξικό κριτήριο που δεν πρέπει να υποτιμάται, οι λαϊκές περιοχές έχουν ψηφίσει δύο φορές το 2015 ΣΥΡΙΖΑ και οι κυριλέ Ν.Δ. Στο δημοψήφισμα ήταν ακόμα πιο ξεκάθαρο: Οι πιο αστικές περιοχές ψήφιζαν "Ναι", ενώ οι πιο λαϊκές "Όχι", και ψήφιζαν με κραυγαλέο τρόπο. Ενισχυτικά, στην εκλογή προέδρου της Ν.Δ., οι λαϊκές περιοχές ψήφισαν περισσότερο Μεϊμαράκη και οι πιο πλούσιες Μητσοτάκη.

Το συμπέρασμα από αυτήν την λογική επεξεργασία??? 

Εδώ έχουμε ξεφύγει τελείως από το τι λέει το Σύνταγμα και πηγαίνουμε στο ποιος ψήφισε τι, Κυρίτση.... Κι ας αφήσουμε τις μαλακίες!!!!!

Εδώ κάνεις γαργάρα αυτό που στην αρχή έγραφες...
"Όχι για λόγους ρεβανσισμού, ούτε φυσικά επειδή «δεν είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ".

Είσαι τόσο ανίκανος ή νομίζεις πως απευθύνεσαι σε ηλίθιους, Κυρίτση????

Υπάρχουν, λοιπόν, δύο πολύ σοβαροί λόγοι για τους οποίους οι πιο εύποροι λογικά θα πρέπει να πληρώσουν το μάρμαρο:
Ο πρώτος, και σοβαρότερος, είναι ότι έχουν τη δυνατότητα, ενώ οι άλλοι πλέον όχι. Αν μειωθεί π.χ. κατά δέκα τοις εκατό το εισόδημα κάποιου που βγάζει 3.000 τον μήνα, θα πέσει στα 2.700. Θα εξακολουθεί να μπορεί να ζει άνετα. Αν μειωθεί κατά δέκα τοις εκατό το εισόδημα κάποιου που βγάζει 300 ευρώ τον μήνα, θα πέσει στα 270 και αυτό μπορεί να είναι διαφορά ζωής και θανάτου.

Μόνο που δεν είναι έτσι ... Το παράδειγμα που έφτιαξες Κυρίτση δεν υπάρχει!!!
Αν μειωθεί κατά 70% (φορολογία, έκτακτες εισφορές, ασφαλιστικές εισφορές κλπ) το εισόδημα ενός που βγάζει 3000 τον μήνα, θα του μένουν  900 ευρώ τον μήνα και ναι, θα είναι σε σαφώς πολύ καλύτερη κατάσταση από έναν που το εισόδημά του είναι 270 ευρώ αλλά την επόμενη χρονιά το κράτος δεν θα μπορεί να πληρώσει ούτε τά τα 270 ευρώ στον μη έχοντα, γιατί δεν θα εισπράττει πια από τον ..πλούσιο.
Αλλά, στα παλιά σας τα παπούτσια, στο μεταξύ, θα έχετε πετάξει τη μπάλα έξω, για λίγο..
Ασε που πλούσιους έχετε βαφτίσει όσους από εντιμότητα ή έλλειψη άλλης επιλογής δεν έκρυβαν τα εισοδήματα τους και φτωχούς ΚΑΙ τα λαμόγια (για τους ελεύθερους επαγγελματίες μιλάω) που δεν δήλωναν τίποτα.. 

Ο δεύτερος λόγος είναι η... συνέχεια του κράτους. Τα στρώματα που επωφελήθηκαν περισσότερο από την «ισχυρή Ελλάδα» των τελευταίων είκοσι πέντε ετών, του Χρηματιστηρίου, των Ολυμπιακών Αγώνων κ.λπ. ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το σήμερα και είναι ανέντιμο να κάνουν το παγόνι. Δεν είναι παράλογο να τους ζητείται να πληρώσουν τον λογαριασμό. Ως «Μένουμε Ευρώπη», άλλωστε, δήλωναν αποφασισμένοι «για κάθε θυσία». Εκτός αν εννοούσαν κάθε θυσία των άλλων.

Τα της τελευταίας παραγάφου, Κυρίτση, να τα πεις στον Τσίπρα.. 

Το παγόνι το κάνει ο Τσίπρας, που πήγε σε συμφωνίες ενώ το 63% του είπε "όχι" και σε σένα που είσαι μαζί του!!!
Δεν έκαναν την συμφωνία, Κυρίτση, αυτοί που ψήφισαν "ΝΑΙ", εσείς την κάνατε!!!!
Μην κάνετε τώρα σαν μυξοπαρθένες που σαν ανάγκασαν αυτοί που ψήφισαν "ΝΑΙ"... 
Αθλια επιλογή σας ήταν!! 

Και κάποια στιγμή να μας πεις κι εσύ και οι υπόλοιποι τι θα γινόταν τώρα αν δεν έκανε το αφεντικό σου συμφωνία... 
Θα ξοδεύαμε τα τυπωμένα του Λαφαζάνη???? Με αυτά θα χρηματοδοτούσατε τις συντάξεις????

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΕ.. 

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ, ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΖΕΙ ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!! 
ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΜΟΥ, ΠΡΟΣΤΕΤΕΨΑΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!!

ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!!! 

ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΝ, ΑΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!!

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ, ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!!! 

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.. αλλού θα ήθελα να γράψω αλλά προσπαθώ να κρατήσω κάποιο επίπεδο!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: