Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Δήλωση ΒΟΜΒΑ Βαρουφάκη: «Ο Τσίπρας είναι καταδικασμένος και το ξέρει...»


Δήλωση ΒΟΜΒΑ Βαρουφάκη: «Ο Τσίπρας είναι καταδικασμένος και το ξέρει...»

Αυτή είναι η πολιτική της ταπείνωσης" σχολίασε σήμερα  o πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης στην εκπομπή Late Night Live του ραδιοφωνικού σταθμού ABC της Αυστραλίας. Ο Βαρουφάκης απορρίπτει τη συμφωνία, αναφέρει η ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού, συγκρίνοντάς την με το πραξικόπημα του 1967.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε μάλιστα πως θα εκπλαγεί εάν ο κ. Τσίπρας θελήσει να παραμείνει Πρωθυπουργός.

"Η τρόικα είχε φροντίσει να τον κάνουν (σ.σ. τον Αλέξη Τσίπρα) να καταπιεί κάθε λέξη που εκστόμιζε ασκώντας κριτική στην τρόικα κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε χρόνων. Όχι μόνο τους έξι μήνες που είμαστε στην κυβέρνηση, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια .Αυτό δεν έχει να κάνει με την οικονομία.  Δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το να μπει η Ελλάδα στο δρόμο προς την ανάκαμψη. Πρόκειται για μια νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών που στοιχειώνει και πάλι την Ευρώπη, και ο πρωθυπουργός το γνωρίζει. Γνωρίζει ότι είναι καταδικασμένος, αν το κάνει και είναι καταδικασμένος, αν δεν το κάνει" τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Πραξικόπημα

"Στο πραξικόπημα η επιλογή του όπλου που χρησιμοποιήθηκε για να ρίξει τη δημοκρατία ήταν τα τανκς. Λοιπόν, αυτή τη φορά ήταν οι τράπεζες. Οι τράπεζες χρησιμοποιήθηκαν από ξένες δυνάμεις για να καταλάβουν την κυβέρνηση. Η διαφορά είναι αυτή τη φορά καταλαμβάνουν όλη τη δημόσια περιουσία" επεσήμανε ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

Επιπλέον, υποστήριξε πως ο Τσίπρας μπορεί να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, αντί να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή των Ελλήνων.

Για την παραίτησή του

Ο Γιάνης Βαρουφάκης περιέγραψε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη,  την ημέρα που παραιτήθηκε.

"Μπήκα στο γραφείο του πρωθυπουργού συνεπαρμένος. Tαξίδευα σε έναν όμορφο σύννεφο ωθούμενο από αέρα ενθουσιασμού του λαού για τη νίκη της ελληνικής δημοκρατίας στο δημοψήφισμα. Τη στιγμή που μπήκα στο πρωθυπουργικό γραφείο, ένιωσα αμέσως μια αρνητικά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Ήμουν αντιμέτωπος με αέρα ήττας, που ήταν σε πλήρη αντίθεση με ό, τι συνέβαινε έξω".

Σε αυτό το σημείο έπρεπε να το πω στον πρωθυπουργό:" Αν θες να χρησιμοποιήσεις το βόμβο της δημοκρατίας έξω από τις πύλες του κτιρίου αυτού, μπορείς να υπολογίζεις σε μένα".

Από το ευρώ στην δραχμή

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών περιγράφει επίσης τις μυστικές προετοιμασίες της ελληνικής κυβέρνησης για να εκτυπώσει δραχμές σε περίπτωση που η χώρα αναγκαζόταν να εγκαταλείψει το ευρώ, σημειώνει η ιστοσελίδα του abc.

"Ως υπεύθυνη κυβέρνηση, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι υπήρχε μια πολύ σημαντική συμμαχία εντός της ευρωομάδας της οποίας σκοπός ήταν να μας πετάξουν έξω από το ευρώ, θα έπρεπε να εκπονήσουμε έκτακτα σχέδια", είπε. "Έπρεπε να έχουμε μια μυστική μικρή ομάδα ανθρώπων που θα εκπονούσε το σχέδιο σε περίπτωση που ήμασταν αναγκασμένοι να βγούμε από την ευρωζώνη.

Φυσικά, υπάρχει ένα αίνιγμα εδώ. Όταν το σχέδιο αυτό θα άρχιζε να εφαρμόζεται τη στιγμή που για αυτό θα δούλευαν αντί για πέντε, 500 άτομα, θα γινόταν ευρέως γνωστό. Τη στιγμή που γίνεται γνωστό, η δύναμη της προφητείας δημιουργεί της δικής της δυναμική... Ποτέ δεν κάναμε αυτή τη μετάβαση από τα πέντε στα 500 άτομα. Ποτέ δεν αισθάνθηκε ότι είχαμε μια εντολή για να το κάνουμε. Ποτέ δεν σχεδιάζαμε να το κάνουμε. Είχαμε το σχεδιασμό επί χάρτου, αλλά δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ" επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης.

Όπως ξεκαθάρισε θα παραμείνει απλό μέλος του κόμματος στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπου έχει "πολύ περισσότερο χώρο για ελιγμούς και για να πει την αλήθεια". Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η λιτότητα θα ενθαρρύνει περαιτέρω την ακροδεξιά στη χώρα.

"Στο Κοινοβούλιο θα πρέπει να καθίσω κοιτάζοντας στα δεξιά της αίθουσας, όπου κάθονται 10 ναζί, που εκπροσωπούν την Χρυσή Αυγή. Εάν το κόμμα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει καλλιεργήσει τόσες ελπίδες στην Ελλάδα ... αν προδώσουμε αυτές τις ελπίδες και αν σκύψουμε το κεφάλι μας σε αυτή τη νέα μορφή της μεταμοντέρνας κατοχής, τότε δεν μπορώ να δω κανέναν άλλο αποτέλεσμα από την περαιτέρω ενίσχυση της Χρυσής Αυγής. Αυτοί θα κληρονομήσουν με τραγικό τρόπο το μανδύα του κινήματος κατά της λιτότητας".


Πηγή: madata.gr
 

Υπερφίαλος, ανόητος, επιπόλαιος, επικίνδυνος, ο Βαρουφάκης 
 Ο έξυπνος παραδέχεται - ο πονηρός δικαιολογείται- ο Βλάκας επιμένει

Δεν υπάρχουν σχόλια: