Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΕΞΕΓΕΡΣΗ...

Εκ των Εσω
Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ * ΕΞΕΓΕΡΣΗ... ««Ο Δεκέμβρης δεν ήταν απάντηση. Ηταν ερώτηση».
Το επιτοίχιο σχόλιο αποτελεί απάντηση σε όλους εκείνους τους συστημικούς γραφιάδες που, επιχειρώντας να ακυρώσουν τον περσινό Δεκέμβρη, διερωτώνται με περισσή υποκριτική θλίψη: "Τι δέντρο πότισε το νεανικό αίμα; Τι άνθησε... Τίποτε..."».

Ο Γιώργος Χ. Παπασωτηρίου, στη «Βραδυνή»:

- «Κι όμως, κύριε, το "νεανικό αίμα" σταμπάρισε μια νέα γενιά και στιγμάτισε την παιδοκτονική κοινωνία μας. Να, τώρα, πίσω από τον Αλέξανδρο στοιχίζονται όλοι οι συμβολικοί νεκροί, οι νέοι άνεργοι, οι νέοι χωρίς ζωή, όλοι όσοι αντιδρούν σ' ένα αδιέξοδο παρόν και σ' ένα μέλλον χωρίς μέλλον, όλοι όσοι αντιδρούν στην ατομικοποίηση των όρων της ζωής, της εργασίας, της δυστυχίας, όλοι όσοι δεν αποδέχονται το Ι Am What Ι Am, την παρανοϊκή, χυδαία ατομικότητα, το Εγώ που καταλήγει στο κενό, σε μια διάχυτη μανιοκατάθλιψη».

- «Οχι, δεν αναφέρομαι στους κατ' αυτοπροσδιορισμό αναρχικούς ή αριστερούς που θέλουν να οικειοποιηθούν τη νεανική αντίδραση, μιλώ μόνο για εκείνα τα παιδιά, τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που δεν ανήκουν πουθενά, αναφέρομαι στους νέους που αρνούνται να γίνουν πλασιέ του εαυτού τους και να είναι ξένοι σε αυτή τη μεγάλη πλέον αφαίρεση που αποκαλείται κοινωνία».

- «Ναι, τα παιδιά δεν άφησαν πίσω τους μια ιδέα, μια απάντηση, άφησαν όμως τη διερώτηση. Ναι, δεν ξέρουν τι θέλουν, ξέρουν τι δεν θέλουν. Αρνούνται να είναι ελεύθεροι άνεργοι, αρνούνται να είναι ελεύθεροι να αυτοκαταστρέφονται, αρνούνται μια κοινωνία χωρίς επικοινωνία και συνοχή, μια κοινωνία που έχει ως βασικό μότο της "ο θάνατός σου η ζωή μου"».

από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 8/12/09

Δεν υπάρχουν σχόλια: