Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

«Θα εκπροσωπήσουμε το "Όχι" εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ»

«Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τα μέτρα», προειδοποιούν τα ηγετικά στελέχη της "Αριστερής Πλατφόρμας" του Παν. Λαφαζάνη. Η μυστική σύσκεψη το βράδυ της Παρασκευής που εξόργισε το Μαξίμου.
«Θα εκπροσωπήσουμε το
«Το "Όχι" του δημοψηφίσματος δεν θα μείνει πολιτικά ορφανό. Θα το εκπροσωπήσουμε εμείς εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ».

Με αυτόν τον τρόπο τοποθετείται η ηγεσία της «Αριστερής Πλατφόρμας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη στις τελευταίες εξελίξεις και απαντώντας για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τα μέτρα των δανειστών. Οι υπουργοί της Πλατφόρμας, αν παρέμεναν στις θέσεις τους, δεν θα το εισηγούνταν» τονίζουν χαρακτηριστικά στις συνεχείς συσκέψεις που πραγματοποιούν χθες και προχθές τα ηγετικά της στελέχη.

Οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Στρατούλης, σε μια προσπάθεια να μη δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στον πρωθυπουργό, έχουν αποφασίσει να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.

Ο Νίκος Χουντής, όπως αποκάλυψε χθες η “R” , έχει υποβάλλει εδώ και εβδομάδες την παραίτησή του, προκειμένου να καταλάβει τη θέση του Μανόλη Γλέζου στην ευρωβουλή και ως εκ τούτου δεν θα είναι στη νέα κυβέρνηση, ενώ άγνωστο είναι τι θα γίνει με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Κώστα Ήσυχο, που συνυπογράφει το «Μανιφέστο των 15 βουλευτών» που ψήφισαν “ΝΑΙ” στην κυβερνητική πρόταση, αλλά δηλώνουν ότι δεν θα στηρίξουν τα μέτρα.

Η σύσκεψη που εξόργισε το Μαξίμου-Τα κλάματα βουλευτών

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει εξοργιστεί και με τη πληροφορία που έφτασε σε αυτό ότι το βράδυ της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Βουλή από τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, παρουσία του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στη σύσκεψη υπήρχε μεγάλη ένταση, καθώς ζητήθηκε από βουλευτές που ανήκουν στην Πλατφόρμα να υπερψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση, ώστε να μην εμφανιστεί ότι η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη.

Αρκετοί βουλευτές αντέδρασαν, κάποιοι έβαλαν και τα κλάματα, ωστόσο τελικά πειθάρχησαν, καθώς συμφωνήθηκε να κυκλοφορήσει εν συνεχεία το «μανιφέστο των 15» βουλευτών που εξηγούσαν ότι το ναι τους κατ΄ ουσίαν ήταν…όχι και ότι δεν ψηφίζουν μέτρα που θα προκύψουν από τη συμφωνία.

Η επίθεση στον Γιάννη Δραγασάκη

Η «Αριστερή Πλατφόρμα» επιτίθεται - και αναμένεται να το κάνει και δημοσίως -στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για τους λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν έως τώρα και για το κλείσιμο των τραπεζών.

Στην κλειστή συνεδρίαση της ΚΟ ο Γιάννης Δραγασάκης δέχθηκε σφοδρές επιθέσεις, με οξύτερη - και σε προσωπικό τόνο - από το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Σόφη Παπαδόγιαννη.

Eurotoday

Στα στακίδια ΄"αριστερές" κότες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: