Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Εξ όνυχος τον λέοντα

Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Μια κοινωνία που εκπαιδεύει από μικρά τα παιδιά της στη λαμογιά, την «παράκαμψη», την πονηράδα, το βόλεμα, το γλείψιμο και στο «μέσον», δεν έχει μέλλον (Με αφορμή την αθλιότητα με τα ball boys στα γήπεδα: εκπαιδευμένα τα δύστυχα πιτσιρίκια, δεν επαναφέρουν την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, για να κερδίσει χρόνο η ομάδα τους).

......................

Ενας ηγέτης, που έχει υπάρξει πρωθυπουργός, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει τις κουτοπονηριές του παρελθόντος του, όταν η χώρα του βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο, εξαιτίας και της δικής του διακυβέρνησης (Με αφορμή τις δηλώσεις Σημίτη, στο «Βήμα», για την αναδιάρθρωση. Από τη μια ενισχύει τη δυναμική των συζητήσεων περί αναδιάρθρωσης, τις οποίες ξορκίζει η κυβέρνηση, και από την άλλη λέει ότι «πριν από την απόφαση χρειάζονται επίμονες και συνεχείς απόρρητες συνομιλίες που δεν επιτρέπεται να γίνουν με το συνηθισμένο στην Ελλάδα κλίμα "διαρροών"»!.. Προφανώς εννοεί ο μνησίκακος αυτός πολιτικός, ότι οι συνεντεύξεις και οι σχετικές δηλώσεις νομιμοποιούνται και επιτρέπονται)

......................................

Ενας ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς, που έφτασε να ταυτίζει τις αυθόρμητες εκδηλώσεις απειθαρχίας και ανυπακοής με την τακτική του Μουσολίνι, θα όφειλε να αναγνωρίσει ότι υπήρξαν ατυχείς οι δηλώσεις του. Ιδία όταν λίγες ώρες μετά από αυτές, η πολιτεία δικαίωσε το κίνημα ανυπακοής και αναγκάστηκε να ανακοινώσει μείωση των διοδίων. Δυστυχώς, ο Λεωνίδας Κύρκος δεν το έπραξε.


Από τον "τύπο των ήλων" ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: