Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

O Πανούσης για τον παιδοκτόνο: Πολύ γρήγορα θα έχουμε τον θάνατο του δράστη

«Δεν μπορεί κανείς ούτε να το αναλύσει εγκληματολογικά, ούτε ποινικά, ούτε κοινωνικά. Μιλάμε για μια ακραία, μη ανθρώπινη συμπεριφορά, πολλώ μάλλον που ήταν και παιδί του –δεν ήταν ένα ξένο παιδί που απήχθη ή κάτι άλλο. Άρα περνάμε σε μία σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης η οποία δεν έχει αντικείμενο εξέτασης. Δεν έχει τίποτα να πεις» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή στον Real FM 97,8, ερωτηθείς για το έγκλημα με τη μικρή Άννυ που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.
Αναφερόμενος στον παιδοκτόνο πατέρα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι: «Ο ίδιος αν μπορέσει να πει κάτι… Και ο ίδιος νομίζω σε αυτές τις περιπτώσεις… Συνήθως, ξέρετε, αυτοκτονούν ή έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού. Δεν αντέχεται αυτό ούτε από τον ίδιο που το έκανε, ούτε από τη σύζυγο. Δεν αντέχεται αυτό».
Ο κ. Πανούσης συνέχισε λέγοντας: «Κοιτάξτε, όταν σκοτώσεις τη μάνα σου ή το παιδί σου… και όλα αυτά, με βιασμούς ή τέτοιου είδους δολοφονίες… Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Άρα γι’ αυτό σας είπα ότι εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε το θάνατο και του ίδιου του δράστη».

Ναι είναι αλήθεια, δεν υπάρχει τιποτα που μπορείς να πεις για τον άδικο και ανατριχιαστικό θάνατο ενός μικρού παιδιού...  Από τον πατέρα του...
Σε ξεπερνάει.. Παγώνεις...

Θυμώνεις, λυπάσαι, εξαγριώνεσαι, λες ότι θέλεις...
Οταν είσαι ένας απλός πολίτης.. 
"Ας τον φάνε τον αλήτη, να καθαρίσει ο τόπος και να λυτρωθεί και ο ίδιος, ίσως.."
λέω εγώ..

Οταν είσαι υπουργός όμως δεν λες ότι σου έρθει...
Κόβεις τον λαιμό σου να γίνουν τα πράγματα σωστά..
Οχι όπως είναι το σωστό  (πιθανόν και δίκαιο) στο μυαλό σου, όπως προβλέπεται να είναι το σωστό... Διαφορετικά, ας το κάνουμε νόμιμα, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, δια λιθοβολισμού..

Δεν κάνει ο Πανούσης για υπουργός.
Εξαίρετος καθηγητής, αλλά δεν κάνει για υπουργός...

Θα μου πείτε εκεί είναι το θέμα μας.. Και εκεί.. Μέροςτης ζούγκλας είμαστε...
Ο καθένας με τον τρόπο του.. δεν είναι τυχαία η έκπτωση.. όλων...


Δεν υπάρχουν σχόλια: