Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτική περιδίνηση

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ (θα τη βρείτε στο σύνδεσμό κάτω από το σχόλιο) χαρακτηρίζεται από τρία θεμελιώδη λάθη:
  • Απουσιάζει κάθε ίχνος αυτοκριτικής για την ερασιτεχνική  μετάβαση του κόμματος από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, ιδιαίτερα στο θέμα της διαπραγμάτευσης: για όλα φταίνε οι δανειστές, σε τίποτα η δική μας προετοιμασία και οι χειρισμοί.
  • Επαναλαμβάνει το επικίνδυνο παραμύθι της αναδιανομής, ως λύση του προβλήματος της Οικονομίας, αντί να επικεντρώνεται σε σταθερές και αξιόπιστες λύσεις.
  • Δείχνει να πιστεύει, ως κορυφαίο πολιτικό όργανο του κυβερνώντος κόμματος, ότι ο λαός είναι έτοιμος να συγκρουστεί μέχρις εσχάτων με τους δανειστές και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να ηγηθεί αυτής της επικής πάλης.
Κάθε ένα από τα τρία  αμαρτήματα που ανάφερα είναι δυνητικά θανάσιμο για τη χώρα. Και τα τρία μαζί δημιουργούν ένα σκηνικό που δυσκολεύει αφάνταστα όσους από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να βρουν μια διέξοδο επί του πεδίου της πραγματικότητας, όπως τη συνδιαμόρφωσε και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ., ως αντιπολίτευση και κυρίως ως κυβέρνηση.

Το πολιτικά σκανδαλώδες και εντελώς ανήθικο μέρος του πράγματος, να βάζει η Πολιτική Γραμματεία (αλλά και κορυφαία στελέχη) τρικλοποδιές στην ίδια τους την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τη διαπραγματευτική τους ομάδα, δεν θα το σχολιάσω ιδιαίτερα: δεν έχει νόημα, οι συριζαίοι το θεωρούν απολύτως φυσιολογική κατάσταση.

Υποστηρίζουμε τον Αλέξη Τσίπρα, όσο προσπαθεί για τη χώρα στο σύνολό της και δεν υποτάσσεται στην έξαλλη ομάδα των Ιακωβίνων, που σπεκουλάρουν με τις ιδεοληψίες του περιορισμένου τους κύκλου στην αγωνία των πολιτών, υποδεικνύοντας μια διαδρομή ολοκληρωτικής αποτυχίας.
ΚΕΡΔΟΣ – Χαμός στην κυβέρνηση – Ρουκέτες από Ζωή Κωνσταντοπούλου και ΣΥΡΙΖΑ.

 Η καλύβα ψηλά στο βουνό

Δεν υπάρχουν σχόλια: