Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ

Κι όμως λεφτά υπάρχουν
Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος


Μία από τις πολλές αποδείξεις επιπολαιότητας, με την οποία αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και οι πολιτικοί αλλά και τα μέσα ενημέρωσης, είναι ο τρόπος με τον οποίο αναφέρονται στην προεκλογική διαβεβαίωση του Γ. Παπανδρέου ότι «χρήματα υπάρχουν». Κάποιοι μάλιστα δεν διστάζουν να την εμφανίζουν και ως προεκλογική εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.
Αλλά φυσικά, χρήματα υπάρχουν. Και είναι και πολλά. Μόνο που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι βρίσκονται στα δημόσια ταμεία και θα πρέπει να είναι κανείς κακόπιστος ή ηλίθιος για να υποστηρίξει το αντίθετο. Εκείνο που σαφέστατα είπε είναι ότι υπάρχουν πολλά χρήματα αλλά θα πρέπει να βρεθεί κυβέρνηση, η οποία θα τα μαζέψει ή δεν θα τα σπαταλήσει.

Αυτό ακριβώς είναι που υποσχέθηκε προεκλογικά σ' εμάς και προ τριημέρου στις Βρυξέλλες ότι θα κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αν θα τα καταφέρει ή όχι, ο χρόνος είναι εκείνος που θα το δείξει. Αλλά αν δεν τα καταφέρει, η επιδείνωση των προβλημάτων από το έλλειμμα δεν θα είναι το χειρότερο κακό για τον τόπο. Θα προηγείται -και με μεγάλη απόσταση- η απόδειξη πως θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι δεν θα γίνουμε ποτέ σοβαρό και αξιόπιστο κράτος.

Και είναι απλό γιατί. Οταν σ' ένα κράτος οι ευημερούντες φοροδιαφεύγουν ανενόχλητα ή φοροαπαλλάσσονται, οι εργοδότες δεν καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές των υπαλλήλων τους ή και τις δικές τους και οι κάθε κατηγορίας κυβερνώντες και διοικούντες σπαταλάνε ή καταχρώνται το δημόσιο χρήμα και καλλιεργούν συστηματικά τη διαφθορά, τότε σ' αυτό το κράτος οι οικονομικές κρίσεις θ αποτελούν αναπόφευκτα τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Φυσικά, στην περίπτωσή μας οι αγορές, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ενωση, ζητάνε άλλα μέτρα, περισσότερο χειροπιαστά. Οπως της Ιρλανδίας, ας πούμε. Θα πρέπει να κάνουμε, λέει, ό,τι κάνουν και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μόνο που τους διαφεύγει πως ενώ υπάρχουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες με ελλείμματα και χρέη, δεν υπάρχει καμιά ευρωπαϊκή χώρα με τα δικά μας φορολογικά, ασφαλιστικά, διοικητικά και άλλα χάλια. Κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το παραγνωρίζουμε συνέχεια.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος


Αυτά γράφει σήμερα ο Μπαρτζινόπουλος στο ΕΘΝΟΣ.

Τι λες ρε Μπαρτζινόπουλε?? σοβαρά?
Γιατί δεν σε έβαζε να μας το εξηγήσεις όλο αυτό ή γιατί δεν έπαιρνες τη πρωτοβουλία να το κάνεις μόνος σου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου??
"Κάποιοι μάλιστα δεν διστάζουν να την εμφανίζουν και ως προεκλογική εξαπάτηση του εκλογικού σώματος."
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Λεφτά υπάρχουν, υπάρχουν λεφτά, τα λεφτά υπάρχουν...
Το θα σας γδάρουμε (έστω πρέπει να σας γδάρουμε) δεν το ακούσαμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: