Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Κατασκευάζοντας αντίπαλους

«Αφού οι «Μένουμε Ευρώπη» θέλουν να υπογραφεί συμφωνία με κάθε κόστος, να κληθούν οι ίδιοι να το πληρώσουν», δηλώνει ο ένας από τους δυο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θανάσης Πετράκος.
Προφανώς από τη θητεία του στην παλιά καλή «ορθόδοξη αριστερά» λίγα κατάλαβε.
Εκεί τουλάχιστον τους μάθαιναν ότι πρέπει να «πληρώνουν» τα οικονομικά μονοπώλια και όχι οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων.
Ο κ Πετράκος μάλλον θα γνωρίζει ότι είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος που ο αρχηγός του με την ιδιότητα του πρωθυπουργού όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων πολιτών, πρέπει να διαπραγματεύεται σκληρά για να επιτύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία στο πλαίσιο της ΕΕ και όχι να πάρει τη χώρα και να φύγει από την ένωση των ευρωπαϊκών κρατών.
Oύτε να καταργήσει το ευρώ γιατί τέτοια εντολή δεν έχει ούτε από τους ψηφοφόρους του Συριζα ούτε από το λαό.

Δεν φαίνεται με αυτές τις δηλώσεις να εκφράζει ο κ Πετράκος τη θέληση και τα κριτήρια των ψηφοφόρων του κόμματος, τα οποία οφείλει να υπηρετεί ως κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος.
Και σε καμία περίπτωση δεν είναι «καθοδήγηση (политрук)» όπως σε καμία περίπτωση αυτός ο ρόλος δεν είναι αποδεκτός πλέον από τους σύγχρονους πολίτες.

Αν πιστεύει ότι το 70% του λαού που κατά τις δημοσκοπήσεις θέλει να παραμείνει στην ΕΕ και το ευρώ πρέπει να πληρώσει, τότε να μας υποδείξει με πολιτική σαφήνεια ποιο είναι αυτό το 30% που θα τύχει της φοροαπαλλαγής και με ποια κριτήρια. Διότι ανάμεσα του είναι το μεγαλύτερο  μέρος των ψηφοφόρων της Χ.Α. των ΑΝ.ΕΛ. και του ΚΚΕ.

Ακόμη θα πρέπει να μας πει με ποιο τρόπο και ποια μέσα σκέπτεται ότι μπορεί να επιβληθεί η άποψη του στο κοινωνικό σύνολο. Μια άποψη που εισάγει πολιτικά κριτήρια ποδοσφαιρικού διχασμού, ψηφοφόρων δύο ταχυτήτων και είναι βασισμένη σε έναν πολιτικό λόγο υπό το φως της -κάτω του μετρίου- επιρροής και κατανόησης των ιδεών του πολύπαθου Λένιν.
Προτού ξεκινήσουν την «αποκουλακοποίηση (раскулачивание)» στην Ελλάδα, ας προσέχουν λίγο οι «ανανήψαντες» και να θυμούνται τα λόγια του παλιού τους αρχηγού… «τα στερνά τιμούν τα πρώτα»

Logo

Δεν υπάρχουν σχόλια: