Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΑΦΡΩΔΗ...

ΑΦΡΩΔΗ... Και επικίνδυνα:

«Απειλητικά προτεταμένο δάχτυλο. Λόγος τραχύς, βάναυσος, τελεσιγραφικός. Υφος που αρμόζει σε διμοιρίτη των ΜΑΤ. Που ξεχειλίζει εξουσία, φραγγέλιο, κνούτο. Γλώσσα σώματος που μέσα του δείχνει να ασφυκτιά ο σερίφης - υπέρτατος άρχοντας»...
Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον «Ριζοσπάστη»:

- «Κι όλα αυτά με διαβεβαιώσεις (!) για "προληπτικές συλλήψεις" πολλών χιλιάδων ατόμων (σ.σ.: αλλά τότε γιατί όχι και εκατομμυρίων "αν χρειαστεί";...), με ανιστόρητους βερμπαλισμούς περί της "Νύκτας των Κρυστάλλων" (σ.σ.: που, όποιος την επικαλείται θα πρέπει να θυμάται ότι αν δεν απετράπη ήταν επειδή ακριβώς υπήρξε έργο μιας κτηνώδους εξουσίας), με διανθίσεις περί "ελευθερίας" που θα προέλθει από την "καλή αστυνόμευση" (όπως αποφάνθηκε το MEGA), και με "δημοκρατικά" παραληρήματα του τύπου "δεν κάνω διάλογο μαζί σας" (προς 16χρονες μαθήτριες)».

- «Ομως, το πρόβλημα θα ήταν μικρό αν εξαντλούνταν στο "στιλ" του κ. Χρυσοχοΐδη. Το πρόβλημα για τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις κοινωνικές και ατομικές ελευθερίες, δεν έχει να κάνει με το "στιλ" ενός προσώπου, ούτε μόνο μιας κυβέρνησης. Το πρόβλημα και ο κίνδυνος προέρχονται από την ουσία, από το περιεχόμενο, από τις επιδιώξεις ενός ολόκληρου συστήματος!».

- «Οταν, μάλιστα τα παραπάνω μόνο ως πρόσχημα απευθύνονται στους κουκουλοφόρους αλλά στην πραγματικότητα συνιστούν "προειδοποίηση" προς τον "εχθρό λαό"(!), όταν συμβαίνουν σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στο πλαίσιο της οποίας το κατεστημένο επιδιώκει να καταστείλει κάθε λαϊκή διεκδίκηση και να μετατοπίσει συντηρητικότερα το κοινωνικό εκκρεμές (...), τότε η προειδοποίηση του Ελύτη, "όταν ακούς 'τάξη' ανθρώπινο κρέας μυρίζει", πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: