Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Η ανάρτηση ενός νέου επιχειρηματία που έγινε viral: Τι σου φταίω ρε Alexis;

ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;
«Τι σου φταίω όμως ρε Alexis; Γιατί μου καταστρέφεις τα σχέδια που έχω χτίσει με ξενύχτι και ρίσκο; Γιατί είσαι τόσο ρατσιστής με την ιδιωτική ανάπτυξη;», γράφει σε ανάρτηση του στο Facebook ο Φάνης Κουτουβέλης, δημιουργός της εταιρείας πληροφορικής «intale».

Στην ανάρτησή του, ο 29χρονος επιχειρηματίας απευθύνεται προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα και του εκφράζει την πικρία του για την κατάσταση στην οποία έχει φέρει την χώρα εξαιτίας των χειρισμών του.
Ο Φάνης Κουτουβέλης δε διστάζει να ρίξει στον πρωθυπουργό της χώρας τεράστιες ευθύνες. «Γιατί είσαι τόσο ρατσιστής με την ιδιωτική ανάπτυξη; Επειδή δεν είχες την ικανότητα να παράγεις αξία ο ίδιος θα πρέπει να νιώθουμε όλοι οι υπόλοιποι μειονεκτικά;», αναρωτιέται ο επιτυχημένος  επιχειρηματίας.
«Σε αφήνω τώρα Alexis, πρέπει να πάω να δουλέψω και να δημιουργήσω αξία για να φτιάξω περισσότερες θέσεις εργασίας, πρέπει να φέρουμε φόρους για να πληρώσεις συντάξεις των συνδικαλιστών και την ΕΡΤ3», λέει ειρωνικά ο επιχειρηματίας και καταλήγει: «Σε αφήνω τώρα και σένα να προεδρεύσεις. Ρίξε όμως κάτι πάνω σου Alexis, έτσι για το ενδεχόμενο που ο βασιλιάς είναι γυμνός».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάρτηση του Φάνη Κουτουβέλη έχει πάνω από 8.000 like, ενώ έχει «μοιραστεί» από περισσότερους από 3.000 χρήστες.
Ολόκληρη η ανάρτηση του Φάνη Κουτουβέλη:
Φίλε Alexis,
όσο εσύ το παίζεις ο Έλληνας Chavez, εγώ τρέχω αυτές τις μέρες στο εξωτερικό.
Ταξίδεψα γιατί σήμερα, όσο αποφασίζεις χρεοκοπία της χώρας, είχα συνάντηση με Γερμανούς (άκουσον άκουσον) επενδυτές Alexis. Θέλουν λέει να επενδύσουν στην ελληνική εταιρία μας. Στην εταιρία που ξεκίνησα εν μέσω κρίσης Alexis, με 50 ευρώ και χωρίς υποστήριξη και οικονομικό background.


Με τα λεφτά από τη νέα επένδυση, Alexis, σκοπεύω να δημιουργήσω άλλες 20 ποιοτικές θέσεις εργασίας με μέσο όρο μεικτής μισθοδοσίας 2400 ευρώ/μήνα. Αυτές οι θέσεις θα προστεθούν στις 18 που έχουμε ήδη δημιουργήσει, εν μέσω κρίσης.
Και σήμερα στη συνάντηση, Alexis, αντί να μιλάω για το πλάνο ανάπτυξης της εταιρίας, ξέρεις Alexis γιατί μιλάω;
Για σένα ρε φίλε..


Με αναγκάζεις να δίνω εξηγήσεις για το προκαθορισμένο σου σχέδιο να ρίξεις τη χώρα στα βράχια. Επειδή βλέπουν διαπραγματευτική τακτική “τσίρκο” Alexis. Επειδή πλάνο ακούνε και πλάνο δε βλέπουνε Alexis. Ακόμα και όταν τους στείλαμε ένα excel 18 γραμμών το 93% ήταν επιπλέον φόροι Alexis και η στρατηγική σου είναι να βαδίζεις χωρίς πραγματικό σχέδιο. Επειδή το μόνο σου πλάνο ήταν το σχεδιασμένο αδιέξοδο του ασαφούς δημοψηφίσματος. Μόνο με “ιδεολογία” και αμπελοφιλοσοφία προχωράς και δυστυχώς τα όπλα σου είναι και παρωχημένης αντίληψης.
Και από την άλλη εγώ, οι συνεργάτες μου όπως και δεκάδες άλλοι νέοι επιχειρηματίες επιμένουμε ακόμα Alexis.


Είμαστε αυτή η "ανάπτυξη" που ακούς στα Brussels Group.
Τι σου φταίω όμως ρε Alexis; Γιατί μου καταστρέφεις τα σχέδια που έχω χτίσει με ξενύχτι και ρίσκο; Γιατί με αφήνεις στο εξωτερικό χωρίς να μπορώ να πληρώσω το ξενοδοχείο για να γυρίσω πίσω, επειδή δε δουλεύουν οι κάρτες μας;


Γιατί είσαι τόσο ρατσιστής με την ιδιωτική ανάπτυξη;
Επειδή δεν είχες την ικανότητα να παράγεις αξία ο ίδιος θα πρέπει να νιώθουμε όλοι οι υπόλοιποι μειονεκτικά;
Επίσης Alexis για καλή μου τύχη έχω αναλώσει πάρα πολύ χρόνο τους τελευταίους μήνες να παρακολουθώ τα πρακτικά των διαπραγματεύσεων, τις δηλώσεις, τις συνεντεύξεις όλων των μερών μετά από κάθε Eurogroup ή Σύνοδο Κορυφής.


Και ξέρεις τι σκέφτομαι Alexis;
Λυπάμαι τον κόσμο που δεν παρακολουθεί τόσο στενά τις εξελίξεις ή δεν καταλαβαίνει τα βασικά της macro-οικονομίας. Και τον λυπάμαι γιατί δημαγωγείς φίλε…
Λυπάμαι και για σένα βέβαια, που μέσα σε ένα νέο άνθρωπο έχει κρυφτεί ότι πιο παρωχημένο και αναχρονιστικό κυκλοφορεί στο πολιτικό σύστημα. Που ελέω timing και ανύπαρκτης πολιτικής ηγεσίας τα τελευταία χρόνια βρέθηκες να καθοδηγείς τον ελληνικό λαό εκεί που ξέρεις και εκεί που δεν ξέρει.
Δεν ξέρει όχι επειδή είναι κουτός, αλλά επειδή έχει ανάγκη να πιστέψει. Και το εκμεταλλεύεσαι αυτό ρε Alexis. Και πουλάει, επειδή μόνο ο λαϊκισμός ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις 40 χρόνια τώρα.


Σε αφήνω τώρα Alexis, πρέπει να πάω να δουλέψω και να δημιουργήσω αξία για να φτιάξω περισσότερες θέσεις εργασίας, πρέπει να φέρουμε φόρους για να πληρώσεις συντάξεις των συνδικαλιστών και την ΕΡΤ3.


Σε αφήνω τώρα και σένα να προεδρεύσεις. Ρίξε όμως κάτι πάνω σου Alexis, έτσι για το ενδεχόμενο που ο βασιλιάς είναι γυμνός.
-Επιχειρηματίας, 29 ετών


iefimerida



Δεν υπάρχουν σχόλια: