Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Ο επιτυχημένος ανεπάγγελτος απειλεί να μας σώσει…

| 7imeres.gr |


Αν δεν είχαν να κάνουν με τη ζωή μας, όλα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα αφορούσαν τα ανεπάγγελτα, εν πολλοίς, στελέχη του. Να όμως που η ζωή – και οι παλαιοκομματικοί των αστικών κομμάτων- τά έφερε αλλιώς και μεις τώρα ασχολούμαστε με προσωπικότητες τύπου Λαφαζάνη, Στρατούλη και άλλες κομμουνιστικές δυνάμεις…

Ο κ. Λαφαζάνης υπήρξε στέλεχος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος, καθοδηγούμενο από την “Πανσπουδαστική”, μετωπική οργάνωση του παράνομου τότε ΚΚΕ. Και για την αγωνιςτική δράση του, την εποχή εκείνη, τον τιμούμε και χαίρει του σεβασμού μας.

Μετά την πτώση της δικτατορίας, ωστόσο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εγκατέλειψε τη Φυσικομαθηματική του Πανεπιστήμιου της Αθήνας, χωρίς να πάρει το πτυχίο του, και αφοσιώθηκε, ως επαγγελματικό στέλεχος, στο ΚΚΕ. Αναδείχτηκε ηγετικό στέλεχος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και αργότερα μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. Στο ΚΚΕ παρέμεινε μέχρι το 1991, ενώ αργότερα, το 1992, εντάχθηκε στο Συνασπισμό, ως μέλος της πολιτικής του γραμματείας. Πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις εκλογές του 2000, εκπροσωπώντας την περιοχή της Β΄ Πειραιά.Την κοινοβουλευτική περίοδο 2012-2014 ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2015 διορίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα ως Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

´Ετσι ο κ, Λαφαζάνης, από σιτιζόμενος στο Κόμμα (ένα είναι το Κόμμα) και αργότερα στο Συνασπισμό, τώρα σταδιοδρομεί στην πολιτική και αμείβεται από το Δημόσιο (με τις ευλογίες μας βεβαίως βεβαίως…)
Και όχι μόνο αυτό, αλλά μέχρι πρότινος είχε την ευθύνη για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και … τις αναπτυξιακές επενδύσεις. ´Ολα αυτά μέχρι να αποφασίσει να γίνει και αυτός Αρχηγός, να διασπάσει το ΣΥΡΙΖΑ και να μας σώσει αυτοδυνάμως με στρατηγική επιλογή την επιστροφή στη δραχμή.

Αυτός ο νοήμων λαός σε όλους δίνει μια ευκαιρία.
Και κυρίως στους ανεπάγγελτους…
Αρκεί να ανήκουν σε κάποιο συστημικό ή αντισυστημικό…σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: